Buzz

Ενας απαγορευμένος έρωτας για Οσκαρ στο πανέμορφο τρέιλερ του «Carol» του Τοντ Χέινς

στα 10

Μετά την πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ των Καννών, το «Carol» του Τοντ Χέινς ετοιμάζεται για να εισβάλλει στην οσκαρική κούρσα ως μια από τις πιο όμορφες ταινίες της χρονιάς, σημαδεμένη από τις ερμηνείες της Κέιτ Μπλάνσετ και της Ρούνι Μάρα.

Ενας απαγορευμένος έρωτας για Οσκαρ στο πανέμορφο τρέιλερ του «Carol» του Τοντ Χέινς

Η Τερέζ, μια πωλήτρια σε ένα πολυκατάστημα του Μανχάταν είναι μια νεαρή γυναίκα που ονειρεύεται μια πιο γεμάτη ζωή, την οποία θα τολμήσει να αγγίξει όταν γνωρίσει την Κάρολ μια γοητευτική μεγαλύτερη γυναίκα παγιδευμένη σε έναν γάμο που βρίσκεται στα πρόθυρα της διάλυσης. Οι δυο τους θα νιώσουν μια άμεση σύνδεση, όμως γρήγορα θα αντιληφθούν πως η σχέση τους έχει περάσει ήδη το στάδιο μιας απλής φιλίας. Οταν όμως ο άντρας της Κάρολ θα αντιληφθεί την σχέση τους, οργισμένος θα αμφισβητήσει την ικανότητά της Κάρολ να είναι μητέρα και οι δυο γυναίκες θα φύγουν μαζί, μακριά από τις ευθύνες τους για να βρεθούν αντιμέτωπες με την σχέση και τον εαυτό τους.

Βασισμένο στο βιβλίο της Πατρίτσια Χάισμιθ, «The Price of Salt», το «Carol» έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα του στο 68ο Φεστιβάλ Καννών, χάρισε στη Ρούνι Μάρα το Βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας και φτάνοντας στις αίθουσες ετοιμάζεται να αλώσει την οσκαρική κούρσα, στέλνοντας την Κέιτ Μπλάνσετ για ακόμη ένα Οσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου, τη Ρούνι Μάρα στα σίγουρα για μια υποψηφιότητα στον Β' Γυναικείο Ρόλο και γιατί όχι - επιτέλους - τον Τοντ Χέινς για ένα Οσκαρ Σκηνοθεσίας που θα το άξιζε και με το παραπάνω για όλη τη μέχρι σήμερα καριέρα του.

Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Carol»: Κάννες 2015: Ποτέ ο απαγορευμένος έρωτας δεν ήταν τόσο όμορφος, όσο στην «Carol» του Τοντ Χέινς

Carol

Carol

To πρώτο teaser trailer που κυκλοφόρησε για το «Carol» είναι ενδεικτικό τόσο της αριστουργηματικής δουλειάς που έχει κάνει ο Εντ Λάκμαν στη φωτογραφία, όσο και στον μοναδικό τρόπο με τον οποίο ο Τοντ Χέινς χειρίζεται το είδος του μελοδράματος (σα φυσική συνέχεια του «Far from Heaven» αλλά και του τηλεοπτικού «Mildred Pierce»). Για τις παρουσίες της Κέιτ Μπλάνσετ και της Ρούνι Μάρα υπό τους ήχους του «My Foolish Heart» της Μάργαρετ Γουαϊτινγκ ας μιλήσει καλύτερη η ιστορία...


Διαβάστε και δείτε ακόμη: