Φεστιβάλ / Βραβεία

Κάννες 2015: Τα trending topics της #10ης μέρας

στα 10

Από το κινηματογραφικό reunion του Ζεράρ Ντεπαρντιέ και της Ιζαμπέλ Ιπέρ, μέχρι τον κύκνο που ακούει στο όνομα Μαριόν Κοτιγιάρ. Aπολαύστε όλα όσα συνέβησαν την 10η μέρα του 68ου Διεθνούς Φεστιβάλ των Καννών, σαν να ήσασταν κι εσείς εδώ...

Flix Team
Κάννες 2015: Τα trending topics της #10ης μέρας

Το στο 68ο Διεθνές Φεστιβάλ των Καννών είναι λίγο πριν το τέλος του. Δόθηκαν τα πρώτα βραβεία των παράλληλων τμημάτων. «Ο Μικρός Πρίγκιπας» έκανε την μεγάλη του πρεμιέρα, αλλά μαζί του και γλυκόπικρες ιστορίες αγάπης, απώλειας, ζωής και θανάτου. Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ τίμησε για ακόμα μία φορά το φεστιβάλ και περπάτησε το κόκκινο χαλί του με την Ιζαμπέλ Ιπέρ, σ' ένα συγκινητικο reunion ενός θρυλικού κινηματογραφικού ζευγαριού. Ο Τιμ Ροθ μίλησε πολιτικά στη συνέντευξη Τύπου της ταινίας του για ένα θέμα ταμπού. Ο Πάολο Σορεντίνο μίλησε αποκλειστικά στο Flix.

To 68o Φεστιβάλ Καννών διεξάγεται από τις 13 έως τις 24 Μαΐου. Τo Flix βρίσκεται εκεί για να σας μεταφέρει ζωντανά όλα όσα συμβαίνουν, τη στιγμή που συμβαίνουν στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς.

Αυτά είναι τα trending topics της 10ης μέρας του φεστιβάλ

day 10 607 3

1. Ενα πλάνο κάνει τη διαφορά στο «Chronic» του Μισέλ Φράνκo

Ο Μισέλ Φράνκο, ο Μεξικανός σκηνοθέτης του «Μετά την Λουτσία», ένα σκληρό δράμα για το bullying, επιστρέφει με μια ταινία που είναι όπως και η προηγούμενή του, ήρεμη στην επιφάνειά της, μα που δεν φοβάται, αντίθετα μάλλον επιζητά την πρόκληση. Ο Τιμ Ροθ είναι εξαιρετικός σε μια ερεθιστικά αινιγματική ταινία, που πυροβολεί τον εαυτό της όχι στο πόδι, μα στο κεφάλι με την τελική της σκηνή. Διαβάστε ολόκληρη την κριτική του Flix για το «Chronic».

day 10 607

day 10 607 1

day 10 607 4

day 10 607 5


Tim Roth Cannes 2015

2. Ο Τιμ Ροθ ζητάει από την βρετανική κυβέρνηση να νομιμοποιήσει την ευθανασία!

«Είμαι υπέρ της νομιμοποίησης της ευθανασίας. Αλλά γνωρίζω πως είναι ένα πολύ μπερδεμένο θέμα για μερικές κυβερνήσεις.» Τόσο απλά, ο Τιμ Ροθ που βρίσκεται στις Κάννες για το «Chronic» του Μισέλ Φράνκο που διαγωνίζεται για το Χρυσό Φοινικα, εξέφρασε την άποψη του για την ευθανασία, ένα από τα κεντρικά θέματα της ταινίας στην οποία πρωταγωνιστεί ως ένας νοσοκόμος με ιδιαίτερα στενή σχέση με τους ασθενείς του. Διαβάστε αναλυτικά τις δηλώσεις του στην επίσημη Συνέντευξη Τύπου του «Chronic».


Carol Bouquet Carol Bouquet

3. H Καρόλ Μπουκέ δακρυσμένη στο κόκκινο χαλί

Να μια από τις εικόνες που δεν βλέπει κανείς συχνά στις Κάννες. Η Καρόλ Μπουκέ βγήκε συγκινημένη από την προβολή του «Μικρού Πρίγκιπα» και οι φωτογραφίες της έγιναν viral - κυρίως για το πόσο κομψά συγκινημένη μπορεί να είναι μια τόσο ωραία γυναίκα.


day 10 607 13

4. Η Ιζαμπέλ Ιπέρ κι ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ αγαπιούνται

H συνάντηση των δυο τους στην οθόνη (35 χρόνια μετά το «Loulou» του Μορίς Πιαλά το 1980), στο «Valley of Love» του Γκιγιόμ Νικλού ήταν το γεγονός του φεστιβάλ! «Χάρηκα τρομερά που θα ξανασυναντούσα, μετά από τόσα χρόνια, την Ιζαμπέλ - εννοώ επαγγελματικά, γιατί προσωπικά τη βλέπω συνέχεια, στη γειτονιά μας στο Παρίσι...» είπε ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ στην επίσημη Συνέντευξη Τύπου της ταινίας.

day 10 607 12

day 10 607 14

day 10 607 15

day 10 607 16

Διαβάστε παρακάτω τα σημαντικότερα απ' όσα είπαν στους δημοσιογράφους τα δύο γοητευτικά τέρατα του γαλλικού και του παγκόσμιου σινεμά.


valley of love 607

5. «Valley of Love» του Γκιγιόμ Νικλού: κοιλάδα θανάτου για δύο μύθους του γαλλικού σινεμά

Μόνο που η ταινία δεν άρεσε. Ο μοναδικός λόγος ύπαρξης αυτής της ταινίας και (συνεπακόλουθα) της παρουσίας της στο Διαγωνιστικό Τμήμα του 68ου Φεστιβάλ Καννών είναι πως το πρωταγωνιστικό ζευγάρι της ταινίας είναι ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ και η Ιζαμπέλ Ιπέρ που υποδύονται τον Ζεράρ και την Ιζαμπέλ, εδώ στην πρώτη τους κινηματογραφική τους συνάντηση, 35 ολόκληρα χρόνια μετά το «Loulou» του Μορίς Πιαλά.

Διαβάστε ολόκληρη την κριτική του Flix εδώ.


paulina main

6. H Εβδομάδα Κριτικής δίνει πρώτη πρώτη τα βραβεία της

To τμήμα των νέων δημιουργών του Φεστιβάλ έδωσε τα βραβεία του στα νέα ταλέντα που θα απασχολήσουν το παγκόσμιο σινεμά στο μέλλον. Με λατινοαμερικάνικο χρώμα, αλλά και κοινωνικό προβληματισμό, το μεγάλο βραβείο δόθηκε στο «Paulina» του Αργεντίνου Σαντιάγο Μίτρε.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά τα βραβεία της Εβδομάδας Κριτικής


The Little Prince 607

7. Ο «Μικρός Πρίγκιπας» επιβιώνει στην εποχή του computer animation

Mικρή απογοήτευση. O Μαρκ Οσμπορν φέρνει τον «Μικρό Πρίγκιπα» στην εποχή του computer animation κρατώντας το πνεύμα του, αλλά εξαφανίζοντας τον αφαιρετικό σουρεαλισμό του Αντουάν ντε Σεντ Εξιπερί.

day 10 607 6

day 10 607 7

day 10 607 8

Διαβάστε ολόκληρη την κριτική του Flix για το «Μικρό Πρίγκιπα».


day 10 607 9

8. Κάθε εμφάνιση της Μαριόν Κοτιγιάρ στο κόκκινο χαλί φωτίζει την Κρουαζέτ

Στην πρεμιέρα του «Μικρού Πρίγκιπα» η μεγάλη γαλλίδα πρωταγωνίστρια εμφανίστηκε απλή, αλλά όμορφη σαν εξωτικό πτηνό. Κλασάτη, λιτή αλλά με ευθυτενές στήσιμο και λάμψη μεγατόνων. Στην λάμψη βοήθησε και η Chopard.

day 10 607 10

day 10 607 11

H βραβευμένη με Οσκαρ ηθοποιός καί μία από τίς πρώτες πού τιμήθηκαν μέ το Τρόπαιο Chopard φόρεσε μία δημιουργία που σχεδίασε η ίδια για το Green Carpet της Chopard: ένα πρωτότυπο κόσμημα χεριού με έμπνευση Art Deco.


Embrace of the Serpent 607

9. Το Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών δίνει τα βραβεία του

Με το «Embrace of the Serpent» του Κολομβιανού Σίρο Γκουέρα να κερδίζει το μεγάλο βραβείο του τμήματος έκλεισε και η αυλαία του φετινού Δεκαπενθημέρου των Σκηνοθετών που ξεχώρισε ίσως όχι τόσο για τις τολμηρές του επιλογές, αλλά για τη διαρκή νεανική του διάθεση αναζήτησης ακόμη και μέσα σε ήδη καθιερωμένους δημιουργούς.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά τα βραβεία του Δεκαπενθημέρου των Σκηνοθετών


Liberation Cover Cannes 2015

10. Η Liberation δίνει το δικό της Χρυσό Φοίνικα στο «The Assassin» του Χου Χσιάο-χσιέν

Και ανατρέπει τα προγνωστικά; Οχι ακριβώς, αφού ο Κινέζος σκηνοθέτης δεν έχει βραβευθεί ποτέ με το Χρυσό Φοίνικα και αν ισχύει ακόμη πως το Φεστιβάλ δίνει χρωστούμενα βραβεία όταν αυτά συμπέσουν και με το γούστο της εκάστοτε κριτικής επιτροπής, δεν αποκλείεται να έχουμε εκπλήξεις την Κυριακή το βράδυ στην τελετή λήξης του 68ου Φεστιβάλ Καννών.

Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «The Assassin» του Χου Χσιάο - χσιέν


Διαβάστε ακόμη:

To 68o Φεστιβάλ Καννών διεξάγεται από τις 13 έως τις 24 Μαΐου. Τo Flix βρίσκεται εκεί για να σας μεταφέρει ζωντανά όλα όσα συμβαίνουν, τη στιγμή που συμβαίνουν στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς.