Φεστιβάλ / Βραβεία

Κάννες 2014: To πάθος οδηγεί στο φόνο στο «Μπλε Δωμάτιο» του Ματιέ Αμαλρίκ

στα 10

Ο Ματιέ Αμαλρίκ επιστρέφει στο Φεστιβάλ Καννών με τη νέα του σκηνοθετική του απόπειρα, το «Μπλε Δωμάτιο», βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Ζορζ Σιμενόν. Ετοιμος να ανέβασει τη θερμοκρασία στην Κρουαζέτ...

Κάννες 2014: To πάθος οδηγεί στο φόνο στο «Μπλε Δωμάτιο» του Ματιέ Αμαλρίκ

Ηταν 2010 όταν ο Ματιέ Αμαλρίκ, ένας από τους πιο διάσημους και σκληρά εργαζόμενους Γάλλους ηθοποιούς, βρέθηκε στο Διαγωνιστικό Τμήμα του Φεστιβάλ Καννών με τo «Tournée» για να κερδίσει το Βραβείο Σκηνοθεσίας και αυτό της Διεθνούς Ενωσης Κριτικών Κινηματογράφου.

Από τότε και μέχρι σήμερα, ο Αμαλρίκ πρωταγωνίστησε, ανάμεσα σε άλλα, στο «Κοτόπουλο με Δαμάσκηνα» της Μαρζάν Σατραπί και του Βενσάν Παρονό, στο «Cosmopolis» του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ, στην «Αφροδίτη με τη Γούνα» του Ρομάν Πολάνσκι και το «Grand Budapest Hotel» του Γουες Αντερσον και επιστρέφει στις Κάννες με την επόμενη σκηνοθετική του δουλειά, το «Μπλε Δωμάτιο», βασισμένο σε ένα μυθιστόρημα του Ζορζ Σιμενόν γραμμένο το 1963.

2

Το πρώτο teaser της ταινίας που συμμετέχει στο «Ενα Κάποιο Βλέμμα» του 67ου Φεστιβάλ Καννών προδίδει μια ιστορία μυστηρίου που θα ανεβάσει τη θερμοκρασία στην Κρουαζέτ με τον ίδιο και την Λέα Ντρουκέρ να υποδύονται δύο εραστές μπλεγμένους σε ένα ερωτικό πάθος που δεν θα αργήσει να γίνει... φονικό.

Δείτε εδώ το teaser του «Blue Room» που θα βγει στις γαλλικές αίθουσες σχεδόν ταυτόχρονα με την προβολή του στο Φεστιβάλ Καννών, στις 16 Μαΐου:


Δείτε εδώ ένα ακόμη πιο αποκαλυπτικό τρέιλερ της ταινίας:


Διαβάστε εδώ όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το 67ο Φεστιβάλ Καννών που φέτος διεξάγεται από τις 14 έως και τις 25 Μαΐου.

Διαβάστε ακόμη:

2