Φεστιβάλ / Βραβεία

Κάννες 2016: Τα trending topics της #4ης μέρας

στα 10

Αυτή ήταν η μέρα που χτυπήθηκε από... ερωτικό πυρετό, απ' το πρωί («The Handmaiden») ως το βράδυ («American Honey»), με αρκετή παιδική διάθεση («The BFG» του Στίβεν Σπίλμπεργκ) στη μέση, για να ισορροπήσει!

Flix Team
Κάννες 2016: Τα trending topics της #4ης μέρας
Αυτό το γοβάκι της Κιμ Μιν-Χι...

Διαβάστε αναλυτικά όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το 69ο Φεστιβάλ Καννών σαν να είστε εκεί, στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς

Το Σάββατο στο Φεστιβάλ Καννών ξεκίνησε, πρωί-πρί, με τον ερωτισμό να χτυπά κόκκινο. Η νέα ταινία του Παρκ Τσαν-γουκ, το «The Handmaiden», ένα λεσβιακό θρίλερ εποχής κι οπωσδήποτε η πιο hot ταινία του Φεστιβάλ, έκανε το την αίθουσα Lumiere να αναστενάξει και να χειροκροτήσει θερμά.

Βασισμένο στο βιβλίο της Σάρα Γουότερς «Fingersmith», το «Handmaiden» μεταφέρει την δράση από την βικτωριανή Αγγλία στην Κορέα της δεκαετίας του '30 η οποία βρισκόταν υπό Ιαπωνική κατοχή και στην οποία ένα βαθιά ταξικό σύστημα ήταν ακόμη δυνατά εδραιωμένο. Το μεγαλύτερο μέρος του φιλμ διαδραματίζεται σε μια απομονωμένη έπαυλη, όπου μια πλούσια κληρονόμος, η υπηρέτριά της κι ένας γοητευτικός απατεώνας προσπαθούν να καρπωθούν μια μεγάλη περιουσία. Ομως στο εξωφρενικά όμορφο και εξωφρενικά έξυπνο φιλμ του Παρκ Τσαν-γουκ, τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται, εκτός ίσως από την με κάθε δυνατή έννοια ερεθιστική δύναμη του γυναικείου ερωτισμού που κυριολεκτικά βάζει φωτιά στην οθόνη. Κι όχι όπως πιθανότατα θα περίμενε κανείς, με μια αντρική ματιά πάνω στην επιθυμία, αφού εδώ το σεξ ανάμεσα στις δύο ηρωίδες είναι κάτι παραπάνω από απόλαυση: είναι η έκφραση της δικής τους ύπαρξης και ομορφιάς, ένας τρόπος να απελευθερωθούν, αυτό που τις ξεχωρίζει από το φτηνό, ψεύτικο ερωτισμό των ανδρών που συγκεντρώνονται στην βιβλιοθήκη του θείου για να ακούσουν μια γυναίκα να τους διαβάζει ερεθιστικές ιστορίες.

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την κριτική του Flix για το «The Handmaiden» του Παρκ Τσαν-γουκ

Ο Νοτιο-Κορεάτης δημιουργός του «Oldboy», με τις δυο πρωταγωνίστριές του, Κιμ Μιν-Χι και Κιμ Τάε Ρι, χαιρέτησε τον κόσμο στο photo-call και στην επίσημη, βραδινή προβολή της ταινίας, αφήνοντας πίσω του μια αίσθηση ασιατικού αισθησιασμού, φεμινιστικού λόγου και πανέμορφου σινεμά.

cannes 2016 handmaiden 607

cannes 2016 handmaiden 607

cannes 2016 handmaiden 607

cannes 2016 handmaiden 607

cannes 2016 handmaiden 607

cannes 2016 handmaiden 607

cannes 2016 handmaiden 607

cannes 2016 handmaiden 607

Την ώρα που ο ήλιος φώτιζε την ως επί το πλείστον βροχερή, φέτος, Κρουαζέτ, ο οίκος πολυτελών κοσμημάτων και ρολογιών Chopard λάνσαρε επίσημα την νέα του συνεργασία με την Gemfields (τον μεγαλύτερο προμηθευτή στόν κόσμο πολύτιμων χρωματιστών λίθων προερχομένων από υπεύθυνες πηγές), στη διάρκεια ενός πριβέ γεύματος, με οικοδεσπότες την Καρολίν Σοφέλ και τους πρεσβευτές της Chopard, τον οσκαρικό πρωταγωνιστή Κόλιν Φερ και τη γυναίκα του Λίβι Φερθ.

Διαβάστε περισσότερα: Στις Κάννες 2016 η Chopard ανακοινώνει μια πρωτοποριακή συνεργασία

cannes 2016 chopard 607

cannes 2016 chopard 607

To «Toni Erdmann» συζητιέται ακόμα ως η καλύτερη, ως τώρα, ταινία του φετινού Φεστιβάλ Καννών. Το γερμανικό φιλμ της Μάρεν Αντε έκανε την παρουσία του ιδιαίτερα αισθητή, με μια θαυμάσια επίσκεψη στο photo-call και στο κόκκινο χαλί της επίσημης προβολής του, από τον πιο αξιαγάπητο ήρωά της, το βουλγάρικο κοστούμι-μάσκα που δίνει την ωραιότερη, μεγαλύτερη αγκαλιά στην ηρωίδα της ταινίας.

Διαβάστε εδώ την κριτική του Flix για το «Toni Erdmann»

cannes 2016 toni erdmann 607

cannes 2016 toni erdmann 607

cannes 2016 toni erdmann 607

cannes 2016 toni erdmann 607

Τα δυνατότερα φώτα του glam έπεσαν το Σάββατο πάνω στον Στίβεν Σπίλμπεργκ και τη νέα του ταινία, «The BFG». Φιλικός, όσο και ο Big Friendly Giant γίγαντάς του, ο Στίβεν Σπίλμπεργκ διασκευάζει Ρόαλντ Νταλ με την παιδικότητα που του αξίζει αλλά και τη διάφανη συγκίνηση που διατρέχει το έργο και των δύο. Πιστός στο πνεύμα του Ρόαλντ Νταλ, τη διάχυτη μελαγχολία του Βρετανού συγγραφέα αλλά και τη ζωηρή του διάθεση για σάτιρα απέναντι στην πολιτική ορθότητα και την συντηρητική «κανονικότητα», ο Στίβεν Σπίλμπεργκ δεν σκηνοθετεί απλώς την ιστορία ενός καλοκάγαθου γίγαντα που θα απαγάγει ένα ορφανό κορίτσι και θα το μεταφέρει στη Χώρα των Γιγάντων θέτοντας τη ζωή του σε κίνδυνο από τους άλλους ανθρωποφάγους γίγαντες, αλλά μοιάζει να τη ζει σαν να την έχει γράψει ο ίδιος.

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την κριτική του Flix για το «The BFG» του Στίβεν Σπίλμπεργκ

cannes 2016 bfg 607

cannes 2016 bfg 607

cannes 2016 bfg 607

cannes 2016 bfg 607

cannes 2016 bfg 607

cannes 2016 bfg 607

cannes 2016 bfg 607

cannes 2016 bfg 607

Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ, παρέα με το καστ του, τη μικρή Ρούμπι Μπάρνχιλ, τον Μαρκ Ράιλανς που υποδύεται τον BFG (και που μόλις πριν λίγους μήνες κέρδισε το Οσκαρ του για το «Η Γέφυρα των Κατασκόπων» του Σπίλμπεργκ), τη Ρεμπέκα Χολ, την Πενέλοπι Γουίλτον και με τη σύζυγό του, Κέιτ Κάπσοου, πάντα από κοντά, έδωσε μια απολαυστική συνέντευξη Τύπου. «Δεν σκέφτομαι ποτέ την επιτυχία ή της αποτυχίας μίας ταινίας μου,» είπε ο Στίβεν Σπίλμπεργκ. «Εκτός αν γυρίζω ένα σίκουελ - αν το πρώτο φιλμ έκανε επιτυχία, τότε ναι, έχεις άγχος γιατί το κοινό έχει απαιτήσεις. Ποτέ όμως δεν σκέφτομαι όταν επιλέγω, ή στο στάδιο που γυρίζω μία ταινία, αν θα πιάσει εμπορικά. Αρχίζω να το σκέφτομαι σε αυτό ακριβώς το στάδιο: όταν με ρωτάνε οι δημοσιογράφοι. Τη δουλειά μου κάνω. Μία σκληρή, απαιτητική, υπέροχη, διασκεδαστική δουλειά που αγαπώ πολύ. Και θα συνεχίσω να την κάνω για όλη μου τη ζωή. Αν δεν την έκανα θα μπαρκάριζα και θα ταξίδευα τους ωκεανούς.»

Διαβάστε και δείτε εδώ τα highlights από τη συνέντευξη Τύπου του «The BFG» με τον Στίβεν Σπίλμπεργκ και την ομάδα του

Λίγες ώρες αργότερα, ο Στίβεν Σπίλμπεργκ κι οι συντελεστές του «The BFG» διέσχιζαν το κόκκινο χαλί για την επίσημη προβολή της ταινίας, κάτω από το γεμάτο ενθουσιασμό βουητό του συγκεντρωμένου πλήθους.

cannes 2016 bfg 607

cannes 2016 bfg 607

cannes 2016 bfg 607

cannes 2016 bfg 607

cannes 2016 bfg 607

cannes 2016 bfg 607

cannes 2016 bfg 607

Η Ταϋλανδή σταρ Αράγια Χάργκεϊτ και η Βρετανίδα ηθοποιός Φέιγκαν Θάκραρ έλαμψαν στον κόκκινο χαλί της επίσημης πρεμιέρας του «The BFG», φορώντας κοσμήματα Chopard

cannes 2016 bfg 607

cannes 2016 bfg 607

Σάββατο βράδυ στο Φεστιβάλ Καννών δε θα ήταν ό,τι είναι, χωρίς το ετήσιο πάρτι του Vanity Fair! Ενα από τα πάρτι που ξεχωρίζουν κατά τη διάρκεια του κινηματογραφικού Φεστιβάλ κάθε χρόνο, από εκείνα που συγκεντρώνουν τους σταρ μεγατόνων που βρίσκονται στην Κυανή Ακτή, έγινε φέτος σε συνεργασία με τον οίκο Chopard στο Hotel du Cap, έξω από τις Κάννες, σε μια βραδιά που τους βρήκε όλους εκεί, από τον Μικ Τζάγκερ ως τη Χάιντι Κλουμ κι από την Κίρστεν Ντανστ ως τον Ράσελ Κρόου.

Vanity Fair Party Cannes 2016

Δείτε φωτογραφίες και διαβάστε παραλειπόμενα από το πάρτι του Vanity Fair στις Κάννες εδώ

Κι αν η μέρα ξεκίνησε ερωτικά, με τον ίδιο τρόπο ολοκληρώθηκε το βράδυ, με το «American Honey» της Αντρεα Αρνολντ, ένα φιλμ με έντονο σεξ απίλ και, περίπου, τίποτε παραπάνω. Η βρετανίδα δημιουργός του «Red Road», του «Fish Tank» και του «Ανεμοδαρμένα Υψη» φτάνει στην Αμερική, για να χάσει όχι μόνο τη διαπεραστική ματιά της, αλλά και την αίσθηση του μέτρου απέναντι σε μια ταινία που γοητεύει μόνο επειδή καταφέρνει να απογοητεύει σε κάθε της λεπτό από τα 162 όπου αδικαιολόγητα διαρκεί.

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την κριτική του Flix για το «American Honey» της Αντρεα Αρνολντ

American Honey 607

Διαβάστε αναλυτικά όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το 69ο Φεστιβάλ Καννών σαν να είστε εκεί, στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς

Διαβάστε και δείτε ακόμη:

  • Κάννες 2016: Τα trending topics της #1ης μέρας / Ο Γούντι Αλεν και το «Café Society» γλύκαναν την πρώτη μέρα του 69ου Φεστιβάλ Καννών, ώσπου μια «χιουμοριστική» κατηγορία εναντίον του ως βιαστή άφησε πικρή γεύση στη βραδινή τελετή έναρξης.
  • Κάννες 2016: Τα trending topics της #2ης μέρας / H δεύτερη μέρα του 69ου Φεστιβάλ Καννών είχε σκάνδαλα, βόλτες στην παραλία, ελληνικό ενδιαφέρον και την ξυπόλητη Τζούλια Ρόμπερτς. Τι άλλο να ζητήσει κανείς;
  • Κάννες 2016: Τα trending topics της #3ης μέρας / Η τρίτη μέρα του φεστιβάλ μάς επιφύλλασε μία από τις πιο ενδιαφέρουσες ταινίες των τελευταίων χρόνων, το ντεμπούτο της κόρης του Τζόνι Ντεπ, τον πάντα μαχητικό Κεν Λόουτς κι έναν Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ σε οσκαρικό ρόλο.