Φεστιβάλ / Βραβεία

Κάννες 2019: Αυτές είναι οι ταινίες με τις περισσότερες πιθανότητες να βρεθούν στο διαγωνιστικό

στα 10

Ολα δείχνουν πως ονόματα όπως οι Ξαβιέ Ντολάν, Τέρενς Μάλικ, Πέδρο Αλμοδόβαρ, Μπονγκ Τζουν-χο και Κεν Λόουτς θα κονταροχτυπηθούν φέτος για το Χρυσό Φοίνικα.

Κάννες 2019: Αυτές είναι οι ταινίες με τις περισσότερες πιθανότητες να βρεθούν στο διαγωνιστικό

Το Φεστιβάλ των Καννών ετοιμάζεται, στις 18 Απριλίου, να ανοίξει τα χαρτιά για το ποιες ταινίες θα συμπληρώσουν τη λίστα του διαγωνιστικού τμήματός του. Μεγάλα ονόματα σκηνοθετών ήδη αναμένεται να βρεθούν στη λίστα αυτή αλλά, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, μερικά από αυτά – ανάμεσά τους και οι Ξαβιέ Ντολάν, Πέδρο Αλμοδόβαρ, Τέρενς Μάλικ, Μπονγκ Τζουν-χο και Κεν Λόουτς – τα μετράμε ήδη στα σίγουρα χαρτιά.

Διαβάστε ακόμα: Κάννες 2019: Ολες οι ταινίες που περιμένουμε να δούμε στο φετινό φεστιβάλ

dolor y gloria 607 «Pain & Glory» του Πέδρο Αλμοδόβαρ.

Matthias & Maxime 607 «Matthias & Maxine» του Ξαβιέ Ντολάν.

sorry we missed you 607«Sorry We Missed You» του Κεν Λόουτς.

Ηδη γνωρίζουμε πως η ταινία του Τζιμ Τζάρμους «The Dead Don’t Die» θα ανοίξει το φεστιβάλ στις 14 Μαΐου, αλλά οι ταινίες «Matthias & Maxine» του Ξαβιέ Ντολάν (στην οποία πρωταγωνιστεί κιόλας), «Pain & Glory» του Πέδρο Αλμοδόβαρ και «Sorry We Missed You» του Κεν Λόουτς, όχι μόνο θα κάνουν την πρεμιέρα τους στην Κρουαζέτ αλλά και θα κονταροχτυπηθούν για τον Χρυσό Φοίνικα. Στο διαγωνιστικό τμήμα θα επιστρέψουν και οι Τέρενς Μάλικ με την ταινία του «A Hidden Life», Μπονγκ Τζουν-χο με το «Parasite», Μάρκο Μπελόκιο με την ταινία «Traitor», οι αδελφοί Νταρντέν με την ταινία τους «Ahmed» και ο Κλέμπερ Μεντόνσα Φίλιου με το «Nighthawk».

Η πλήρης λίστα του Επίσημου Προγράμματος θα ανακοινωθεί αυτή την Πέμπτη στη συνέντευξη τύπου του Φεστιβάλ, από τον καλλιτεχνικό διευθυντή, Τιερί Φρεμό. Επίσης δυο ταινίες πρωτοεμφανιζόμενων στις Κάννες σκηνοθετών, το «Frankie» του Αϊρα Σακς, με πρωταγωνίστρια την Ιζαμπέλ Ιπέρ, και το «Portrait of a Lady on Fire» της Γαλλίδας Σελίν Σιαμά, είναι σχεδόν σίγουρο πως θα βρίσκονται στο διαγωνιστικό.

Διαβάστε ακόμα: H αφίσα του 72ου Φεστιβάλ Καννών αφιερώνει στην Ανιές Βαρντά

Wet Season 607 «Wet Season» του Αντονι Τσεν.

Parasite 607 «Parasite» του Μπονγκ Τζουν-χο.

Ema 607 «Ema» του Πάμπλο Λαραΐν.

Από την άλλη, η πολυαναμενόμενη ταινία του Κουέντιν Ταραντίνο, «Once Upon a Time in Hollywood», ίσως καταφέρει να βρίσκεται στη λίστα, αν τελειώσει εγκαίρως το post-production. Αλλά η Sony δεν φοβάται πως θα λείπει φέτος από τις Κάννες μιας και αν ο Ταραντίνο δεν προλάβει να έχει έτοιμη την ταινία του για το φεστιβάλ, έχει να δώσει το «Little Women» της Γκρέτα Γκέργουιγκ, το οποίο επίσης βρίσκεται στην διαδικασία του post-production αλλά θα είναι έτοιμο για την πρεμιέρα του στις Κάννες.

Οσον αφορά τις Γαλλικές ταινίες, πέρα από την ταινία της Σιαμά, μερικές ακόμα που αναμένεται να βρεθούν στην Κρουαζέτ είναι οι «Mektoub, My Love: Canto Due» του Αμπντελατίφ Κεσίς, «Oh Mercy» του Αρνό Ντεπλεσάν, «Proxima» της Αλίς Γουινοκούρ, «Les Miserables» του Λαντζ Λι και «The Specials» των Ολιβιέ Νακάς και Ερικ Τολεντανό. Τέλος, στο διαγωνιστικό τμήμα αναμένεται να είναι ταινίες και από χώρες όπως η Χιλή με το «Ema» του Πάμπλο Λαραΐν, η Παλεστίνη με το «It Must Be Heaven» του Eλία Σουλεϊμάν, η Ρωσία με το «Beanpole» του Καντεμίρ Μπαλάγκοφ, η Αυστρία με το «Little Joe» της Τζέσικα Χάουζνερ και η Σιγκαπούρη με το «Wet Season» του Αντονι Τσεν.

Το 72ο Φεστιβάλ Καννών διεξάγεται φέτος από τις 14 έως τις 25 Μαΐου.

Διαβάστε ακόμα:

Cannes 2019 Poster