Φεστιβάλ / Βραβεία

Οι Κάννες το γιορτάζουν στην αφίσα για το 70ό φεστιβάλ

στα 10

Η Κλαούντια Καρντινάλε ποζάρει γεμάτη χαρά. Και είναι μεταδοτική!

Flix Team
Οι Κάννες το γιορτάζουν στην αφίσα για το 70ό φεστιβάλ

«Χορεύει, γελά, ζει! Ποια θα μπορούσε να συμβολίζει καλύτερα το επόμενο φεστιβάλ των Καννών από την Κλαούντια Καρντινάλε;» αναρωτιέται το επίσημο site του φεστιβάλ παρουσιάζοντας την φετινή αφίσα, για ένα φεστιβάλ που θα είναι όπως λέει «γεμάτο χαρά, ελευθερία και τόλμη» όπως και η Κλαούντια.

Δείτε ακόμη: Οι 20 ταινίες που περιμένουμε (και μάλλον θα δούμε) στο 70ό Φεστιβάλ Καννών

cannes 70 poster 607

Μια περιπετειώδης ηθοποιός, μια ανεξάρτητη γυναίκα, μαχητική και πολιτικοποιημένη, η ίδια δηλώνει ενθουσιασμένη από το ότι είναι το πρόσωπο του 70ου Φεστιβάλ, ειδικά με αυτή την φωτογραφία. «Είναι με κάποιο τρόπο η εικόνα που έχω εγώ για το φεστιβάλ, σαν ένα γεγονός που φωτίζει τα πάντα γύρω του. Αυτή η εικόνα μου που χορεύω στις ταράτσες της Ρώμης, τραβήχτηκε το 1959. Κανείς δεν θυμάται το όνομα του φωτογράφου. Το έχω ξεχάσει κι εγώ. Αλλά αυτή η φωτογραφία μου θυμίζει τις καταβολές μου και τις μέρες στις οποίες ποτέ δεν θα μπορούσα να φανταστώ ότι κάποτε θα περπατούσα τα πιο διάσημα σκαλιά του σινεμά. Χρόνια πολλά!»

Το φετινό, 70ό Φεστιβάλ των Καννών θα λάβει χώρα φέτος από τις 17 έως 28 Μαίου με Πρόεδρο της κριτικής επιτροπής του Διαγωνιστικού Τμήματος τον Πέδρο Αλμοδόβαρ.

Διαβάστε ακόμη: