Φεστιβάλ / Βραβεία

Κάννες 2019: Ο Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιάριτου είναι ο Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής

στα 10

O πέντε φορές βραβευμένος με Οσκαρ σκηνοθέτης του «Birdman» και της «Επιστροφής» θα είναι ο πρώτος Μεξικανός που θα ηγηθεί της κριτικής επιτροπής στο Φεστιβάλ των Καννών που φέτος διεξάγεται από τις 14 μέχρι και τις 25 Μαΐου.

Κάννες 2019: Ο Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιάριτου είναι ο Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής

«Οι Κάννες είναι ένα φεστιβάλ που υπήρξε πολύ σημαντικό για μένα από την αρχή της καριέρας μου. Είμαι περήφανος και ενθουσιασμένος που θα επιστρέψω φέτος με την απίστευτη τιμή να προεδρεύσω της κριτικής επιτροπής.»

Ο Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιάριτου βρέθηκε στην Εβδομάδα Κριτικής των Καννών με τις «Χαμένες Αγάπες» τo 2000, στο Διαγωνιστικό Τμήμα με τη «Βαβέλ» το 2006 (Βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας), ξανά το 2010 με το «Biutiful» (Βραβείο Ερμηνείας για τον Χαβιέρ Μπαρδέμ).

Το 2017 παρουσίασε στις Κάννες την VR εγκατάσταση «Carney y Arena». Η εγκατάσταση εκτέθηκε στο Μιλάνο, στο Λος Αντζελες, το Μεξικό και τη Γουάσινγκτον, χαρίζοντας στον Ινιαρίτου ένα τιμητικό Οσκαρ - το πέμπτο που έχει κερδίσει ο ίδιος συνολικά (σενάριο, σκηνοθεσία και καλύτερη ταινία για το «Birdman», σκηνοθεσία για την «Επιστροφή», τιμητικό Οσκαρ).

Το 72ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών διεξάγεται φέτος από τις 14 μέχρι και τις 25 Μαΐου 2019.