Buzz

Ο Κρίστοφερ Νόλαν δηλώνει ευχαριστημένος με την κυκλοφορία του «Tenet» στις αίθουσες

στα 10

Ενώ η ταινία ήδη κατάφερε να ξεπεράσει τα 146 εκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο box office.

Ο Κρίστοφερ Νόλαν δηλώνει ευχαριστημένος με την κυκλοφορία του «Tenet» στις αίθουσες

Μια από τις αναμενόμενες ταινίες για φέτος (του χρόνου, της δεκαετίας...), το «Tenet» του Κρίστοφερ Νόλαν έπρεπε να ξεπεράσει αρκετές δυσκολίες μέχρι να βρει, επιτέλους, τον δρόμο του για τις κινηματογραφικές αίθουσες.

Μια από αυτές ήταν και πιέσεις που δεχόταν το στούντιο της Warner για το εάν θα έπρεπε να κυκλοφορήσει την ταινία εν μέσω της πανδημίας του covid-19 σε ολόκληρο τον κόσμο ή μόνο σε κάποιες περιορισμένες αγορές, παίρνοντας το ρίσκο να χάσει αρκετά έσοδα στο box office, ή (και ίσως η χειρότερη επιλογή) να βγει κατευθείαν σε κάποια διαδικτυακή πλατφόρμα.

Πρόσφατα ο Νόλαν έσπασε την σιωπή του σχετικά με τις επιλογές που πήρε η Warner για την ταινία του και μιλώντας στο Associated Press δήλωσε πως είναι «αρκετά ευχαριστημένος» με την αργή και πιο ασφαλή διανομή του «Tenet» στις αίθουσες και πιστεύει πως είναι «τελείως κατανοητό και εντάξει» εάν μερικοί από το κοινό δεν νιώθουν έτοιμοι να τρέξουν και πάλι στις αίθουσες.

Διαβάστε ακόμα: Τι δείχνει... το μέλλον για το παγκόσμιο box office του «Tenet»;

Tenet Nolan 607 1

«Ο κόσμος στον οποίο ζούμε τώρα, η ιδέα του να κυκλοφορήσουμε την ταινία παντού έτσι ώστε όλοι να πάνε να την δουν το ίδιο Σαββατοκύριακο μαζί, φυσικά και δεν υπάρχει ως επιλογή για το εγγύς μέλλον. Οπότε αυτό ωθεί την βιομηχανία σε διαφορετικούς τρόπους σκέψης, με ορισμένους από αυτούς να είναι παλαιότερα μοντέλα διανομής που μπορεί να λειτουργούν», είχε δηλώσει παλιότερα ο Νόλαν.

Το «Tenet» έκανε την πρεμιέρα του στην Αμερική την προηγούμενη εβδομάδα με το κοινό να του δίνει τον βαθμό Β στο CinemaScore και τις κριτικές του να είναι διχασμένες (προς το απογοητευμένες). Η ταινία κατάφερε να κερδίσει πάνω από 20 εκατομμύρια δολάρια στο box office, με τα συνολικά έσοδα παγκοσμίως να ξεπερνούν μέχρι στιγμής τα 146 εκατομμύρια δολάρια.

Στην Ελλάδα, το «Tenet» που ξεκίνησε δυναμικά την πρώτη εβδομάδα της προβολής του, σημείωσε πτώση 60% τη δεύτερη εβδομάδα προβολής του, έχοντας συγκεντρώσει μέχρι και σήμερα γύρω στα 76.000 εισιτήρια.