Φεστιβάλ / Βραβεία

Κάννες 2015: Ο Γκασπάρ Νοέ θεωρεί πως δεν υπάρχει τίποτα ακατάλληλο στο «Love»

στα 10

Μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά τις (μέτριες) κριτικές για το «Love», τη νέα του τρισδιάστατη ταινία, ο Γκασπάρ Νοέ δήλωσε πως είναι πολύ δύσκολο να δείξεις το σεξ χωρίς να κινηματογραφήσεις γεννητικά όργανα...

Flix Team
Κάννες 2015: Ο Γκασπάρ Νοέ θεωρεί πως δεν υπάρχει τίποτα ακατάλληλο στο «Love»

«Δεν υπάρχει τίποτα αισχρό στην ταινία. Αλλά νομίζω πως θα απαγορευτεί για τους νέους κάτω των 16 ετών. Αν ήμουν μέλος της επιτροπής καταλληλότητας θα έβαζα το όριο στα 16 έτη ή στα 12.»

Και κάπως έτσι, ο Γκασπάρ Νοέ υπέρασπισε την ερωτική του ιστορία με τίτλο «Love» που έφτασε στις Κάννες μετά από μια σειρά ακατάλληλων προωθητικών υλικών (δείτε τα εδώ) ως το απόλυτο γεγονός του Φεστιβάλ για να φύγει μάλλον με μέτριες κριτικές και μια αίσθηση «πολύ κακό για το τίποτα».

Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Love» του Γκασπάρ Νοέ.

Gaspar Noe 607

«Με το που λες τη λέξη πορνογραφικό, ο κόσμος τρομάζει. Αλλά η ταινία μιλάει για ανθρώπους που είναι ερωτευμένοι από τη σεξουαλική πλευρά. Είναι δύσκολο να δείξεις το σεξ χωρίς να κινηματογραφήσεις γεννητικά όργανα. Αυτή η ταινία δεν θα μπορούσε να γυριστεί ποτέ στην Αμερική. Είναι πιο εύκολο να δείξεις αισθησιακές σκηνές στο ευρωπαϊκό σινεμά. Ο κόσμος εδώ είναι πιο ανοιχτόμυαλός. Οι Αμερικάνοι, στο θέμα της διανομής κινηματογραφικών ταινιών είναι πολύ συγκεκριμένοι.»

Η ταινία που έχει αγοραστεί από την Αμερική (με την προϋπόθεση να μην κοπεί παρά τη θέληση του δημιουργού της) δεν δείχνει, κατά τον Γκασπάρ Νοέ, τίποτα που ο κόσμος δεν έχει ήδη δει αλλού (εκτός ίσως από μια εκσπερμάτιση κυριολακτικά on camera).

«Αν ψάξεις στο ίντερνετ για τη λέξη "love", 50% των εικόνων που θα βρεις θα είναι ακατάλληλες. Εκανα μια ταινία για την αγάπη. Οχι για τις ελβετικές τράπεζες, ούτε για τη Σαϊεντολογία. Οπότε γιατί να μην δείξω τι σημαίνει αυτό;»

Gaspar Noe 607

To 68o Φεστιβάλ Καννών διεξάγεται από τις 13 έως τις 24 Μαΐου. Τo Flix βρίσκεται εκεί για να σας μεταφέρει ζωντανά όλα όσα συμβαίνουν, τη στιγμή που συμβαίνουν στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς.