Φεστιβάλ / Βραβεία

Κάννες 2019: Ο Φελίξ Μαριτό είναι το πρόσωπο της Εβδομάδας Κριτικής

στα 10

Το παράλληλο τμήμα του Φεστιβάλ Καννών που ξεχωρίζει τα νέα ταλέντα του παγκόσμιου σινεμά αποκαλύπτει την αφίσα του, βάζοντας στο κέντρο του τον Φελίξ Μαριτό, έναν από τους νέους σταρ του γαλλικού σινεμά.

Κάννες 2019: Ο Φελίξ Μαριτό είναι το πρόσωπο της Εβδομάδας Κριτικής

Εχοντας αναλάβει εδώ και χρόνια την ανάδειξη νέων ταλέντων, σκηνοθετών αλλά και ηθοποιών, η Εβδομάδα Κριτικής αποκαλυπτει το φετινό της πόστερ, αφιερωμένο στον Φελίξ Μαριτό, τον εκρηκτικό πρωταγωνιστή του «Sauvage» του Καμίλ Βιντάλ-Νακέτ που συμμετείχε και διακρίθηκε στο περσινό πρόγραμμα με την την ιστορία ενός νεαρού rent boy που προσπαθεί να βρει το δικό του δρόμο μέσα από περιστασιακές ερωτικές συναντήσεις.

O 27χρονος ηθοποιός γεννήθηκε στη Νεβέρ της Γαλλίας και όταν ήταν έφηβος, στα 15 του χρόνια, έφυγε από το σπίτι του για να κάνει το γύρο της Ευρώπης. Εζησε για λίγο στο Βέλγιο, στη Λιλ και στο Μονπελιέ, γράφτηκε στη Σχολή Καλών Τεχνών, έζησε την άγρια ζωή όπως ήθελε και τελικά έγινε ηθοποιός.

«Ας πούμε ότι είχα ανάγκη να ζήσω εμπειρίες που δεν θα μπορούσα αν έμενα με τους γονείς μου. Δεν ξέρω, μια αγνή αίσθηση ελευθερίας ή κάτι τέτοιο. Που σημάινει τα πάντα, από το να ταξιδέψω μέχρι να ζήσω στα άκρα, να πάρω ναρκωτικά... Αλλά πάντα με μια διάθεση ευτυχίας, όχι με ζόφο. Ημουν πιο ευτυχισμένος τις στιγμές που ήμουν τελείως μόνος και όλα έμοιαζαν πιθανά.»

Felix Maritaud

Felix Maritaud

Τον ανακάλυψε ο Ρομπέν Καμπιγιό στο «120 Χτύποι το Λεπτό», ενώ με την εμφάνισή του στο «Sauvage» αλλά και σε ένα δεύτερο ρόλο στο «Un Couteau Dans le Coeur» του Γιαν Γκονζάλες (που συμμετείχε στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Καννών την ίδια χρονιά με το «Sauvage») κατάφερε να γίνει μια από τις μεγάλες υποσχέσεις του γαλλικού σινεμά.

Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Sauvage».

Felix Maritaud Σκηνή από το «120 Χτύποι το Λεπτό»

sauvage 607 Σκηνή από το «Sauvage»

Felix Σκηνή από το «Un Couteau Dans le Coeur»

Ανοιχτά γκέι, πολιτικοποιημένος και ακτιβιστής (όχι μόνο επειδή έπαιξε στο «120 Χτύποι στο Λεπτό»), ο Φελίξ Μαριτό είχε δηλώσει σε συνέντευξη του στη Guardian: «Δεν είμαι γκέι. Είμαι αδερφή. Η κοινωνία πέρασε δεκαετίες περιγράφοντάς με έτσι για να με περιθωριοποιήσει. Εγώ, έχω τώρα τη δύναμη να σηκώσω το κεφάλι μου και να πω πως "ναι, είμαι αδερφή".»

Δείτε παρακάτω την αφίσα της 58ης Εβδομάδας Κριτικής που διεξάγεται φέτος από τις 15 μέχρι και τις 23 Μαΐου 2019:

Semaine de la Critique Poster 2019 607