Φεστιβάλ / Βραβεία

Κάννες 2019: Τα βραβεία του Δεκαπενθήμερου των Σκηνοθετών

στα 10

Το μη διαγωνιστικό τμήμα Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών που οργανώνεται από την Ενωση Σκηνοθετών της Γαλλίας, έδωσε τα δικά του ανεξάρτητα βραβεία στη... Γαλλία.

Κάννες 2019: Τα βραβεία του Δεκαπενθήμερου των Σκηνοθετών

Το παράλληλο τμήμα του 72ου Φεστιβάλ Καννών ολοκληρώθηκε με την απονομή των ανεξάρτητων βραβείων του που δόθηκαν όχι ακριβώς στις ταινίες που ξεχώρισαν από το φετινό πρόγραμμά του.

Το βραβείο Label Europa Cinema πήγε στο «Alice et le Maire» του Νικολά Παριζέ με τον Φαμπρίς Λουκινί στο ρόλο του δημάρχου της Λιόν που μισθώνει μια νεαρή φιλόσοφο (την υποδύεται η Αναΐς Ντεμουστιέ) για να του ανανέωσει τη... θητεία του.

Διαβάστε ακόμη: Κάννες 2019: Τα βραβεία της Εβδομάδας Κριτικής

Une Fille Facile

Το βραβείο της ASCD κέρδισε το «Une Fille Facile» της Ρεμπεκά Ζλοτοφσκί για τις μέρες και τις νύχτες μια συνοδού κυριών στις Κάννες, υπό το πρίσμα της γυναικείας ενδυνάμωσης και του κινήματος των γυναικών σκηνοθετών στη Γαλλία.

Το βραβείο Illy μικρού μήκους κέρδισε το «Stay Awake, Be Ready» του Φαμ Τιεν Αν από το Βιετνάμ.

Το 72ο Φεστιβάλ Καννών διεξάγεται από τις 14 ως και τις 25 Μαΐου. Το Flix θα είναι εκεί, για να σας μεταφέρει όλα όσα συμβαίνουν, τη στιγμή που συμβαίνουν. Διαβάστε όσα χρειάζεται να ξέρετε για τις Κάννες 2019 εδώ.