Φεστιβάλ / Βραβεία

«Carrie»: Το νεοϋορκέζικο Comic-Con βούλιαξε στο αίμα από το πρώτο teaser!

στα 10

Στο φεστιβάλ Comic-Con της Νέας Υόρκης που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες η Κίμπερλι Πιρς και οι πρωταγωνίστριές της Κλόι Μόρετζ και Τζούλιαν Μουρ παρουσίασαν το πρώτο αιματοβαμμένο teaser της «Carrie» και μίλησαν για το πολυαναμενόμενο remake!

«Carrie»: Το νεοϋορκέζικο Comic-Con βούλιαξε στο αίμα από το πρώτο teaser!
«Δεν ήταν τέρας. Ηταν ένα μικρό κορίτσι...»

Σας είχαμε ξαναμιλήσει για αυτό και σας είχαμε δείξει και τις πρώτες φωτογραφίες: η «Carrrie», το best seller βιβλίο του Στίβεν Κινγκ, που έγινε εμβληματική ταινία το 1976 από τον Μπράιαν Ντε Πάλμα, ετοιμάζεται να επιστρέψει στην οθόνη με την σκηνοθετική υπογραφή της Κίμπερλι Πιρς («Boys Don’t Cry») και πρωταγωνίστριες την μικρούλα Κλόι Μόρετζ («Kick Ass», «We Bought a Zoo», «Dark Shadows»).

Χθες, στο παράρτημα της Comic-Con στην Νέα Υόρκη, παρουσιάστηκε στο ένθερμο κοινό το πάνελ των συντελεστών και ως bonus το πρώτο teaser (το οποίο μέχρι στιγμής δεν έχει διαρρεύσει στο διαδίκτυο). Αναλυτικές όμως περιγραφές των φανατικών ανυπόμονων θαυμαστών περιγράφουν:

Η κάμερα μοιάζει να γλιστρά σ' έναν προαστιακό δρόμο. Πρώτο βλέπουμε ένα κτίριο παραδομένο στις φλόγες, μετά κάποια αυτοκίνητα που καίγονται. Οσο προχωρά η κάμερα βλέπουμε ότι όλος ο δρόμος καίγεται. Voice over από διαφορετικούς χαρακτήρες και φωνές εξηγεί, αόριστα, για μία τραγωδία. Κάποιος ψελλίζει «φάνταζε μία μικρή πόλη σαν όλες τις άλλες...», ενώ κάποιος άλλος προσθέτει «ήταν σίγουρα κάτι μεταφυσικό...» Η κάμερα συνεχίζει να γλιστρά μπροστά και σταματά απότομα μπροστά στη φιγούρα ενός αιματοβαμμένου κοριτσιού στην μέση του δρόμου. «Δεν ήταν τέρας. Ηταν ένα μικρό κορίτσι». Τίτλοι.

Το teaser ενθουσίασε, χειροκροτήθηκε και γέννησε ερωτήσεις.

Ο παραγωγός Κέβιν Μίσερ ομολόγησε ότι επέστρεψαν στο βιβλίο και μπόρεσαν να αποτυπώσουν περισσότερο την καταστροφή που προκαλεί η «Carrie» από ό,τι η ταινία του Ντε Πάλμα, λόγω της τεχνολογικής εξέλιξης που έχει πραγματοποιηθεί από το 1976. Διαβεβαίωσε όμως ότι «δεν πρόσθεσαν ειδικά εφέ απλά για εντυπωσιασμό».

Το πρώτο πράγμα που δήλωσε η σκηνοθέτιδα Κίμπερλι Πιρς ήταν ότι συμβουλεύτηκε τον Μπράιαν Ντε Πάλμα κι ότι εκείνος ήταν «εξαιρετικά ενθαρρυντικός».

Η πρωταγωνίστρια Μόρετζ μίλησε για την εμπειρία της με το ... αίμα. «Είχε πλάκα τις πρώτες εβδομάδες, αλλά μετά ήταν εφιαλτικό να είσαι σκεπασμένη από την κορυφή μέχρι τα νύχια με κολλώδες υγρό, ενώ είχε 40 βαθμούς θερμοκρασία». Συμπλήρωσε ότι υπήρχαν και διαβαθμίσεις: «υγρό αίμα», «ξερό αίμα», «καμένο από τη φωτιά αίμα».

Η Πιρς εξήγησε ότι τους πήρε 3 με 4 μήνες για να επιτύχουν το πόσο πηκτό, κολλώδες, κόκκινο πρέπει να είναι το ψεύτικο αίμα. Η Μόρετζ θυμάται να την πηγαίνουν στην Πιρς λουσμένη στο αίμα, εκείνη να της ρίχνει μια ματιά και να λέει: «καλό, αλλά χρειαζόμαστε περισσότερο αίμα».

Η Τζούλιαν Μουρ, η οποία ερμηνεύει την μητέρα της «Carrie», Μάργκαρετ, είπε ότι ο ρόλος της προσωποποιεί την «κοινωνική απομόνωση». Υπάρχει πολύ μεγάλη ιστορία στο βιβλίο για το πώς η Κάρι αποτελούσε την μόνη «κοινότητα» της ζωής της μητέρας της. Η Μουρ έχτισε τη σχέση της με την Μόρετζ εκτός γυρισμάτων, ώστε να υπάρχει ασφάλεια κι εμπιστοσύνη στην προσπάθεια κάποιων τολμηρών σκηνών.

Κι όσο για τις συγκρίσεις με το κλασικό θρίλερ του Ντε Πάλμα, η Μόρετζ είπε ότι «πρέπει κανείς να βγαίνει μπροστά με τον καλύτερο εαυτό του, γιατί αν αφήσεις τις συγκρίσεις να σε πανικοβάλλουν έχασες το παιχνίδι». Η Μουρ πρόσθεσε ότι χάρηκε πολύ με την επιλογή της πιτσιρίκας Μόρετζ για το ρόλο, καθώς «δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το 1976 η Σίσι Σπέισεκ ήταν ήδη 26 χρονών». Τέλος η Πιρς είπε ότι όποια κι αν είναι η γνώμη και η αντίδραση των θεατών χαίρεται πολύ για την καταπληκτική σχέση που πέτυχε ανάμεσα στις δύο ηρωίδες, καθώς αυτός είναι ο πραγματικός άξονας της ταινίας: η μητέρα και η κόρη.