Φεστιβάλ / Βραβεία

To «Chevalier» της Αθηνάς Τσαγγάρη κερδίζει το βραβείο καλύτερης ταινίας στο Φεστιβάλ του Λονδίνου

στα 10

Ολοκληρώθηκε το 59ο Φεστιβάλ του Λονδίνου, με το μεγάλο του βραβείο να πηγαίνει στο «Chevalier» της Αθηνάς Τσαγγάρη.

To «Chevalier» της Αθηνάς Τσαγγάρη κερδίζει το βραβείο καλύτερης ταινίας στο Φεστιβάλ του Λονδίνου
Η Αθηνά Τσαγγάρη μαζί με δύο από τα αγόρια του «Chevalier», τον Πάνο Κορώνη και τον Γιώργο Πυρπασόπουλο

«To "Chevalier" είναι μια σπουδή του ανδρικού ανταγωνισμού, μέσα από το βλέμμα μιας θαρραλέας και αυθεντικής δημιουργού. Με υπέροχη αυστηρότητα και ακαταμάχητο πνεύμα, η Αθηνά Ραχή Τσαγγάρη κατάφερε να φτιάξει μια ταινία που είναι ταυτόχρονα μια ξεκαρδιστική κωμωδία και μια ενοχλητική δήλωση για την κατάσταση του δυτικού ανθρώπου».

Με αυτά τα λόγια ο Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του 59ου Φεστιβάλ του Λονδίνου, Πάβελ Παβλικόφσκι (νικητής του ίδιου βραβείου το 2013 με το «Ida») παρέδωσε το βραβείο του 59ου Φεστιβάλ του Λονδίνου στην Αθηνά Τσαγγάρη για το «Chevalier», που μετά την πρεμιέρα του στο Διεθνές Φεστιβάλ του Λοκάρνο και την ειδική μνεία για το ανδρικό του καστ στο Φεστιβάλ του Σαράγεβοσυνεχίζει τη διαδρομή του στα φεστιβάλ του κόσμου συγκεντρώνοντας διακρίσεις.

CHEVALIER 607 2

To «Chevalier» σε σενάριο της Αθηνάς Τσαγγάρη και του Ευθύμη Φιλίππου αφηγείται την ιστορία μιας παρέας αντρών (τους υποδύονται οι Βαγγέλης Μουρίκης, Γιώργος Πυρπασόπουλος, Πάνος Κορώνης, Μάκης Παπαδημητρίου, Γιώργος Κέντρος και Σάκης Ρουβάς) που επιστρέφει από χειμερινή εκδρομή ψαρέματος σε ένα γιοτ. Οταν μια μηχανική βλάβη τους εγκλωβίζει στο σκάφος, κάπου στον Σαρωνικό, θα σκοτώσουν την ώρα τους με ένα αυτοσχέδιο παιχνίδι που ονομάζεται Chevalier. To Chevalier είναι τόσο διασκεδαστικό, όσο και βαθιά ανταγωνιστικό. Κανείς δεν θα κατέβει από το σκάφος, αν δεν ανακηρυχτεί ο νικητής.

Το «Chevalier» είναι μια παραγωγή της Faliro House Productions (παραγωγός: Χρήστος Β. Κωνσταντακόπουλος) και της Haos Film (παραγωγός: Μαρία Χατζάκου), μια συμπαραγωγή της Nova, με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, ενώ τη διανομή της έχει εξασφαλίσει η Feelgood Entertainment. Τις διεθνείς πωλήσεις της ταινίας έχει αναλάβει η The Match Factory.

Δείτε εδώ την Αθηνά Τσαγγάρη, τον Πάνο Κορώνη και τον Γιώργο Πυρπασόπουλο να μιλούν για το «Chevalier» από το Φεστιβάλ του Λονδίνου:


Διαβάστε ακόμη: