Φεστιβάλ / Βραβεία

Ενα γουρούνι και απέραντη μοναξιά στις νέες φωτογραφίες από το «The Lobster» του Γιώργου Λάνθιμου

στα 10

Mερικές ακόμη υπέροχες εικόνες μας φέρνουν πιο κοντά στην πανίδα της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου.

Flix Team
Ενα γουρούνι και απέραντη μοναξιά στις νέες φωτογραφίες από το «The Lobster» του Γιώργου Λάνθιμου

To μυστήριο γύρω από τo «The Lobster» του Γιώργου Λάνθιμου φτάνει στο τέλος του.

Την Παρασκευή 13 Μαΐου το πρωί - όταν η ταινία θα κάνει την πρώτη της παγκόσμια προβολή στο Διαγωνιστικό Τμήμα του 68ου Φεστιβάλ Καννών - θα γνωρίζουμε τι ακριβώς συμβαίνει σε αυτό το όχι και τόσο μακρινό σύμπαν όπου αν δεν ζευγαρώσεις μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα στέλνεσαι στο Δάσος για να γίνεις ζώο,

To 68o Φεστιβάλ Καννών διεξάγεται από τις 13 έως τις 24 Μαΐου. Τo Flix θα βρίσκεται εκεί για να σας μεταφέρει ζωντανά όλα όσα συμβαίνουν, τη στιγμή που συμβαίνουν στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς.

Οι νέες φωτογραφίες που αποκαλύπτουν αργά και βασανιστικά το περιεχόμενο αυτού του φουτουριστικού ερωτικού παραληρήματος προδίδουν λίγο από την πανίδα της ταινίας (στη συνάντηση της Λέα Σεντού με ένα γουρούνι), ενώ βρίσκουν ξανά τον Κόλιν Φάρελ και την Ρέιτσελ Βάις σε μια παθιασμένη αγκαλιά, σαν αυτή που δεσπόζει στις (αινιγματικές) πρώτες αφίσες του «The Lobster» που κυκλοφόρησαν πριν από λίγες ημέρες.

Διαβάστε και δείτε ακόμη: Αόρατες αγκαλιές: Πρώτες αφίσες για το «The Lobster» του Γιώργου Λάνθιμου!

The Lobster 607

Μια συμπαραγωγή Ιρλανδίας, Ελλάδας, Γαλλίας, Ολλανδίας και Μ. Βρετανίας, το φιλμ του Λάνθιμου είναι η πρώτη ελληνικής συμπαραγωγής ταινία που φτάνει στο Διαγωνιστικό του Φεστιβάλ Καννών μετά το Χρυσό Φοίνικα του Θόδωρου Αγγελόπουλου για το «Μια Αιωνιότητα και Μια Μέρα» του 1998 και είναι μια αντισυμβατική ιστορία αγάπης, τοποθετημένη σε ένα δυστοπικό, κοντινό μέλλον, όπου όλοι οι μόνοι άνθρωποι, σύμφωνα με τους κανόνες της Πόλης, συλλαμβάνονται και μεταφέρονται στο Ξενοδοχείο. Εκεί είναι υποχρεωμένοι να βρουν έναν ταιριαστό σύντροφο μέσα σε 45 μέρες. Αν αποτύχουν μεταμορφώνονται σε ένα ζώο της επιλογής τους κι απελευθερώνονται στο Δάσος. Ενας απελπισμένος Αντρας το σκάει από το Ξενοδοχείο στο Δάσος εκεί όπου ζουν οι Μοναχικοί κι εκεί ερωτεύεται, ακόμη κι αν αυτό είναι ενάντια στους κανόνες τους.

Διαβάστε ακόμη: Κάννες made in Greece: Οι ελληνικές ταινίες στην ιστορία του Διαγωνιστικού του Φεστιβάλ Καννών

The Lobster 607

Στο φιλμ πρωταγωνιστούν ο Κόλιν Φάρελ, η Ρέιτσελ Γουάις, η Λεά Σεντού, ο Μπεν Γουίσο, η Ολίβια Κόλμαν καθώς και οι Αριάν Λαμπέντ και Αγγελική Παπούλια. Η παραγωγή του φιλμ είναι των Element Pictures, Limp films, Scarlet Films, συμπαραγωγοί είναι η Faliro House, η Haut et Court και η Lemming Film, ενώ η χρηματοδότηση προήλθε από το Irish Film Board, το BFI Film Fund, το Eurimages, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου το γαλλικό CNC, το Dutch Film Fund και το Canal+. Η ταινία θα βγει στις ελληνικές αίθουσες με τον τίτλο «Ο Αστακός» από την Feelgood Entertainment.

Διαβάστε ακόμη: Αυτό είναι το επίσημο πρόγραμμα του 68ου Φεστιβάλ Καννών. Αναλυτικά όλες οι ταινίες που διαγωνίζονται.

Το «The Lobster» είναι η τέταρτη ταινία του Γιώργου Λάνθιμου μετά την «Κινέτα», τον «Κυνόδοντα» (που συμμετείχε στο «Ενα Κάποιο Βλέμμα» του Φεστιβάλ Καννών το 2009) και τις «Αλπεις», ενώ το φιλμ σηματοδοτεί την τρίτη συνεργασία του στο σενάριο με τον Ευθύμη Φιλίππου, μαζί με τον οποίο είχαν κερδίσει το βραβείο Σεναρίου για τις «Αλπεις» στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.

The Lobster 607

To 68o Φεστιβάλ Καννών διεξάγεται από τις 13 έως τις 24 Μαΐου. Τo Flix θα βρίσκεται εκεί για να σας μεταφέρει ζωντανά όλα όσα συμβαίνουν, τη στιγμή που συμβαίνουν στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς.

Περισσότερο «The Lobster»: