Φεστιβάλ / Βραβεία

Κάννες 2019: Το φεστιβάλ με το βλέμμα του Flix | Μέρα 10η

στα 10

Οι ταινίες τελειώνουν, ο απόηχος και η λάμψη μένουν.

Flix Team
Κάννες 2019: Το φεστιβάλ με το βλέμμα του Flix | Μέρα 10η

Το 72ο Φεστιβάλ Καννών διεξάγεται από τις 14 ως και τις 25 Μαΐου. Το Flix θα είναι εκεί, για να σας μεταφέρει όλα όσα συμβαίνουν, τη στιγμή που συμβαίνουν. Διαβάστε όσα χρειάζεται να ξέρετε για τις Κάννες 2019 εδώ.

Η μεγάλη στιγμή του Μάρκο Μπελόκιο

Ο «Προδότης» του είναι μια από τις καλύτερες ταινίες του φετινού Διαγωνιστικού Τμήματος του 72ου Φεστιβάλ Καννών. Και ο Μάρκο Μπελόκιο διεκδικεί το Χρυσό Φοίνικα για ακόμη μια φορά στη μεγάλη καριέρα του - η τελευταία του ταινία που βρέθηκε στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα ήταν το «Vincere» του 2009. Στο κόκκινο χαλί περπάτησε όλη η.. μαφία της ταινίας του με εξέχουσα προσωπικότητα τον Πιερφραντσέσκο Φαβίνο που αξίζει όχι μόνο βραβείο ανδρικής ερμηνείας αλλά μέχρι και Οσκαρ.

μπελόκιο

μπελόκιο

μπελόκιο

μπελόκιο

μαρκο

Ο Ξαβιέ Ντολάν μιλάει για την αγάπη

Μαζί με τους ηθοποιούς της νέας του ταινίας «Matthias et Maxime», ο 30χρονος πλέον Καναδός που δεν θέλει να τον λένε «παιδί - θαύμα», βρέθηκε στην αίθουσα των συνεντεύξεων Τύπου και μίλησε για τα δέκα χρόνια που πέρασαν από το «Σκότωσα τη Μητέρα Μου» και τις «ετεροσεξουαλικές ρομαντικές κωμωδίες» (;) που ποτέ δεν ορίζουμε ως τέτοιες, σε μια αντιδραστική, ανόητη δήλωση που μοιάζει να έρχεται από άλλες εποχές. «Η ταινία δεν είναι γκέι. Ειναι ζωή. Δεν μιλάμε ποτέ για τις ετεροσεξουαλικές ταινίες. Για μένα δεν είναι μια ιστορία ομοφυλοφιλίας ή γκέι αγάπης. Τελικά δεν νομίζω ότι οι δύο πρωταγωνιστές ξέρουν ότι είναι γκέι αγάπη. Είναι αγάπη.». Δείτε παρακάτω όλη τη Συνέντευξη Τύπου.


Ο Αμπντελατίφ Κεσίς δεν μιλάει μόνο για την αγάπη

Στο βραδυνό κόκκινο χαλί ανέβηκαν και οι πρωταγωνιστές του «Jersey Shore» - ουπς, λάθος - του «Mektoub My Love: Intermezzo» του Αμπντελατίφ Κεσίς που διήρκεσε τέσσερις ολόκληρες ώρες με τους πιο τολμηρούς να μαρτυρούν (και κυριολεκτικά και μεταφορικά) πως ίσως αυτή είναι η ταινία με τα περισσότερα γυναικεία οπίσθια στην ιστορία του σινεμά.

Διαβάστε τη γνώμη του Flix: Κάννες 2019 | Στο «Mektoub, My Love: Intermezzo», ο Κεσίς ανακαλύπτει τι κρύβεται μέσα από τα κοριτσίστικα σορτσάκια

Μεκτούμ

Μεκτούμ

Μεκτούμ

Μια ολοκόκκινη πρόταση γάμου

Στο κόκκινο χαλί του «Mektoub My Love: Intermezzo» έγινε και μια πρόταση γάμου που προφανώς τέλειωσε με «I do».

Μεκτούμ

Μεκτούμ

Τα βραβεία της Cinefondation

Τα πρώτα βραβεία άρχισαν να δηλώνουν διακριτικά τη λήξη του Φεστιβάλ. Η Εβδομάδα Κριτικής και το Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών από τα παράλληλα προγράμματα έδωσαν τα βραβεία τους. Το ίδιο και η Cinefondation που με την Κλερ Ντενί Πρόεδρο και μέλη τη Στέισι Μάρτιν, τον Πάνο Χ. Κούτρα, τον Καταλίν Μιτουλέσκου και τον Εράν Κολίριν βράβευσε τις σπουδαστικές ταινίες σε ενα πρόγραμμα με 17 φιλμ από κινηματογραφικές σχολές απ' όλον τον κόσμο.

Τα βραβεία πήγαν το πρώτο στο «Mano a Mano» της Λουίζ Κουρβουαζιέ (CinéFabrique, Γαλλία), το δεύτερο στο «Hieu» του Ρίτσαρντ Βαν (CalArts, ΗΠΑ) και το τρίτο εξ ημισείας στα «Ambience» του Γουισάμ Αλ Τζαφαρί (Dar al-Kalima University College of Arts and Culture, Παλαιστίνη) και στο «Duzyczka» της Μπάρμπαρα Ρούμπικ (PWSFTviT, Πολωνία).

Cinefodnation

Ολη η λάμψη στο Gala της amFar

Το καθιερωμένο φιλανθρωπικό Gala έγινε φέτος στο Hotel du Cap, με θαμώνες των Καννών και άλλους που ήρθαν μόνο για το γεγονός. Το χαλί δεν ήταν κόκκινο, αλλά η λάμψη ήταν μεγαλύτερη σχεδόν απ' όλο το φεστιβάλ μαζί.

amFar 2019 Γουίνι Χάρλοου

amFar 2019 Πάμελα Αντερσον

amFar 2019 Κένταλ Τζένερ

amFar 2019 Ρέμπελ Γουίλσον

amFar 2019 Αντι ΜακΝτάουελ

Δείτε εδώ στιγμιότυπα από το Gala:


Το 72ο Φεστιβάλ Καννών διεξάγεται από τις 14 ως και τις 25 Μαΐου. Το Flix θα είναι εκεί, για να σας μεταφέρει όλα όσα συμβαίνουν, τη στιγμή που συμβαίνουν. Διαβάστε όσα χρειάζεται να ξέρετε για τις Κάννες 2019 εδώ.