Buzz

Carte Blanche στον Παύλο Παυλίδη για το κλείσιμο της σεζόν στην Ταινιοθήκη της Θεσσαλονίκης

στα 10

Με τέσσερις αγαπημένες του ταινίες, ο Παύλος Παυλίδης σηματοδοτεί το κλείσιμο σεζόν για την Ταινιοθήκη της Θεσσαλονίκης.

Flix Team
Carte Blanche στον Παύλο Παυλίδη για το κλείσιμο της σεζόν στην Ταινιοθήκη της Θεσσαλονίκης

Ορσον Γουέλς, Σαμ Πέκινπα, Κριστόφ Κισλόφσκι, Αντρέι Ταρκόφσκι. Με τέσσερις κλασικές και αξεπέραστες ταινίες κλείνει το φετινό της πρόγραμμα η Ταινιοθήκη της Θεσσαλονίκης, με την υπέροχη επιλογή να ανήκει στον αποδεδειγμένα σινεφίλ Παύλο Παυλίδη.


ΠΡΟΓΡΑΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ

Κυριακή 14/4

Immortal Story 607

21:00 Αθάνατη Ιστορία του Ορσον Γουέλς (1968)

Ενας ηλικιωμένος εκατομμυριούχος αποφασίζει να επαληθεύσει ένα μύθο κατά τον οποίο αν κάποιος νεαρός άντρας κάνει έρωτα με τη γυναίκα ενός γέρου αυτός θα μπορέσει να ξανανιώσει κάτι από τις χαρές της ζωής. Με τον Ορσον Γουέλς και τη Ζαν Μορό.

Rouge

Τρία Xρώματα: Η Κόκκινη Ταινία του Κριστόφ Κισλόφσκι (1994)

Ενα φωτομοντέλο στη Ζυρίχη γνωρίζεται με έναν μοναχικό συνταξιούχο δικαστή, που περνά τις ώρες του κατασκοπεύοντας τα τηλεφωνήματα των γειτόνων του. Το κλείσιμο της κύκνειας τριλογίας του Κριστόφ Κισλόφκι. Με την Ιρέν Ζακόμπ και τον Ζαν-Λουί Τρεντινιάν.


Δευτέρα 15/4

Pat Garret

21:00 Η Μεγάλη Μονομαχία του Σαμ Πέκινπα (1973)

Ο σερίφης Πατ Γκάρετ αντιμετωπίζει τον πρώην φίλο του, τον επικηρυγμένο ληστή Μπίλι. Με τους Τζέιμς Κόμπερν, Κρις Κριστόφερσον, Μπομπ Ντίλαν, Τζέισον Ρόμπαρντς και μουσική του Μπομπ Ντίλαν.


Τρίτη 16/4

Stalker

21:00 Stalker του Αντρέι Ταρκόφσκι (1979)

Σε μια απροσδιόριστη μελλοντική κοινωνία τρεις άντρες διεισδύουν σε μια απαγορευμένη ζώνη και έρχονται αντιμέτωποι με βασικά υπαρξιακά και φιλοσοφικά ερωτήματα. Αλληγορικό οδοιπορικό με στοιχεία επιστημονικής φαντασίας και ντοστογιεφκικούς διαλόγους.


Πληροφορίες: Αίθουσα Σταύρος Τορνές (Αποθήκη 1, Λιμάνι Θεσσαλονίκης) | Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος: 4€, CineΚάρταF: 3€, CineΚάρταF Gold: Δωρεάν