Φεστιβάλ / Βραβεία

Κάννες 2014: For the dogs

στα 10

Ο Μπόντι, ο σκύλος που πρωταγωνιστεί στην ταινία του Κορνέλ Μούντρουτσο «White God», έκλεψε την παράσταση χτες στις Κάννες.

Κάννες 2014: For the dogs

Χθες το απόγευμα, στην επίσημη προβολή του «White God» ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ των Καννών Τιερί Φρεμό, ανέβηκε στην σκηνή για να παρουσιάσει το επιτελείο της ταινίας, κι έναν πολύ ξεχωριστό καλεσμένο.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του φεστιβάλ ένας σκύλος ανέβηκε στην σκηνή μαζί με την εκπαιδεύτρια του, για να χειροκροτηθεί από την κατάμεστη αίθουσα και να ανταποδώσει με μερικά χαριτωμένα, τρυφερά γαβγίσματα.

Ο Μπόντι είναι ένας από τους δύο σκύλους που υποδύονται τον Χάγκεν, τον ήρωα της ταινίας του Κορνέλ Μούντρουτσο, ένα κατοικίδιο που βιώνει μια συγκλονιστική περιπέτεια στο θρίλερ του Ούγγρου σκηνοθέτη που κρύβει πίσω του μια κοινωνική παραβολή.

Ο σκηνοθέτης γύρισε το φιλμ χρησιμοποιώντας συνολικά διακόσιους σκύλους και ο ίδιος λέει ότι η εμπειρία υπήρξε «θεραπευτική. Ηταν σαν να ήρθα σε επαφή με την ίδια την μητέρα φύση, ή ακόμη και με το ίδιο το σύμπαν: είδα την μεγαλύτερη εικόνα. Σαν να έγινα ένα με το άπειρο. Η διαδικασία των γυρισμάτων έπρεπε να προσαρμοστεί στους σκύλους κι όχι αυτοί να προσαρμοστούν σε μας. Η ταινία είναι η απόδειξη μιας μοναδικής συνεργασίας ανάμεσα σε δύο διαφορετικά είδη. Ηταν επίσης μια αναζωογονητική εμπειρία καθώς όλα τα σκυλιά που εμφανίζονται στο φιλμ ήρθαν από κυνοκομεία κι όταν τελείωσαν τα γυρίσματα, όλα υιοθετήθηκαν και βρήκαν καινούρια σπίτια».

Ο Μπόντι, βρήκε εκτός των άλλων βρήκε και την δόξα, αφού χτες στο φεστιβάλ, ήταν ένας αληθινός σταρ, φορώντας παπιγιόν για την μεγάλη βραδιά και νωρίτερα ποζάροντας μαζί με τον σκηνοθέτη και την συμπρωταγωνίστρια του στο photocall. Απολαύστε τον!

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

Θέλετε να δείτε πως είναι το φεστιβάλ μέσα από τα μάτια ενός σκύλου; Ο Μπόντι γυρισε το δικό του βίντεο από τις μέρες του στις Κάννες!

Διαβάστε τη γνώμη μας για το «White God» του Κορνέλ Μούντρουτσο

Διαβάστε εδώ όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το 67ο Φεστιβάλ Καννών που φέτος διεξάγεται από τις 14 έως και τις 25 Μαΐου. Το Flix βρίσκεται εκεί και σας μεταφέρει συνεχώς ό,τι θα συμβαίνει μέσα και έξω από τις αίθουσες.