Buzz

100% ηθικός χρυσός | Η Chopard δεσμεύεται με τη βοήθεια των Τζούλιαν Μουρ & Κόλιν Φερθ

στα 10

Ο μεγάλος χορηγός του 71ου Κινηματογραφικού Φεστιβάλ των Καννών, η Chopard, πρωτοπορεί για ακόμα μία φορά, με μία ηθική δέσμευση που αφορά όλους μας.

Flix Team
100% ηθικός χρυσός | Η Chopard δεσμεύεται με τη βοήθεια των Τζούλιαν Μουρ & Κόλιν Φερθ

Οπως κάθε χρόνο από το 1998, η Chopard είναι και φέτος χορηγός του 71oy Φεστιβάλ Καννων και μαζί το σύμβολο της απαράμιλλης λάμψης του: ο Χρυσός Φοίνικας είναι δημιουργία του ελβετικού οίκου.

Κι αν όλοι εμείς οι σινεφίλ ελπίζουμε από την κριτική επιτροπή της Κέιτ Μπλάνσετ έναν αξιοκρατικό Χρυσό Φοίνικα, η Chopard δεσμεύεται για κάτι πολύ σημαντικότερο: «100% Ηθικό Χρυσό για την παρασκευή, όχι μόνο των βραβείων του φεστιβάλ, αλλά για το σύνολο των κοσμημάτων της.

Διαβάστε κι αυτό: Φεστιβάλ Καννών χωρίς Chopard δε γίνεται!

Chopard ethical gold 607 1

Την ανακοίνωση έκανε η Καρολίν Σοφέλ, Πρόεδρος καί Καλλιτεχνική Διευθύντρια της Chopard, με τη βοήθεια μελών της εταιρίας αλλά και των χρυσών της εκπροσώπων: της Τζούλιαν Μουρ και του Κόλιν Φερθ - καθώς η ιδέα προέκυψε από συνεργασία της Chopard με την Eco Age εταιρία της Λίβια Φερθ, συζύγου του βρετανού πρωταγωνιστή.

Chopard ethical gold 607 4

«Αυτή η βιομηχανία είναι διαβόητα σκοτεινή - δεν υπάρχει διαύγεια στις πηγές πρώτης ύλης και όλοι ξέρουμε πόσο ανήθικα κινείται ο καπιταλισμός» δήλωσε η Φέρθ. «Είναι από τις ελάχιστες βιομηχανίες που παγκοσμίως δεν έχουν την παραμικρή νομοθετική επίβλεψη. Είμαι ενθουσιασμένη για τη συνεργασία μου με τη Chopard - τον πρώτο οίκο κοσμημάτων που έκανε το γενναίο βήμα για ηθικό χρυσό. Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: δεν μπορείς να κρατάς νομικά ουδέτερη στάση απέναντι στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας. Ολοι έχουμε ευθύνη...»

Chopard ethical gold 607 2

Ως μία επιχείρηση που εδώ και 30 χρόνια σέβεται τις πολιτικές ισορροπίες αλλά και τις περιβαντολλογικές ανησυχίες του πλανήτη, η Chopard χαρακτηρίζει ως «Ηθικό Χρυσό» τον χρυσό πού αποκτάται από υπεύθυνες πηγές, με πιστοποίηση ότι ανταποκρίνεται στις διεθνείς συμβάσεις.

Από τον Ιούλιο του 2018, ο χρυσός της Chopard θα προέρχεται από μια από τις δύο ανιχνεύσιμες οδούς:

  • Βιοτεχνικός χρυσός από ορυχεία μικρής κλίμακας πού συμμετέχουν στην Swiss Better Gold Association (SBGA), Fairminedand Fairtrade schemes.
  • RJC Chain of Custody gold, μεσω της συνεργασίας της Chopard με ορυχεία που εχουν την πιστοποίηση RJC.

Chopard ethical gold 607 3

Γνωρίζοντας πολύ καλά την έλλειψη παγκόσμιας συνθήκης που θα ορίζει τα τιμολόγια, αλλά και τις ακραίες συνθήκες εξόρυξης χρυσού (από τα ωράρια και την επικινδυνότητα για τους εργάτες, μέχρι την οικονομική εκμετάλλευση της Δύσης και τις μη ανάλογες αμοιβές), η Chopard στην ουσία δεσμεύεται να πληρώνει περισσότερο την πρώτη ύλη, αλλά να εξασφαλίζει μία καλύτερη ποιότητα ζωής.

«Τα δύο ορυχεία που επιλέξαμε να συνεργαστούμε, στην Βολιβία και στην Κολομβία, θα μας κοστίσουν 5- 10% περισσότερο. Ομως ως υγιής και κερδοφόρος εταιρία μπορούμε να αντέξουμε ένα τέτοιο κόστος. Αν αυτό σημαίνει ότι οι εργάτες των ορυχείων θα μπορούν να αμοίβονται καλύτερα, να ζουν καλύτερα, να στέλνουν τα παιδιά τους για ανώτερες σπουδές....» δήλωσε η Σοφέλ

Chopard ethical gold 607 5

«Ο στόχος μας είναι να το πετύχουμε με όλες τις πρώτες μας ύλες - όλες τις πολύτιμες πέτρες που χρησιμοποιούμε. Αλλά είμαι και πιο φιλόδοξη ακόμα: φιλοδοξώ να πείσουμε να ακολουθήσουν κι άλλοι το παράδειγμά μας - περισσότερες ελβετικές επιχειρήσεις, αλλά και οι ελβετικές τράπεζες...»

«Αλλωστε δεν υπάρχει πολυτιμότερο υλικό από τον άνθρωπο και τον πλανήτη μας...»


Διαβάστε περισσότερα: