Buzz

Ο Κάρι Φουκουνάγκα σκηνοθετεί τον «Ναπολέοντα» του Στάνλεϊ Κιούμπρικ!

στα 10

Ισως η πιο μυθική ταινία που δεν γυρίστηκε ποτέ, το ανολοκλήρωτο σχέδιο του Κιούμπρικ περνάει στα χέρια του σκηνοθέτη του «True Detective».

Ο Κάρι Φουκουνάγκα σκηνοθετεί τον «Ναπολέοντα» του Στάνλεϊ Κιούμπρικ!

Το πιο φιλόδοξο σχέδιο του Στάνλεϊ Κιούμπρικ, που ο περφεξιονίστας σκηνοθέτης δεν κατάφερε να ολοκληρώσει ποτέ, είναι αναμφίβολα εκείνο που θα έφερνε στη μεγάλη οθόνη τις προσπάθειες του Ναπολέοντα να κατακτήσει την Ευρώπη του 19ου αιώνα. Ο Κιούμπρικ όχι μόνο είχε ολοκληρώσει ένα σενάριο 155 σελίδων (μπορείτε να το διαβάσετε ολόκληρο εδώ), γεμάτο επικές σκηνές μαχών και οικογενειακές τραγωδίες, αλλά είχε εκπονήσει και ένα αρκετά λεπτομερές σχέδιο για την παραγωγή και τα γυρίσματά του, τα οποία είχε προγραμματίσει να ξεκινήσουν τον Ιούλιο του 1969, σε φιλμ 70 χιλιοστών και με τη συμμετοχή 30.000 κομπάρσων. Δυστυχώς, όμως, η απουσία επαρκούς χρηματοδότησης έβαλε άδοξο τέλος στις επικών διαστάσεων φιλοδοξίες του.

Σχεδόν μισό αιώνα αργότερα, όλα δείχνουν ότι η πολυετής και εξαντλητική έρευνα που είχε αφιερώσει στην προετοιμασία του «Ναπολέοντα» και η οποία περιλάμβανε μεταξύ άλλων τη μελέτη μερικών εκατοντάδων βιβλίων, δεν θα πάει τελικά χαμένη. Σύμφωνα με το Hollywood Reporter, o δημιουργός του «True Detective», Κάρι Φουκουνάγκα, βρίσκεται πολύ κοντά στο να κλείσει τη συμφωνία για να σκηνοθετήσει μια εξάωρη μίνι σειρά «εμπνευσμένη» από το πρωτότυπο σενάριο του Κιούμπρικ, για λογαριασμό του HBO σε συμπαραγωγή με την MGM.

Stanley Kubrick

Η οικογένεια του Κιούμπρικ και ο παραγωγός του, Γιαν Χάρλαν, συμφώνησαν να ανοίξουν το αρχείο του σκηνοθέτη και να παραδώσουν όλο το σχετικό υλικό (το οποίο περιλαμβάνει ακόμα γύρω στις 17.000 φωτογραφίες και σχέδια) που είχε συγκεντρώσει, στον Φουκουνάγκα και την ομάδα του για τις ανάγκες της σειράς. «Είμαι σίγουρος ότι το HBO θα εκμεταλλευτεί πλήρως το υλικό που έχουμε. Τους έχουμε προμηθεύσει με τόνους υλικού» δήλωσε ο Χάρλαν. «Είμαι πολύ χαρούμενος που οι τεράστιες προσπάθειες του Στάνλεϊ θα οδηγήσουν τελικά σε μία ταινία. Εξι ώρες θα ήταν το όνειρό του, αλλά κάτι τέτοιο δεν ήταν δυνατό τότε».

Τα τελευταία χρόνια πολλές φήμες είχαν ακουστεί κι αρκετές προσπάθειες είχαν ξεκινήσει για να γίνει πραγματικότητα ο «Ναπολέων», κάποιες από τις οποίες περιλάμβαναν τα ονόματα του Στίβεν Σπίλμπεργκ (ο οποίος παραμένει σε ρόλο παραγωγού) και του Μπαζ Λούρμαν στη σκηνοθεσία. Η επιλογή του Φουκουνάγκα είναι σίγουρα πιο ενδιαφέρουσα, το μόνο που μένει να μάθουμε τώρα είναι αν θα καταφέρει να ανταπεξέλθει σε ένα τόσο μεγαλεπήβολο σχέδιο.

Διαβάστε ακόμη