Buzz

Μετά το «True Detective», τι ετοιμάζει ο Κάρι Φουκουνάγκα;

στα 10

Την περασμένη τηλεοπτική σεζόν σκηνοθέτησε μια από τις σειρές που θα συζητιούνται για πάντα. Και τώρα ετοιμάζεται για ένα διάλειμμα… σινεμά!

Μετά το «True Detective», τι ετοιμάζει ο Κάρι Φουκουνάγκα;

Εκανε το ντεμπούτο του το 2009 με το «Sin Nombre» που τάραξε τα φεστιβαλικά νερά, γνώρισε κριτική και καλλιτεχνική αναγνώριση το 2011 με τη δική του «Τζέιν Εϊρ», αλλά στην πραγματικότητα ο Καλιφορνέζος Κάρι Φουκουνάγκα ήρθε σε πραγματική σύγκρουση με τη δημοσιότητα φέτος, όταν σκηνοθέτησε κάθε επεισόδιο του «True Detective», της τηλεοπτικής σειράς του Νικ Πιτσολάτο που, με απόλυτα κινηματογραφικό ύφος και συντελεστές, καθόρισε τη φετινή χρονιά, βοηθώντας μια σκοτεινή, ατμοσφαιρική ιστορία να κάνει cross over σ’ ολόκληρο το κοινό του πλανήτη. Με την εμπειρία και την επιτυχία στο τσεπάκι του, αναρωτιόμαστε τι θα επέλεγε ο Κάρι Φουκουνάγκα ως επόμενο βήμα του και η απάντηση μόλις ήρθε.

Στο σινεμά θα επιστρέψει προς το παρόν ο Φουκουνάγκα, για το στούντιο της Sony, με τη διασκευή του βραβευμένου με Πούλιτζερ «The Black Count: Glory, Revolution, Betrayal, and the Real Count of Monte Cristo» («Ο Μαύρος Κόμης: Η δόξα, η Επανάσταση, η Προδοσία και ο Πραγματικός Κόμης Μοντεχρήστος») του Τομ Ράις, βιογραφία του Τομάς Αλεξάντρ Ντιμάς, στρατηγού του Ναπολέοντα, πατέρα του Αλεξάνδρου Δουμά πατρός, μιγά από τον Αγιο Δομίνικο. Ο Αλέξ Ντιμάς, όπως ήθελε να τον αποκαλούν, ήταν γιος του Γάλλου αριστοκράτη Αλεξάντρ Αντουάν Νταβί ντε λα Παγιετρί και της Αφρικανής σκλάβας Μαρί Σεζέτ Ντιμάς, κι έγινε ο πιο υψηλόβαθμος μη-λευκός που υπηρέτησε ποτέ (ακόμα και τώρα) σε ευρωπαϊκό στρατό. Η ζωή του ενέπνευσε τα μυθιστορήματα «Οι Τρεις Σωματοφύλακες» και «Ο Κόμης Μοντεχρήστος» του γιου του, Αλεξάνδρου Δουμά πατέρα. Ο Φουκουνάγκα έχει αρχίσει ήδη να δουλεύει τη διασκευή της βιογραφίες, ενώ στους παραγωγούς συγκαταλέγεται κι ο Τζον Λέτζεντ.

Διαβάστε ακόμα: