Φεστιβάλ / Βραβεία

Κάννες 2015: Το «Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών» δίνει τα δικά του βραβεία

στα 10

Με βραβεία στις ταινίες που ξεχώρισαν, ολοκληρώθηκε και το φετινό «Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών».

Flix Team
Κάννες 2015: Το «Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών» δίνει τα δικά του βραβεία

Το μεγάλο βραβείο του «Δεκαπενθημέρου των Σκηνοθετών» κέρδισε το «Embrace of the Serpent» του Σίρο Γκουέρα που αφηγείται τη σχέση ενός σαμάνου του Αμαζόνιου (τελευταίου της φυλής του) και δύο επιστημόνων που αναζητούν εδώ και 40 χρόνια ένα θεραπευτικό φυτό μέσα στη ζούγκλα.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά το φετινό πρόγραμμα του «Δεκαπενθημέρου των Σκηνοθετών».

Βασισμένη στα ημερολόγια των πρώτων εξερευνητών του κολομβιανού Αμαζόνιου, η νέα ταινία του Κολομβιανού Σίρο Γκουέρα, είχε ξεχωρίσει ήδη από την προβολή της ως μία από τις πιο δυνατές κινηματογραφικές εμπειρίες των φετινών Καννών και μια ακόμη δυνατή φωνή του λατινοαμερικάνικου σινεμά που ήδη θριάμβευσε στα βραβεία της φετινής «Εβδομάδας Κριτικής».

Διαβάστε ακόμη: Κάννες 2015: Τα βραβεία ξεκινούν με Εβδομάδα Κριτικής και «Paulina»

Trois Souvenirs de ma Jeunesse 607

Με το βραβείο της SACD που δίνεται κάθε χρόνο σε μια γαλλική ταινία του προγράμματος του «Δεκαπενθημέρου των Σκηνοθετών» τιμήθηκε το «Trois Souvenirs de ma Jeunesse» του Αρνό Ντεπλεσάν - μια ηχηρή απάντηση στον αποκλεισμό του μεγάλου Γάλλου σκηνοθέτη από το Διαγωνιστικό Τμήμα του Φεστιβάλ, εδώ με την ιστορία μιας ξέφρενης ενηλικίωσης που για πολλούς υπήρξε και η καλύτερη ταινία του πέντε φορές μέχρι σήμερα διεκδικητή του Χρυσού Φοίνικα.

Mustang 607

Το βραβείο του Europa Cinemas Label κέρδισε το «Mustang» της Ντενίζ Γκαμζέ Εργκουβέν από την Τουρκία, το φεμινιστικό οδοιπορικό πέντε κοριτσιών που προσπαθούν να ξεφύγουν από το χωριό όπου μεγάλωσαν και να κάνουν τη δική τους θριαμβευτική είσοδο στο μοντέρνο κόσμο.

To 68o Φεστιβάλ Καννών διεξάγεται από τις 13 έως τις 24 Μαΐου. Τo Flix βρίσκεται εκεί για να σας μεταφέρει ζωντανά όλα όσα συμβαίνουν, τη στιγμή που συμβαίνουν στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς.