Buzz

Ετσι θα μοιάζει η Κέιτ Μπλάνσετ στην «Carol» του Τοντ Χέινς

στα 10

Είναι η μια από τις ταινίες του 2015 που μας κόβουν την ανάσα από προσμονή. Και τώρα ξεκινάμε να ξεκοκαλίζουμε φωτογραφίες.

Ετσι θα μοιάζει η Κέιτ Μπλάνσετ στην «Carol» του Τοντ Χέινς

Η ταινία έχει τελειώσει. Το είπε ο Τοντ Χέινς σε συνέντευξη που έδωσε πριν λίγες μέρες στο The Film Stage: «Μόλις τώρα, κυριολεκτικά, τελειώσαμε όλα τα απαιτούμενα υλικά, την ταινία κι όσα την περικυκλώνουν. Είναι παράξενο, γιατί τελειώνει η χρονιά, αλλά δεν υπήρχε καμιά περίπτωση να προλάβουμε τις διορίες των φεστιβάλ ως τώρα. Ολοι πιστεύουμε ότι η ταινία θα επωφελούνταν από μια φεστιβαλική πρεμιέρα κι έτσι αποφασίσαμε να περιμένουμε. Η “Carol” δε θα βγει στο σινεμά πριν το τέλος της νέας χρονιάς κι αυτή η αναμονή θα είναι βασανιστική.» Το ίδιο και για μας, αλλά κατά τα λεγόμενα της παντοτινής παραγωγού του Χέινς, Κριστίν Βασόν, το «Carol» θα βγει στις αίθουσες το φθινόπωρο του 2015, έχοντας πριν κάνει το λανσάρισμά σε κάποια μεγάλη διοργάνωση, άρα πιθανότατα στις Κάννες.

Δείτε ποιες ακόμη ταινίες περιμένουμε σαν τρελοί να δούμε το 2015.

Το «Carol» αποτελεί διασκευή του μυθιστορήματος «The Price of Salt» της Πατρίσια Χάισμιθ και παρακολουθεί την ιστορία μιας νεαρής πωλήτριας σε πολυκατάστημα της Νέας Υόρκης που ονειρεύεται μια καλύτερη ζωή κι ερωτεύεται μια πολύ μεγαλύτερή της, παντρεμένη γυναίκα. Παρότι η ιστορία εκτυλίσσεται τη δεκαετία του ’50, ο Τοντ Χέινς ορκίζεται ότι θα παρουσιάζει την εποχή πολύ διαφορετικά απ’ ό,τι στο «Far From Heaven»: «Το ύφος στο “Carol” είναι πολύ λιγότερο βασισμένη στις ταινίες του ’50 και περισσότερο στις καλλιτεχνικές φωτογραφίες της εποχής και στη δουλειά των φωτορεπόρτερ, πολύ πιο βρώμικη κι αληθινή. Είναι μια πολύ συγκροτημένη ταινία γιατί έχει μια πραγματική αίσθηση ελέγχου. Η εικόνα είναι πολύ πιο φθαρμένη. Εκτυλίσσεται στις αρχές του ’50, πριν τον Αϊζενχάουερ. Ηταν μια περίοδος μεταβατική κι ασταθής, ανάμεσα στον πόλεμο και στα ’50 έτσι όπως το ξέρουμε. Οι ιστορικές αναφορές που ανακαλύψαμε δείχνουν ότι η Νέα Υόρκη ήταν πραγματικά σα μια πόλη του παλιού κόσμου, εξαιρετικά πιεσμένη, πολύ βρώμικη, πολύ σκοτεινή και πολύ παραμελημένη».

Πάντως η Κέιτ Μπλάνσετ δε δείχνει καθόλου φθαρμένη στις πρώτες φωτογραφίες της ταινίας που κυκλοφόρησαν, δείχνει αντίθετα πολύ όμορφη, πολύ λαμπερή, με την αδιόρατη μελαγχολία μιας ανικανοποίητης γυναίκας. Απέναντι στη δική της Κάρολ Ερντ, θα συναντήσουμε τη Ρούνι Μάρα ως Τερίζ και γύρω τους τον Κάιλ Τσάντλερ (που υποδύεται τον σύζυγο της Κάρολ κι είναι προφανώς ο άντρας που χορεύει μαζί της στη φωτογραφία), τη Σάρα Πόλσον, τον Τζον Μαγκάρο και την Κάρι Μπράουνστιν. Δείτε παρακάτω τις δυο φωτογραφίες από το «Carol» του Τοντ Χέινς και περιμένετε νεώτερα.

Διαβάστε ακόμη:

carol 607

carol 607