Φεστιβάλ / Βραβεία

Κάννες 2018 | Μέρα 11η | Αυτή πριν το μεγάλο φινάλε

στα 10

Με τις προβλέψεις για τα μεγάλα βραβεία να πυκνώνουν, η προτελευταία ημέρα του 71ου Φεστιβάλ των Καννών είχε λίγες, αλλά δυνατές συγκινήσεις.

Flix Team
Κάννες 2018 | Μέρα 11η | Αυτή πριν το μεγάλο φινάλε

Αρχικά είχε την προβολή μιας ακόμη ταινίας που όλοι αναρωτιούνται γιατί βρέθηκε στο Διαγωνιστικό Τμήμα του Φεστιβάλ. Αυτή ήταν η ταινία του Γιαν Γκονζάλεζ, «Μια Μαχαιριά στην Καρδιά» που μπορεί να έπεισε την Βανέσα Παραντί να υποδυθεί τη λεσβία παραγωγό πορνό ταινιών στα 70s, αλλά όχι και τους θεατές που έμειναν από αδιάφοροι μέχρι... «πεσμένοι» ως και το τέλος της.

Ας απολαύσουμε Βανέσα Παραντί - με πρωινό σύνολο εδώ - εκτός ταινίας, που ήταν σαφώς καλύτερη.

Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Μια Μαχαιριά στην Καρδιά» του Γιαν Γκονζάλεζ

Vanessa

Vanessa

Vanessa

Vanessa

Vanessa

Vanessa

Στη συνέχεια προβλήθηκε ο «Ανθρωπος που Σκότωσε τον Δον Κιχώτη» του Τέρι Γκίλιαμ, για να αφήσει μια από τις πιο πικρές γεύσεις στην ιστορία των πικρών γεύσεων και, ερήμην hype, ακόμη μια ταινία του διαγωνιστικού προγράμματος, το «Ayka» του Σεργκέι Ντβορτσεβόι (στην παραγωγή και ο Θανάσης Καραθάνος) άφησε το στίγμα της ως μια στιβαρή επιλογή με ευθεία αναφορά στο σινεμά των αδερφών Νταρντέν που ενδέχεται να πρωταγωνιστήσει στα βραβεία του Σαββάτου.

Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Ayka» του Σεργκέι Ντβορτσεβόι

ayka

Στο κόκκινο χαλί της πρεμιέρας του «Ayka» περπάτησαν ο Καζάκος σκηνοθέτης της και η πρωταγωνίστρια της, Σαμάλ Γιεσλάμοβα, αλλά και τα μέλη της κριτικής επιτροπής του τμήματος Ενα Κάποιο Βλέμμα που την ίδια ώρα έδιναν τα βραβεία τους στη διπλανή αίθουσα Salle Debussy.

O Πρόεδρος Μπενίσιο Ντελ Τόρο, η Γαλλίδα ηθοποιός Βιρζινί Λεντουαγιέν, η διευθύντρια του Φεστιβάλ του Τελιουράιντ Τζούλι Χάντσινγκερ, η Παλαιστίνια σκηνοθέτης Ανμαρί Τζασίς και ο Ρώσος σκηνοθέτης Καντεμίρ Μπαλάγκοφ ψήφισαν ως καλύτερη ταινία το «Border» του Αλί Αμπάσι, ως καλύτερη ερμηνεία αυτή του 16χρονου Βίκτορ Πόλστερ για το «Girl», έδωσαν το βραβείο σκηνοθεσίας στον Σεργκέι Λόσζνιτσα για το «Donbass», βραβείο σεναρίου στο «Sofia» της Μεριέμ Μπενμ'Μπαρέκ-Αλοϊζί και το βραβείο της επιτροπής στο «Chuva E Cantoria Na Aldeia Dos Mortos», των Ρενέ Ναντέρ Μεσόρα και Ζοάο Σαλαβίσα από τη Βραζιλία.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά τα βραβεία του τμήματος Ενα Κάποιο Βλέμμα

Benicio Del Toro 607

Benicio Del Toro 607

Benicio Del Toro 607

Το τελευταίο κόκκινο χαλί του Φεστιβάλ - εκτός από αυτό της λήξης του που θα στρωθεί το Σάββατο το βράδυ - ήταν της πρεμιέρας της νέας ταινίας του Νουρί Μπιλγκέ Τζεϊλάν με τίτλο «Η Αγρια Αχλαδιά» που προβλήθηκε στις 8 το βράδυ για να αγγίξει σχεδόν μεσάνυχτα με την τριώρη και δέκα λεπτά ακόμη διάρκειά της. Εκεί περπάτησε η ομάδα της ταινίας αλλά και διάφοροι γνωστοί και άγνωστοι του Φεστιβάλ: από τον Μάικλ Πιτ και τον διευθυντή φωτογραφίας Εντουαρντ Λάκμαν μέχρι τον Τζον Σάβατζ και το μοντέλο από την Βραζιλία Ιζαμπέλι Φοντάνα.

Ceylan

Ceylan

Ceylan

Ceylan

Ceylan

Ceylan

Ceylan

Ceylan

Ceylan

Ceylan

Ceylan

Ceylan

Ceylan

Το 71ο Φεστιβάλ Καννών διεξάγεται από τις 8 ως και τις 19 Μαΐου. Το Flix είναι εκεί, για να σας μεταφέρει όλα όσα συμβαίνουν, τη στιγμή που συμβαίνουν. Διαβάστε όσα χρειάζεται να ξέρετε για τις Κάννες 2018 εδώ.

To 71o Φεστιβάλ Καννών σαν να ήσασταν εκεί: