Buzz

Κέιτ Μπλάνσετ επί 13 για ένα «Manifesto»

στα 10

Το video installation του Γερμανού καλλιτέχνη Τζούλιαν Ρόζεφελντ μετατρέπεται σε ταινία, η οποία ετοιμάζεται να κάνει την πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ του Σάντανς.

Κέιτ Μπλάνσετ επί 13 για ένα «Manifesto»

Μπορούν τα καλλιτεχνικά μανιφέστα της ιστορίας να εφαρμοστούν στη σύγχρονη κοινωνία; Ενας φόρος τιμής στις πιο παθιασμένες καταθέσεις και στους πρωτοπόρους της τέχνης του 20ού αιώνα, από τους Φουτουριστές και τους Ντανταϊστές στην Pop Art, το Fluxus, τον Λαρς φον Τρίερ και τον Τζιμ Τζάρμους, αυτή η σειρά από αναπαραστάσεις, ερμηνευμένες από την Κέιτ Μπλάνσετ, εξερευνά τα επιτελεστικά συστατικά και την πολιτική σημασία αυτών των διακηρύξεων.

Κάπως έτσι περιγράφει η επίσημη σύνοψη του Φεστιβάλ του Σάντανς το «Manifesto» του Γερμανού καλλιτέχνη Τζούλιαν Ρόζεφελντ. Κι αν όλα αυτά σας ακούγονται ίσως υπερβολικά θεωρητικά, μάλλον είναι αρκετό να σας πούμε ότι η ασυναγώνιστη Κέιτ Μπλάνσετ υποδύεται 13 διαφορετικούς χαρακτήρες, μέσα από τους οποίους ζωντανεύουν οι αρχές των σημαντικότερων καλλιτεχνικών κινημάτων του 20ού αιώνα.

Διαβάστε ακόμη: Η Κέιτ Μπλάνσετ μεταμορφώνεται σε γυναίκα αράχνη στο απόκοσμο τρέιλερ του «Red»

Manifesto 607

Οπως είχαμε γράψει και παλιότερα, το πρότζεκτ ξεκίνησε έπειτα από μια συνάντηση των δύο καλλιτεχνών, οι οποίοι εμπνεύστηκαν το «Manifesto» ως ένα video installation που συνήθως προβάλλεται κατακερματισμένο σε οθόνες ισάριθμες με τους χαρακτήρες. Το έργο έχει μέχρι σήμερα παρουσιαστεί σε μουσεία, πολιτιστικά κέντρα και γκαλερί στη Μελβούρνη, το Βερολίνο και τη Νέα Υόρκη.

Για πρώτη φορά, όμως, το «Manifesto», μονταρισμένο πλέον και ενδεχομένως με κάποιες αλλαγές, θα μπορεί να προβληθεί και ως μεγάλου μήκους ταινία, η οποία θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της στο προσεχές Φεστιβάλ του Σάντανς που θα διεξαχθεί τον Ιανουάριο του 2017.

Και ίσως σε αυτή τη μορφή να έχουμε πλέον περισσότερες πιθανότητες να απολαύσουμε κάποια στιγμή κι εμείς την Κέιτ Μπλάνσετ σε ένα ακόμα (πολλαπλό) ρεσιτάλ υποκριτικής.

Η ταινία θα βγεί στις αίθουσες την επόμενη σεζόν από τη Danaos Films

Manifesto 607

Manifesto 607

Manifesto 607

Manifesto 607

Manifesto 607

Διαβάστε ακόμη