Φεστιβάλ / Βραβεία

Κάννες 2018: η Εϊζια Αρτζέντο αποκαλύπτει τι συνέβη μόλις κατέβηκε από τη σκηνή

στα 10

Μόνο ένας την πλησίασε με υποστηρικτικά και ενθαρρυντικά λόγια. Ολοι οι άλλοι σιωπή....

Κάννες 2018: η Εϊζια Αρτζέντο αποκαλύπτει τι συνέβη μόλις κατέβηκε από τη σκηνή

Η Εϊζια Αρτζέντο ήταν από τις πρώτες γυναίκες που μίλησαν εναντίον του Χάρβεϊ Γουάινστιν. Η ηθοποιός και κόρη του Ντάριο Αρτζέντο είχε κατηγορήσει τον Γουάινστιν για βιασμό, περιστατικό που είχε λάβει χώρα στις Κάννες. Γι' αυτό και το φεστιβάλ της έδωσε το μικρόφωνο και τους προβολείς να μιλήσει γι' αυτό, κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής των βραβείων του 71ου Φεστιβάλ Καννών.

Διαβάστε περισσότερα: Κάννες 2018: H Εϊζια Αρτζέντο επιτίθεται στον Χάρβεϊ Γουάινστιν και στη βιομηχανία που δεν τον σταμάτησε

Asia Argento Cannes 607 1

«Θέλω να κάνω μια πρόβλεψη. Ο Χάρβεϊ Γουάινστιν δεν θα είναι καλοδεχούμενος ποτέ ξανά εδώ. Θα ζήσει ατιμασμένος, απαρνημένος από μια κοινότητα κινηματογραφιστών που κάποτε τον αγκάλιασε και κάλυψε τα εγκλήματά του. Κι ακόμη κι απόψε ανάμεσά σας, υπάρχουν αρκετοί που δεν έχουν δώσει λόγο για τη συμπεριφορά τους απέναντι στις γυναίκες, για συμπεριφορές που δεν ταιριάζουν σε αυτή τη βιομηχανία. Ξέρετε ποιοι είστε. Αλλά ακόμη πιο ουσιαστικά, ξέρουμε εμείς ποιοι είστε. Και δεν θα σας επιτρέψουμε να την γλιτώσετε δίχως συνέπειες για περισσότερο καιρό.»

Το twitter πήρε φωτιά και τα μηνύματα συμπαράστασης κατέκλυσαν τη σελίδα της Αρτζέντο. Εκείνη όμως είχε να αποκαλύψει μια έκπληξη: «περισσότερο νιώθω την υποστήριξη εδώ μέσα (twitter) από ό,τι εξέλαβα κατεβαίνοντας από τη σκηνή στις Κάννες...» δήλωσε, απαντώντας στο tweet της Μία Φάροου.

Asia Argento Cannes 607 2

Spike Lee 607

Σύμφωνα με την Αρτζέντο, κανείς δεν πήγε προς το μέρος της, κανείς δεν είχε να της πει ενθαρρυντικά λόγια συμπαράστασης.

«Μόνο ο Σπάικ Λι με πλησίασε με δυο φιλικές κουβέντες, δίνοντάς μου συγχαρητήρια. Kανείς άλλος...»


Δεν το βρίσκουμε καθόλου τυχαίο.

Το 71ο Φεστιβάλ Καννών διεξήχθη φέτος από τις 8 ως και τις 19 Μαΐου. Το Flix βρέθηκε εκεί, για να σας μεταφέρει όλα όσα συμβαίνουν, τη στιγμή που συμβαίνουν. Διαβάστε όσα χρειάζεται να ξέρετε για τις Κάννες 2018 εδώ.

To 71o Φεστιβάλ Καννών σαν να ήσασταν εκεί: