Φεστιβάλ / Βραβεία

Κάννες 2016: Αυξημένη ασφάλεια και μέτρα για το φόβο τρομοκρατικών επιθέσεων

στα 10

Με ασκήσεις ετοιμότητας κατά της τρομοκρατίας αλλά και ενισχυμένο ανθρώπινο δυναμικό, οι Κάννες προετοιμάζονται για τo κινηματογραφικό φεστιβάλ του Μαΐου.

Κάννες 2016: Αυξημένη ασφάλεια και μέτρα για το φόβο τρομοκρατικών επιθέσεων

Η άσκηση ετοιμότητας της αστυνομίας που έγινε στις Κάννες χθες Πέμπτη 21 Απριλίου προκειμένου να δοκιμαστεί η αποτελεσματικότητα των Αρχών σε ενδεχόμενη τρομοκρατική επίθεση είναι κάτι που φυσικά κανένας επισκέπτης του Φεστιβάλ δεν θα ήθελε να ζήσει από κοντά.

Οι εικόνες που κυκλοφορούν από τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία μοιάζουν ικανές να αποτρέψουν τον οποιοδήποτε να επισκεφτεί το γαλλικό θέρετρο - ειδικά την περίοδο του Φεστιβάλ όπου οι δρόμοι είναι σταματημένοι από τον κόσμο και χιλιάδες δημοσιογράφοι και επαγγελματίες απ' όλον τον κόσμο βρίσκονται συνεχώς σε κίνηση μέσα και έξω από τις αίθουσες, τα ξενοδοχεία και τα παραλιακά περίπτερα της Κρουαζέτ.

Διαβάστε ακόμη: Κάννες 2016: Διαβάστε αναλυτικά το επίσημο πρόγραμμα του φετινού φεστιβάλ

Cannes Security 2016

Cannes Security 2016

200 εθελοντές συμμετείχαν στην άσκηση με μέλη της δημοτικής αλλά και της γαλλικής αστυνομίας να εισβάλλουν μέσα στο Palais des Festival - εκεί όπου γίνονται οι προβολές του επίσημου προγράμματος του Φεστιβάλ και εκεί όπου σε λίγες ημέρες θα στρωθεί το κόκκινο χαλί της διοργάνωσης έτοιμο να υποδεχτεί την αφρόκρεμα του διεθνούς σινεμά.

Οπως είχε δηλώσει και στη συνέντευξη Τύπου για την ανακοίνωση του φετινού προγράμματος ο Πρόεδρος του Φεστιβάλ, Πιερ Λεσκίρ, 500 αστυνομικοί παραπάνω θα φυλάνε φέτος το χώρο γύρω από το κέντρο του Φεστιβάλ, ενώ ενισχυμένη θα είναι και η αστυνόμευση στους γύρω χώρους,

«Ελέγχουμε την ασφάλια στο Palais και τις εισόδους τους... Το προσωπικό ασφαλείας ηγείται από έμπειρους επαγγελματίες, κάποιους με εξαιρετικά υψηλά επίπεδα εμπειρίας, με σκοπό την ισορροπία ανάμεσα στην ασφάλεια και την ελεύθερη κίνηση όλων κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ», δήλωσε ο Πιερ Λεσκίρ.

Το σχέδιο ετοιμότητας για το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας περιλαμβάνει και παρέμβαση στις ώρες προβολών των ταινιών με το παράλληλο τμήμα του Δεκαπενθημέρου των Σκηνοθετών που γίνεται σε δικό του χώρο να προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα με λιγότερες προβολές φέτος.

«Φέτος θα έχουμε εξαιρετικά μέτρα ασφαλείας. Χάσαμε 17 ώρες προβολών - περίπου τέσσερις ταινίες - για να τηρήσουμε τα νέα πρωτόκολλα ασφαλείας», δήλωσε ο Διευθυντής του Δεκαπενθημέρου των Σκηνοθετών, Εντουαρντ Γουάιντροπ.

Κατά τη διάρκεια της άσκησης, οι αστυνομικοί δεν εισέβαλαν μόνο ένοπλοι στο Palais des Festivals, αλλά έσωσαν και ένα θύμα ομηρίας, ενώ απενεργοποίησαν βομβιστικούς μηχανισμούς σχεδόν σε όλο το μήκος της κεντρικής παραλιακής οδού των Καννών.

Cannes Security 2016

Cannes Security 2016

Ενισχυμένα μέτρα λαμβάνονται σε ολόκληρη τη Γαλλία, όμως, μετά τις βομβιστικές επιθέσεις στο Παρίσι και τις Βρυξέλλες, ενώ το Euro 2016 που θα γίνει το καλοκαίρι στο Παρίσι έχει θέσει ολόκληρη τη γαλλική αστυνομία σε συναγερμό.

Το 69ο Φεστιβάλ Καννών θα διεξαχθεί φέτος - υπό συνθήκες αυξημένης αστυνομικής προστασίας - από τις 11 έως τις 22 Μαΐου.


Διαβάστε ακόμη: