Φεστιβάλ / Βραβεία

Κάννες 2015: Τα 10 trending topics της #5ης μέρας

στα 10

Οχι σπουδαίες ταινίες στο διαγωνιστικό χθες, μα με σπουδαίες εμφανίσεις στο κόκκινο χαλί. Κι όλοι να μιλούν ακόμη για την Κέιτ Μπλάνσετ. Και κάτι μας λέει ότι θα το κάνουν ως το τέλος του φεστιβάλ.

Flix Team
Κάννες 2015: Τα 10 trending topics της #5ης μέρας

Το «Carol» του Τοντ Χέινς χαιρετίστηκε ως μια από τις πιο δυνατές ταινίες του προγράμματος, αλλά καθώς οι μέρες περνούν, γίνεται εκείνη η ταινία που κάθε χρόνο στις Κάννες φέρνει κάτι από το άρωμα των Οσκαρ της επόμενης χρονιάς. Δεν θέλει πολύ μυαλό να σκεφτείς ότι οι δυο πρωταγωνίστριες στοχεύουν σε βραβεία, αλλά προφανώς όχι μόνο εδώ στις Κάννες. Κατά τα άλλα ο καλός καιρός συνεχίζεται, και το φεστιβάλ βιώνει κυριολεκτικά λαμπρές μέρες όχι μόνο εντός αλλά κι εκτός των αιθουσών!

To 68o Φεστιβάλ Καννών διεξάγεται από τις 13 έως τις 24 Μαΐου. Τo Flix βρίσκεται εκεί για να σας μεταφέρει ζωντανά όλα όσα συμβαίνουν, τη στιγμή που συμβαίνουν στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς.

Αυτά είναι τα trending topics της 5ης μέρας του φεστιβάλ


carol red carpet 607

1. Το τρίο του «Carol» στο κόκκινο χαλί

Ο Τοντ Χέινς μεγαλώνει ωραία και είναι πάντα κομψός ακόμη κι όταν το παπιγιόν του είναι λίγο στραβό. Η Ρούνι Μάρα είναι cool και pretty young thing, αλλά είναι η Κέιτ Μπλανσετ εκείνη που κλέβει τα βλέμματα στις φωτογραφίες από την πρεμιέρα του «Carol». Ισως γιατί είναι η μόνη που μπορεί να φορέσει ένα στα όρια του over the top φόρεμα και να το φέρει στο μέτρο του απλά υπέροχου. Και είναι ίσως η μόνη που φορά με ανάλογη χάρη της ρυτίδες έκφρασης στο πρόσωπό της. Κι αυτό είναι κάτι ακόμη που σχεδόν καμιά άλλη συνάδελφός της στο Χόλιγουντ δεν τολμά να κάνει.

carol red carpet 607 carol red carpet 607

Διαβάστε ακόμη: Ποτέ ο απαγορευμένος έρωτας δεν ήταν τόσο όμορφος, όσο στην «Carol» του Τοντ Χέινς

carol red carpet 607 carol red carpet 607 carol red carpet 607


the brand new testament premiere 607

2. Το «Brand New Testament» του Ζακό Βαν Ντορμέλ κερδίζει ένα από τα πιο δυνατά χειροκροτήματα του φεστιβάλ

Μας θύμισε αυτό για το «Whiplash» πέρσι κι όχι μόνο γιατί ήταν στην ίδια αίθουσα. Το φιλμ του Ζακο Βαν Ντορμέλ, μια τρυφερή αλλά και κυνική κωμωδία για την κόρη του θεού που αποφασίζει να πάρει τα πράγματα στα δικά της χέρια, σήκωσε όλη την αίθουσα στο πόδι και την έκανε να χειροκροτεί στον ρυθμό της μουσικής των τίτλων του τέλους μέχρις ότου έπεσε και το τελευταίο credit. Είπε κανείς την λέξη crowd pleaser;

the brand new testament 607

Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Βrand New Testament» και δείτε κλιπ από την ταινία.


Sea of Trees 607

3. Ο Γκας Βαν Σαντ είναι κύριος

Φυσικά όλοι μιλούν για τα γιούχα που δέχτηκε το «Sea of Trees» στις Κάννες. Και πολλοί δεν δίστασαν να μιλήσουν ακόμη και στον ίδιο τον σκηνοθέτη για τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε η ταινία του στην πρώτη της προβολή. Με επιμονή και με ερωτήσεις για το πως τον έκανε να νιώσει η γνώση αυτής της αντίδρασης. Ακομψο ή όχι, ο Βαν Σαντ κι ο Μάθιου ΜακΚόναχέι, το χειρίστηκαν με τακτ, λέγοντας με λίγες περισσότερες λέξεις, πως αυτά τα πράγματα συμβαίνουν.

Διαβάστε ακόμη: Ο Μάθιου ΜακΚόναχεϊ και ο Γκας Βαν Σαντ απαντούν σε όσους γιούχαραν το «The Sea of Trees»


carol 607

4. Τι σημασία έχει αν η Κέιτ Μπλάνσετ έχει κοιμηθεί με γυναίκες;

Η ίδια πάντως πιστεύει ότι δεν θα έπρεπε να νοιάζεται κανείς. Αντίθετα πιστεύει ότι θα έπρεπε να νοιαζόμαστε περισσότερο για την δημοσιογραφική δεοντολογία, αφού όπως δήλωσε στην συνέντευξη τύπου για το «Carol» το περιοδικό Variety που έβγαλε είδηση με την υποτιθέμενη δήλωσή της, επέλεξε να τυπώσει μόνο μέρος της απάντησής της.

Διαβάστε εδώ, όλα όσα υπέροχα είπε η Κέιτ στις Κάννες.


mon roi 607

5. H Μαϊγουέν εκνευρίζει κάποιους άντρες

Στο τέλος της προβολής του «Mon Roi», ένα ερωτικό δράμα για την σχέση μιας γυναίκας με έναν «άντρα βασιλιά» που αλλάζει τα δεδομένα για την δυναμική των φύλων, κάποιοι άντρες εξοργίστηκαν, φωνάζοντας δυνατά και αποκαλώντας την μεγαλόφωνα στην αίθουσα «πουτάνα». Ωραίοι τρόποι!

Διαβάστε περισσότερα για το «Mon Roi» και τις αντιδράσεις που προκάλεσε.


Green Room 607

6. Punk's not dead στο «Green Rom» του Τζέρεμι Σολνιέ

Το νέο θρίλερ του σκηνοθέτη του «Blue Ruin» βάφει ακόμη πιο κόκκινο (με αίμα) το κόκκινο χαλί, αφού αυτή η ιστορία μιας πανκ μπάντας που έρχεται αντιμέτωπη με μια ομάδα νεοναζί έχει κάτι που δεν συναντάς συχνά στο φεστιβάλ: genre βία και χορταστική ένταση. Γιατί το Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών δεν φοβάται το σινεμά είδους!

Διαβάστε ακόμη: Το «The Green Room» ίσως δεν είναι μια desert island movie, αλλά σίγουρα ροκάρει!**


louder than bombs 607

7. Η μίνι απογοήτευση του «Louder than Bombs»

Περιμέναμε με ανυπομονησία το αγγλόφωνο ντεμπούτο του Νορβηγού Γιοακίμ Τρίερ, χτισμένο γύρω από μια ενδιαφέρουσα ιδέα (την προσπάθεια μιας οικογένειας να συμφιλιωθεί με την απώλεια της μητέρας) κι ένα εξαιρετικό καστ (ΓκάμρπιελΜπερν, Ιζαμπέλ Ιπέρ, Τζέσι Αϊζενμπεργκ), αλλά κάτι από την δύναμη του φιλμ, μάλλον χάθηκε στη μετάφραση.

Διαβάστε εδώ τη γνώμη μας για το «Louder than Bombs»


Chopard Trophee 2015

8. Η Chopard βραβεύει τους επόμενους μεγάλους σταρ.

Τα Τrophees Chopard είναι πλέον παράδοση και μια από τις λαμπρές στιγμές των Καννών. Κάθε χρόνο στο πλαίσιο του φεστιβάλ δύο ηθοποιοί, ένας άντρας και μια γυναίκα κερδίζουν το χρίσμα του next big thing. Φέτος ήταν η σειρά του Τζακ Ο΄Κόνελ και της Λόα Κερκ να βραβευτούν από τα χέρια της Τζουλιάν Μουρ.

Chopard Trophee 2015

Διαβάστε περισσότερα και δείτε φωτογραφίες από την λαμπερή βραδιά.


σταλόνε selfie cannes

9. Κι ο Σταλόνε βγάζει selfie

Κανείς δεν υπακούει στις προτροπές του φεστιβάλ για λιγότερα selfie, αλλά ποιος μπορεί να πει όχι στον Σλάι; Πάντως ο ηθοποιός δεν είναι εδώ με αφορμή κάποια ταινία του, αλλά για να παρουσιάσει μια έκθεση με τη νέα ζωγραφική του δουλειά. Κρίμα που χάσαμε τα εγκαίνια...

σταλόνε πίνακας


dogmouth

10. Ξεχάστε τον «Κυνόδοντα»

Το «Dogmouth» προβάλλεται στην αγορά και είναι διαθέσιμο για φιλόδοξους διανομείς. Οχι δεν το είδαμε ακόμη. Ή και ποτέ...


Διαβάστε ακόμη:

To 68o Φεστιβάλ Καννών διεξάγεται από τις 13 έως τις 24 Μαΐου. Τo Flix βρίσκεται εκεί για να σας μεταφέρει ζωντανά όλα όσα συμβαίνουν, τη στιγμή που συμβαίνουν στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς.