Φεστιβάλ / Βραβεία

Κάννες 2018: Οι καλύτερες μικρού μήκους ταινίες του Δεκαπενθήμερου των Σκηνοθετών στο σπίτι σας!

στα 10

Το Festival Scope συνεργάζεται με τo Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών και προσφέρει μια επιλογή από τις φετινές ταινίες μικρού μήκους, δίνοντας ειδική προτεραιότητα στους αναγνώστες του Flix.

Flix Team
Κάννες 2018: Οι καλύτερες μικρού μήκους ταινίες του Δεκαπενθήμερου των Σκηνοθετών στο σπίτι σας!

Οπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το Festival Scope εξασφάλισε μια επιλογή από τις καλύτερες ταινίες μικρού μήκους που συμμετείχαν, εντός και εκτός Διαγωνιστικού Προγράμματος στο επετειακό 50ο Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών του Φεστιβάλ Καννών. Μέχρι και τις 17 Ιουνίου μπορείτε να δείτε δωρεάν (μέχρι εξαντλήσεως των «εισητηρίων») τα νέα ταλέντα της Γαλλίας, αλλά και μια επιλογή από σκηνοθέτες απ' όλον τον κόσμο.

Ειδικά για τους αναγνώστες του Flix, ενα ειδικό VIP Pass σας δίνει την ευκαιρία να εξασφαλίσετε τη θέση σας για να δείτε όλες τις ταινίες πριν εξαντληθούν τα ειστιρήαι. Μπείτε εδώ και συμπληρώστε τα στοιχεία που θα σας ζητηθούν. Οι νικητές θα ανακοινωθούν την 1η Ιουνίου.

Πατήστε τον ενεργό τίτλο της κάθε ταινίας παρακάτω για να μεταφερθείτε στην ειδική σελίδα του Festival Scope και να παρακολούθησετε εντελώς δωρέαν την ταινία της επιλογής σας.

Tο Flix είναι επίσημος χορηγός επικοινωνίας του προγράμματος της Δεκαπενθημέρου των Σκηνοθετών στο Festival Scope.

Las Cruces 607

Las Cruces του Νίκολας Μπουν (Γαλλία, 29')

Μια φτωχή γειτονιά στη Μπογκοτά. Ακολουθώντας μερικούς από τους κατοίκους της, μπαίνουμε βαθύτερα σε έναν κόσμο όπου η βία συναντά την ελπίδα και τη χαρά.

The Night of the Plastic Bags 607

The Night of the Plastic Bags του Γκαμπριέλ Χαρέλ (Γαλλία, 18')

Η Αγκάτ είναι 39 ετών και το μόνο που θέλει είναι να κάνει ένα παιδί. Βρίσκει τον πρώην της, έναν DJ στη Μασσαλία και καθώς προσπαθεί να τον πείσει να είναι ξανά μαζί, πλαστικές σακούλες ζωντανεύουν και επιτίθενται στην πόλη.

The Orphan

The Orphan της Καρολίνα Μάρκοβιτς (Βραζιλία, 15')

Η ιστορία του Τζονάθας, ενός ορφανού που η οικογένεια που το έχει υιοθετήσει το «επιστρέφει» επειδή συμπεριφέρεται πολύ γυναικεία. Βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα.

Basses

Basses του Φελίξ Ιμπέρτ (Γαλλία, 23')

Είναι το τέλος του καλοκαιριού. Ο Λόγκαν συναντά τον καλύτερο του φίλο που μόλις έχει βγει από το ψυχιατρείο. Ο Τεό βρισκόταν εκεί δύο εβδομάδες μετά από ένα ατύχημα. Πριν φτάσει η μαμά του Τεό, τα δύο αγόρια πηγαίνουν στο μεγαλύτερο ρέιβ πάρτι της ζωής τους.

The Song

The Song της Τιφέν Ραφιέρ (Γαλλία, 31')

Η Πολίν, η Μπαρμπαρά και η Τζέσικα υπήρξαν φίλες από παιδιά και ζουν ακόμη στην ίδια παράξενη πόλη όπου γεννήθηκαν. Εχουν ένα κοινό σκοπό: να κερδίσουν σε ένα διαγωνισμό μιμήσεων.

The Tree and the Canoe

The Tree and the Canoe του Σεμπαστιάν Μαρκές (Γαλλία, 25')

H ζωή μιας φυλής στην Αφρική αναταρράσσεται από τον ερχομό της προόδου. Ο Ιάμπε, ένας νεαρός, θα βρεί ανάμεσα στις παραδόσεις και τη μοντέρνα ζωή.

Tunise Factory

The Tunisia Factory (Τυνησία, Γαλλία, 60')

8 σκηνοθέτες διαφορετικών εθνικοτήτων βρέθηκαν για 5 εβδομάδες στην Τυνησία - οι 4 ταινίες που προέκυψαν χαρτογραφούν μέσα σε 60 λεπτά μια χώρα άγνωστη, γεμάτη εκπλήξεις και ιστορίες που ξεκινούν από την παράδοση για να φτάσουν στο σήμερα.


Tο Flix είναι επίσημος χορηγός επικοινωνίας του προγράμματος της Δεκαπενθημέρου των Σκηνοθετών στο Festival Scope.