Φεστιβάλ / Βραβεία

Κάννες 2017: H πιο συγκινητική στιγμή του Πέδρο Αλμοδόβαρ στο 70ό Φεστιβάλ Καννών

στα 10

Αμέσως μετά την τελετή λήξης του 70ού Φεστιβάλ Καννών, η κριτική επιτροπή με Πρόεδρο τον Πέδρο Αλμοδόβαρ εξήγησε, συγκίνησε, αγάπησε...

Κάννες 2017: H πιο συγκινητική στιγμή του Πέδρο Αλμοδόβαρ στο 70ό Φεστιβάλ Καννών

Ο Πρόεδρος Πέδρο Αλμοδόβαρ δήλωσε ευθαρσώς πως ήταν απλά το ένατο μέλος μιας κριτικής επιτροπής. Ο Γουιλ Σμιθ ομολόγησε ότι του άρεσε τρελά το «Jupiter's Moon» - όπως όλοι το πιστεύαμε - αλλά πως στην τελική κρίση το έφαγε η πολύ δημοκρατικότητα. Η Τζέσικα Τσαστέιν μίλησε για το αν αναγκάστηκε να ψηφίσει γυναικείες ταινίες. Και ο Πάολο Σορεντίνο ήταν καθησυχαστικά σιωπηλός.

Μια υπέροχη κριτική επιτροπή που όμως λύγισε όταν σε ερώτηση δημοσιογράφου γιατί το «120 Χτυπήματα το Λεπτό» του Ρομπέν Καμπιγιό - για την ιστορία της Act Up στο Παρίσι των 90s - δεν κέρδισε το Χρυσό Φοίνικα και πήρε το Μεγάλο Ειδικό Βραβείο, ο Πέδρο Αλμοδόβαρ συγκινήθηκε, δάκρυσε, μίλησε για τους ήρωες της εποχής και ξεκαθάρισε τη θέση του ως μέλος της LGBTQ κοινότητας.

Jury Cannes 2017

Διαβάστε ακόμη

Pedro

Δείτε παρακάτω όλη τη συνέντευξη Τύπου της κριτικής επιτροπής του Διαγωνιστικού Τμήματος του 70ού Φεστιβάλ Καννών και προσοχή περίπου στο 17ο λεπτό για την πιο συγκινητική στιγμή του Πέδρο Αλμοδόβαρ σε αυτό το Φεστιβάλ.


To 70ό Φεστιβάλ Καννών διήρκεσε φέτος από τις 17 μέχρι και τις 28 Μαΐου. Τo Flix βρισκόταν εκεί για να σας ενημερώνει κάθε λεπτό για όσα συνέβησαν εντός και εκτός των σκοτεινών αιθουσών. Διαβάστε περισσότερα στο ειδικό του τμήμα, αφιερωμένο στο Φεστιβάλ Καννών, που συνεχίζει να ανανεώνεται συνεχώς.