Φεστιβάλ / Βραβεία

Κάννες 2015: Ο Τιμ Ροθ ζητάει από την βρετανική κυβέρνηση να νομιμοποιήσει την ευθανασία!

στα 10

Πρωταγωνιστής στο «Chronic» του Μισέλ Φράνκο, ο Τιμ Ροθ βρέθηκε στις Κάννες και μίλησε για ένα από τα πιο καίρια θέματα της ταινίας - την ευθανασία.

Κάννες 2015: Ο Τιμ Ροθ ζητάει από την βρετανική κυβέρνηση να νομιμοποιήσει την ευθανασία!

«Είμαι υπέρ της νομιμοποίησης της ευθανασίας. Αλλά γνωρίζω πως είναι ένα πολύ μπερδεμένο θέμα για μερικές κυβερνήσεις.»

Τόσο απλά, ο Τιμ Ροθ που βρίσκεται στις Κάννες για το «Chronic» του Μισέλ Φράνκο που διαγωνίζεται για το Χρυσό Φοινικα, εξέφρασε την άποψη του για την ευθανασία, ένα από τα κεντρικά θέματα της ταινίας στην οποία πρωταγωνιστεί ως ένας νοσοκόμος με ιδιαίτερα στενή σχέση με τους ασθενείς του.

Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Chronic» του Μισέλ Φράνκο.

«Το γεγονός πως η ευθανασία είναι ακόμη παράνομη στην Μ. Βρετανία είναι κάτι το τρελό. Οσο μεγαλύτερη έρευνα έκανα πάνω στο θέμα τόσο άρχισα να αντιλαμβάνομαι πως ο νόμος αυτός είναι άκαμπτος. Οταν αρχίζεις να ρωτάς για συγκεκριμένες περιπτώσεις, μαθαίνεις πως είναι κάτι που γίνεται συνέχεια.»

Tim Roth Cannes 2015

Με τον Τιμ Ροθ συμφώνησε και ο σκηνοθέτης του, Μισέλ Φράνκο (θυμηθείτε το «Μετά τη Λουτσία» και τη συνέντευξή του στην κάμερα του Flix):

«Οι νοσοκόμοι το κάνουν πολύ πιο συχνά απ' όσο νομίζουμε. Υπάρχει μεγάλη συζήτηση γύρω από το αν πρέπει η ευθανασία να είναι νόμιμη ή όχι. Συμφωνώ με τον Τιμ - φυσικά και πρέπει να είναι νόμιμη και να γίνεται με έναν σωστό τρόπο.»

To 68o Φεστιβάλ Καννών διεξάγεται από τις 13 έως τις 24 Μαΐου. Τo Flix βρίσκεται εκεί για να σας μεταφέρει ζωντανά όλα όσα συμβαίνουν, τη στιγμή που συμβαίνουν στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς.