Φεστιβάλ / Βραβεία

Κάννες 2017: Φυσικά και οι δηλώσεις της Τζέσικα Τσαστέιν για τις γυναίκες έγιναν viral

στα 10

Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε την τελετή λήξης του 70ού Φεστιβάλ Καννών, η Τζέσικα Τσαστέιν δήλωσε «ενοχλημένη» από την απεικόνιση των γυναικών στις ταινίες που είδε από το Διαγωνιστικό Πρόγραμμα του Φεστιβάλ.

Κάννες 2017: Φυσικά και οι δηλώσεις της Τζέσικα Τσαστέιν για τις γυναίκες έγιναν viral

«Πιστεύω ότι αν υπάρχουν γυναίκες κινηματογραφίστριες, τότε θα υπάρχουν και πιο αυθεντικοί γυναικείοι χαρακτήρες. Είναι η πρώτη φορά που βλέπω 20 ταινίες μέσα σε 10 μέρες και αγαπώ τις ταινίες. Και το μόνο πράγμα που με απομάκρυνε από την εμπειρία είναι το πως ο κόσμος βλέπεις τις γυναικές από τους γυναικείους χαρακτήρες που είδα να εκπροσωπούνται στις ταινίες. Ηταν αρκετά ενοχλητικό, για να είμαι ειλικρινής. Ελπίζω πως όταν θα συμπεριλάβουμε περισσότερες γυναίκες δημιουργούς, θα έχουμε στο σινεμά περισσότερες γυναίκες από αυτές που αναγνωρίζω στην καθημερινή μου ζωή. Γυναίκες που είναι ενεργητικές, που έχουν τους δικούς τους οργανισμούς, που δεν αντιδρούν απλά στους άντρες που βρίσκονται γύρω τους. Γυναίκες που έχουν τη δική τους οπτική γωνία.»

Η παραπάνω δήλωση της Τζέσικα Τσαστέιν έγινε το βράδυ, μετά την τελετή λήξης του 70ού Φεστιβάλ Καννών, όταν η κριτική επιτροπή ρωτήθηκε για την εκπροσώπηση των γυναικών στις ταινίες του Διαγωνιστικού Προγράμματος και ζητήθηκε η γνώμη των κυριών της επιτροπής: της Ανιές Ζαουί, της Τζέσικα Τσαστείν, της Μαρεν Αντε και της Φαν Μπινγκμπίνγκ.

Δείτε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη Τύπου της κριτικής επιτροπής του 70ού Φεστιβάλ Καννών για να δείτε και τις απαντήσεις της Ανιές Ζαουί, της Μάρεν Αντε και της Φαν Μπινγκμπίνγκ.

Jessica Chastain

Η δήλωσή της Τζέσικα Τσαστέιν έγινε viral όταν την πόσταρε στο Twitter η Αβα ΝτιΒερνέ του «Selma», ενώ συγκέντρωνε επευφημίες από διάσημες και καθημερινές γυναίκες σε όλον τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη