Φεστιβάλ / Βραβεία

Κάννες 2015: Τα 10 trending topics της #6ης μέρας

στα 10

H έκτη μέρα στις Κάννες έκρυβε τον πιθανό Χρυσό Φοίνικα, το μεγαλύτερο πάρτι της Κρουαζέτ, την Ιζαμπέλ Ιπέρ ως βασίλισσα του Φεστιβάλ και μερικές ταινίες για να περιμένει κανείς όταν θα βγουν στις αίθουσες.

Flix Team
Κάννες 2015: Τα 10 trending topics της #6ης μέρας

Το να βρεθείς στο πάρτι της Chopard κάθε χρόνο στις Κάννες είναι το απόλυτο διαβατήριο στο glam - φέτος με επισημο καλεσμένο της βραδιάς τον Ρόμπι Γουίλιαμς. Την ίδια ώρα που στις αίθουσες του Φεστιβάλ, ο Γάλλος Στεφάν Μπριζέ υπέγραφε τον πιθανό Χρυσό Φοίνικα, η Ιζαμπέλ Ιπέρ παρουσίασε μία από τις τρεις ταινίες στις οποίες πρωταγωνιστεί στη διοργάνωση, το εσώρουχο της Νάταλι Πόρτμαν κάνει τα αγγλικά ταμπλόιντς να παραληρούν και ο απόηχος της παρουσίας της Κέιτ Μπλάνσετ μοιάζει πιο ζωντανός από ποτέ...

To 68o Φεστιβάλ Καννών διεξάγεται από τις 13 έως τις 24 Μαΐου. Τo Flix βρίσκεται εκεί για να σας μεταφέρει ζωντανά όλα όσα συμβαίνουν, τη στιγμή που συμβαίνουν στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς.

Αυτά είναι τα trending topics της 6ης μέρας του φεστιβάλ

Chopard Gold Party 2015

1. Το πιο glam πάρτι των Καννών είναι πάντα αυτό της Chopard

Στο Port Canto, στην Kρουαζέτ, κάτω από μιά σκηνή ειδικά διαμορφωμένη, υποδέχτηκε η Chopard τούς καλεσμένους της σε μια από τις πλέον πολυαναμενόμενες βραδιές του Φεστιβάλ. Σε συνδυασμό με το θέμα του χρυσού, που έχει επιλέξει η Chopard γιά ολες της τις εκδηλώσεις της στη διάρκεια του Φεστιβάλ, τιμώντας την 60η επέτειο του Χρυσού Φοίνικα, η βραδιά GOLD μετέφερε τους καλεσμένους στην καρδιά ενός διαμορφωμένου χρυσορυχείου : ενα τούνελ πού θύμιζε την εισοδο ενος ορυχείου, καθίσματα «ψήγματα», μια γιγάντια γέφυρα με καρότσια ορυχείου, και τροπική βλάστηση.... Σ’αυτό τό μεγαλειώδες ντεκόρ, μανεκέν μέ τίς τελευταίες δημιουργίες Red Carpet της Chopard καί ντυμένες με τουαλέτες Elie Saab σε χρυσαφί χρώμα δημιουργούσαν ζωντανούς πίνακες. Στο πάρτι έλαμψε με την παρουσία του ο Ρόμπι Γουίλιαμς ο οποίος τραγούδησε ένα set προς τιμήν της βραδιάς, ενώ οι παρουσίες της Ούμα Θέρμαν, της Μισέλ Ροντρίγκεζ, της Ιρίνα Σάικ, της Πέτρα Νέμκοβα έβαλαν οριστικά το glam στο 68ο Φεστιβάλ Καννών - όπως του αρμόζει.

Robbie Chopard Party

Michelle Rodriguez 607

Uma Thurman 607

Chopard Gold Party 2015

Διαβάστε και δείτε ακόμη: Kάννες 2015: Το Flix στην απονομή των Trophees Chopard


la loi du marche 607

2. Μήπως είδαμε το Χρυσό Φοίνικα;

Το «La Loi du Μarché» του Στεφάν Μπριζέ ήρθε ακριβώς την κατάλληλη στιγμή, ως ένα ανατριχιαστικό πορτρέτο της οικονομικής κρίσης για να διεκδικήσει με αξιώσεις το Χρυσό Φοίνικα, οπωσδήποτε ένα βραβείο για τον Βενσάν Λιντόν και να θυμίσει πώς το σινεμά μπορεί να είναι ένας καθρέφτης της πραγματικότητας χωρίς μελοδραματισμούς, ψεύτικες συγκινήσεις και φτηνά κατηγορώ. Από τις καλύτερες ταινίες των Καννών, μια από τις καλύτερες της χρονιάς...

Διαβάστε εδώ αναλυτικά τη γνώμη του Flix για το «La Loi du Μarché».


Isabelle Huppert 607

3. Είναι η Ιζαμπέλ Ιπέρ η βασίλισσα των Καννών;

Τα νούμερα λένε ναι, αφού έχει βρεθεί περισσότερες φορές από οποιονδήποτε άλλο ηθοποιό στο Διαγωνιστικό Τμήμα των Καννών, έχει υπάρξει μέλος και Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής και έχει κερδίσει δύο βραβεία ερμηνείας (ένα το 1978 με το «Violette» του Κλοντ Σαμπρόλ και ένα το 2001 με τη «Δασκάλα του Πιάνου» του Μίκαελ Χάνεκε. Φέτος βρίσκεται στο Διαγωνιστικό Τμήμα με το «Louder than Bombs» του Χοακίμ Τρίερ και το «Valley of Love» του Γκιγιόμ Νικλού και εκτός Διαγωνιστικού με το «Asphalte» του Σαμουέλ Μπενσετρίτ. Απολαύστέ την με μεσημεριανό και βραδινό με κοσμήματα Chopard στη συνέντευξη Τύπου και την επίσημη πρεμιέρα του «Louder than Bombs».

Isabelle Huppert 607

Isabelle Huppert 607

Isabelle Huppert 607

Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Louder than Bombs» του Χοακίμ Τρίερ.


Cate Blanchett Carol Press

5. H Κέιτ Μπλάνσετ μίλησε στο Flix

Ημασταν ερωτευμένοι μαζί της. Θαυμάζαμε έτσι κι αλλιώς κάθε της μικρή ή μεγάλη κίνηση. Ημασταν από χρόνια σίγουροι πως αν υπήρχε μια διάδοχος της Μέριλ Στριπ, αυτή θα ήταν η Κέιτ Μπλάνσετ. Η συνάντηση μαζί της απλά επιβεβαίωσε τον ερωτά μας, το θαυμασμό μας, το σεβασμό για μια καλλιτέχνη πέρα και πάνω από βιομηχανίες, κόκκινα χαλιά, Οσκαρ και εφήμερα χειροκροτήματα.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά όσα μας είπε η Κέιτ Μπλάνσετ από τις Κάννες (με πολλή αγάπη).


Inside Out 607 2

6. Η Pixar φέρνει τα «μέσα - έξω» στο Φεστιβάλ των Καννών

Η αγάπη του Φεστιβάλ Καννών στην Pixar είναι δηλωμένη - ποιος θα ξεχάσει ένα από τα ωραίοτερα ανοίγματα Φεστιβάλ όλων των εποχών με το τρισδιάστατο «Up» του 2009; Εκτός διαγωνιστικού προγράμματος (γιατί;), το «Inside Out» έφερε ιαχές ενθουσιασμού στην αίθουσα, κύματα παιδικότητας και φαντασίας - κάτι σαν μικρό αντίδοτο στο σκληροπυρηνικό arthouse που αποτελεί το 80% του προγράμματος της διοργάνωσης.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά τη γνώμη του Flix για το «Inside Out».


Asphalte 607

7. Μια τρελή ταινία για έναν τρελό κόσμο

To «Asphalte» του Σαμουέλ Μπενσετρίτ ήταν μια από τις πιο ευχάριστες εκπλήξεις του φετινού Φεστιβάλ. Μια ταινία που με αφετηρία το σουρεαλισμό καταλήγει σε ένα τρυφερό πορτρέτο μιας κοινωνίας στα «προάστια» της ανθρώπινης επαφής. All-star cast (Ιζαμπέλ Ιπέρ, Βαλέρια Μπρούνι-Τεντέσκι, Μάικλ Πιτ), ένας αστροναύτης της NASA να τρώει κους κους και ένας αστικός θρύλος σε τετράγωνο ακαδημαϊκό καδράρισμα.

Διαβάστε αναλυτικά τη γνώμη του Flix για το «Asphalte».


Xavier Dolan 607

8. Ο Ξαβιέ Ντολάν ξεπουλάει

Παρόλες τις προειδοποιήσεις πως το «Mommy» θα ήταν η τελευταία του ταινία για την ώρα, ο Ξαβιέ Ντολάν προχωράει ολοταχώς προς το πιο φιλόδοξό του πρότζεκτ, το «It's Only the End of the World» με πρωταγωνιστές τους Μαριόν Κοτιγιάρ, Λέα Σεντού, Βενσάν Κασέλ, Ναταλί Μπάι και Γκασπάρ Ουλιέλ. Η ταινία που δεν έχει ακόμη ξεκινήσει γυρίσματα - αφού ο Ντολάν βρίσκεται στις Κάννες ως μέλος της Κριτικής Επιτροπής του Διαγωνιστικού Τμήματος - πουλήθηκε ήδη σε πολλές χώρες (Αυστραλία, Γερμανία, Ελβετία, Πολωνία, Νότια Κορέα κ.ά.) ενισχύοντας τη φήμη της ως μια από τις πολυαναμενόμενες ταινίες του άμεσου μέλλοντος.

Διαβάστε εδώ περισσότερα για τον Ξαβιέ Ντολάν και τη νέα του ταινία «It's Only the End of the World».


Green Room 607

8. Ο Tζέρεμι Σολνιέ είναι δικός μας άνθρωπος

Μας άρεσε το «Blue Ruin» και περιμέναμε με ανυπομονησία τη δεύτερη του ταινία «Green Room» που έκανε την πρεμιέρα της στο Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών. Ο Τζέρεμι Σολνιέ δεν μας απογοήτευσε. Αντίθετα ανέβασε τα ντεσιμπέλ με ένα gory θρίλερ από αυτά που δεν μπορείς παρά να καταδιασκεδάσεις με τη ψυχή σου.

Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Green Room».


Natalie Portman 607

9. To εσώρουχο της Νάταλι Πόρτμαν

Την έφαγαν την κοπέλα οι κουτσομπολίστικες φυλλάδες επειδή το υπέροχο Rodarte φόρεμα που φόρεσε στο photocall για το σκηνοθετικό της ντεμπούτο «A Tale of Love and Darkness» άφηνε σε κοινή θέα το εσώρουχό της. Φωτογραφημένο από κάθε πιθανή πλευρά έγινε το meme των ημερών, μια εξαίσια ωστόσο ευκαιρία να βλέπει κανείς ξανά και ξανά την 33χρονη Νάταλι Πόρτμαν σε μια από τις καλύτερες φάσεις της ζωής και της καριέρας της.

Διαβάστε περισσότερα για το «A Tale of Love and Darkness» της Νάταλι Πόρτμαν.


Red Carpet Cannes 2015 General

10. Αν δεν φοράς τακούνια δεν έχει επίσημη πρεμιέρα

Ενα μικρό σκάνδαλο έχει προκαλέσει η απαγόρευση εισόδου στην επίσημη πρεμιέρα του «Carol» μιας ομάδας γυναικών - περίπου στα 50 τους χρόνια - επειδή το ύψος των παπουτσιών τους δεν ήταν το επιτρεπτό. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Screen International, το Φεστιβάλ αρνήθηκε να σχολιάσει το γεγονός, αλλά επιβεβαίωσε πως τα τακούνια είναι υποχρεωτικά για την είσοδο σε όλες τις επίσημες πρεμιέρες. Τα social media αντέδρασαν, αλλά οι κανόνες του κόκκινου χαλιού βρίσκονται υπεράνω αμφισβήτησης...

Δείτε εδώ όλα όσα συνέβησαν στην επίσημη πρεμιέρα του «Carol» του Τοντ Χέινς.


Διαβάστε ακόμη:

To 68o Φεστιβάλ Καννών διεξάγεται από τις 13 έως τις 24 Μαΐου. Τo Flix βρίσκεται εκεί για να σας μεταφέρει ζωντανά όλα όσα συμβαίνουν, τη στιγμή που συμβαίνουν στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς.