Buzz

My name is Mirian: Το Χόλιγουντ ενώνει δυνάμεις με τα παιδιά των προσφύγων που έχουν αποκοπεί από τις οικογένειές τους

στα 10

«Είναι το μοναχοπαίδι μου». Δείτε το βίντεο και προσπαθήστε να μη βουρκώσετε...

My name is Mirian: Το Χόλιγουντ ενώνει δυνάμεις με τα παιδιά των προσφύγων που έχουν αποκοπεί από τις οικογένειές τους

Πάνω από 30 ηθοποιοί, μουσικοί, σκηνοθέτες, σεναριογράφοι διαβάζουν το γράμμα της Μίριαν, μίας μητέρας που ζήτησε άσυλο στις Η.Π.Α. και, αντ' αυτού, κρατείται για παράνομη είσοδο στη χώρα με το παιδί της σε διαφορετικό στρατόπεδο.

Η Μάγκι Τζίλενχααλ ήταν εκείνη που συνεργάστηκε με την ACLU (American Civil Liberties Union) και κινητοποίησε συνεδέλφους, συνεργάτες και φίλους στην ιδέα ενός βίντεο που απλά θα τους έβαζε όλους να διαβάζουν δυνατά το γράμμα της Μίριαν, της μητέρας που διέφυγε των εχθροπραξιών στην γενέτειά της Ονδούρα, θεωρώντας ότι η Αμερική θα προσφέρει ασφάλεια σε εκείνη και στο μικρό της γιο.

Διαβάστε κι αυτό: «Μην κατηγορείτε τους πρόσφυγες που αναζητούν μια καλύτερη ζωή»: διαβάστε το άρθρο της Αντζελίνα Τζολί στους Times

My name is Mirian 607

«Εφυγα, όταν οι αντάρτες επιτέθηκαν στο σπίτι μου με φωτιές και δακρυγόνα. Παραδόθηκα αμέσως στους συνοριοφύλακες. Ζήτησα άσυλο. Εκείνοι μου πήραν το γιο μου. Δεν μου εξήγησαν γιατί...»

Ειδικά η τελευταία φράση δεν μπορεί να βγει από το στόμα κανενός, χωρίς να σπάσει η φωνή τους.

Δείτε τους Τζούλια Λούις Ντρέιφους, Εμα Τόμσον, Ράιαν Ρέινολντς, Τζέικ Τζίλενχαλ, Τζεφ Μπρίτζες, Εϊμι Σούμερ, Γκλεν Γκλόουζ, Θάντι Νιούτον, Μία Σορβίνο, Τζέιμς Φράνκο, Τσάντγουικ Μπόσμαν και πολλούς άλλους να δηλώνουν ότι #MyNameIsMirian

.

Διαβάστε περισσότερα: