Buzz

Εκεί φτάσαμε! Oι δημιουργοί του «Chernobyl» παρακινούν τους «τουρίστες» να σεβαστούν την ιστορία του τόπου

στα 10

Oι «influencers» του Instagram βρήκαν νέο προορισμό.

Εκεί φτάσαμε! Oι δημιουργοί του «Chernobyl» παρακινούν τους «τουρίστες» να σεβαστούν την ιστορία του τόπου

H νέα μίνι σειρά του ΗΒΟ «Chernobyl» δημιούργησε, πολύ δικαιολογημένα, ένα buzz ωστικής δύναμης: πήρε την υψηλότερη βαθμολογία στην ιστορία των σειρών στο imdb, κατέκτησε τα social, συζητιέται παντού. Κι από ό,τι φαίνεται έκανε και κάτι ακόμα: αύξησε τον «τουρισμό» στην περιοχή.

Διαβάστε την κριτική του Flix: Το «Chernobyl» είναι μια δυσβάσταχτη -και αναγκαία- ιστορία απόλυτης καταστροφής

Φαίνεται όμως ότι, άθελά της, η σειρά προκάλεσε και κάτι ακόμα: αύξηση "τουρισμού" στην περιοχή. Σύμφωνα με τις επίσημες καταγραφές, η επισκεψιμότητα στην περιοχή της Πρίπιατ στην Ουκρανία αυξήθηκε κατά 40% από την μέρα που το «Chernobyl» έκανε πρεμιέρα στο ΗΒΟ.

Από τη μία είναι λογικό να αυξάνεται η περιέργεια του κόσμου (και ειδικά γενιών που δεν έζησαν και δεν θυμούνται τα δελτία ειδήσεων εκείνης της εποχής), από την άλλη η ηλιθιότητα των "τουριστών" ξεπερνάει τα όρια. Και δεν εννοούμε μόνο το πολύ απλό (γιατί να πλησιάσεις μία περιοχή που ακόμα διατηρεί επικίνδυνες τιμές ραδιενέργειας;), αλλά και το τι κάνεις όταν αποφασίσεις να επισκεφθείς ένα ιστορικό μέρος που σημειώθηκε μια τραγωδία που κόστισε ζωές και επηρέασε την οικολογική ισορροπία του πλανήτη. Βγάζεις σέλφι;

Chernobyl 607 1

Chernobyl 607 2

Φαίνεται πώς... ναι. Οι «influencers» του Instagram φαίνεται πώς έφτασαν σε τέτοια σημεία απρέπειας, που οι δημιουργοί του «Chernobyl» αναγκάστηκαν να κάνουν δηλώσεις.

«Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που το #ChernobylHBO ενέπνευσε ένα νέο κύμα τουρισμού στην Αποκλεισμένη Ζώνη της Πρίπιατ» έγραψε στο twitter του ο Κρεγκ Μάζιν. «Ομως, ναι, είδα κάποιες από τις φωτογραφίες που κυκλοφορούν. Αν θέλετε να επισκεφθείτε το Τσερνόμπιλ, σας παρακαλώ να θυμάστε ότι μία καταστροφική τραγωδία έλαβε χώρο εκεί. Οπότε συμπεριφερθείτε με σεβασμό απέναντι σε όσους θυσιάστηκαν, σε όσους υπέφεραν και σε όσους υποφέρουν...»

Πόσο λυπηρό να πρέπει κανείς να το γράψει αυτό.

Διαβάστε περισσότερα: