Φεστιβάλ / Βραβεία

70ό Φεστιβάλ Καννών: Αυτό είναι το πρόγραμμα της Εβδομάδας Κριτικής

στα 10

To παράλληλο τμήμα του Φεστιβάλ Καννών, με τις πρώτες ή δεύτερες ταινίες σκηνοθετών απ' όλον τον κόσμο ανακοίνωσε το πρόγραμμά του και μας συστήνει τα ταλέντα του αύριο.

70ό Φεστιβάλ Καννών: Αυτό είναι το πρόγραμμα της Εβδομάδας Κριτικής
Σκηνή από το «Ava» της Λέα Μισιούς

Η Εβδομάδα Κριτικής, φέτος στα 56 της χρόνια, είναι το παράλληλο τμήμα του Φεστιβάλ Καννών, το οποίο κάθε χρόνο συστήνει τα ταλέντα του μέλλοντος.

Από το πρόγραμμά της έγιναν διεθνή ονόματα ο Γκασπαρ Νοέ, ο Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιάριτου, παλιότερα ο Μπερνάρντο Μπερτολούτσι, πιο πρόσφατα ο Τζεφ Νίκολς με το «Take Shelter», ενώ πέρσι ο θρίαμβος του «Raw» της Ζουλιά Ντικουρνό ξεκίνησε από τις αίθουσες της Εβδομάδας Κριτικής.

Διαβάστε ακόμη: Το «Copa-Loca» του Χρήστου Μασσαλά στο Δεκαπενθήμερο του Φεστιβάλ Καννών

Sicilian Ghost Story 607

H 56η Εβδομάδα Κριτικής θα ανοίξει αυλαία με το «Sicilian Ghost Story» των Φάμπιο Γκρασαντόνια και Αντόνιο Πιάτσα που είχαν κερδίσει το μεγάλο βραβείο το 2013 στο ίδιο τμήμα με το «Salvo». Το φιλμ αφηγείται την ιστορία ενός 13χρονου κοριτσιού από τη Σικελία που αρνείται να δεχτεί τη ξαφνική εξαφάνιση του Τζιουζέπε, του αγοριού που αγαπάει, το οποιό έχει πέσει θύμα απαγωγής επειδή είναι ο γιος του αφεντικού της Μαφίας.

Brigsby Bear 607

H ταινία που θα κλείσει το πρόγραμμα της Εβδομάδας Κριτικής έρχεται από το Φεστιβάλ του Σάντανς και δεν είναι άλλο από το «Brigsby Bear» του Ντέιβ ΜακΚάρι, μια ιστορία για ένα παιδί που μεγάλωσε μέσα σε ένα ψεύτικο - σαν σινεμά - κόσμο και του μυστικού με το οποίο θα έρθει αντιμέτωπο όταν μεγαλώσει. Πρωταγωνιστεί ο Κάιλ Μούνεϊ που έχει γράψει και το σενάριο και προέρχεται και αυτός όπως και ο πρωτοεμφανιζόμενς Ντέιβ ΜακΚάρι στη σκηνοθεσία από τη μεγάλη οικογένεια του Saturday Night Live. Σε ειδική, συγκινητική, εμφάνιση και ο Μαρκ Χάμιλ.

Petit Paysan 607

Στις ειδικές προβολές της Εβδομάδας Κριτικής βρίσκουμε το «Petit Paysan» του Ουμπέρτ Σαρουέλ (φωτό)με την ιστορία ενός τριαντάχρονου αγρότη που η ρουτίνα του θα διακοπεί από μια πραγματική συμφορά και το «Une Vie Violente» του Τιερί ντε Περετί που καταπιάνεται με την ιστορία της Κορσικής και τη Μαφία της περιοχής σε ερμηνείες από ερασιτέχνες ηθοποιούς.

La Familia 607

Οι ταινίες που διαγωνίζονται για τα βραβεία της Εβδομάδας Κριτικής είναι σύνολο επτά.

Ξεχωρίζουν το «La Familia» του Γκουστάβο Ροντόν Κόρντοβα από τη Βενεζουέλα (φωτό) με την ιστορία ενός πατέρα και ενός γιου στα επικίνδυνα προάστια του Καράκας, το «Los Perros» της Χιλιανής Μαρκέλα Σαΐντ για ό,τι απέμεινε από τα χρόνια του Πινοτσέτ στη χώρα, το «Oh Lucy!» του Ιάπωνα Ατσούκο Χιραναγιάγκι για ένα ταξίδι ανάμεσα στην Ιαπωνία και τις Η.Π.Α. με πρωταγωνιστή τον Τζος Χάρτνετ, το «Gabriel and the Mountain» του Βραζιλιάνου Φελίπε Γκαμαράνο Μπαρμπόσα με έναν ιδεαλιστική φιλάνθρωπο που θα φτάσει στην Αφρική πιστεύοντας πως έτσι θα αλλάξει τον κόσμο, το «Ava» της Λέα Μισιοούς (που πλασάρεται ως το φετινό «Raw») για τη νέα γενιά της Γαλλίας τώρα, το κινουμένων σχεδίων «Τehran Taboo του Αλί Ζουζαντέχ που ρίχνει ματιές στην απαγορευμένη ζώνη του Ιράν και το «Makala» του Εμανουέλ Γκρας, ντοκιμαντέρ για τη ζωή ενός άντρα και της οικογένειάς του στο Κονγκό.

Στην (αποτυχημένη παρά το κεφάτο του θεματός της) αφίσα της 56ης Εβδομάδας Κριτικής βλέπουμε τη Ζούλια Ντουκουρνό μαζί με την πρωταγωνίστρια του «Raw», Γκαράνς Μαριγιέ, να γιορτάζουν την υποδοχή της ταινίας πέρσι στις Κάννες, αμέσως μετά το τέλος της προβολής της.

Semaine de la Critique Poster 2017 607

Διαβάστε περισσότερα: