Φεστιβάλ / Βραβεία

Κάννες 2013: Το Flix στην τελετή απονομής των βραβείων Chopard

στα 10

Χθες το βράδυ στο ξενοδοχείο Μαρτινέζ πραγματοποιήθηκε η 13η τελετή απονομής του Trophée Chopard, που κάθε χρόνο δίνεται σε δύο (ένα αγόρι κι ένα κορίτσι) πολλά υποσχόμενους, νέους ηθοποιούς. Το Flix ήταν εκεί!

Κάννες 2013: Το Flix στην τελετή απονομής των βραβείων Chopard

Ακόμα και η βροχή σταμάτησε! Στο επιβλητικά φωταγωγημένο VIP lounge της Chopard στο ξενοδοχείο Μαρτινέζ της Κρουαζέτ, δόθηκαν χθες τα βραβεία του διάσημου οίκου κοσμημάτων που εδώ και χρόνια δηλώνει έμπρακτα σινεφίλ, στηρίζοντας νέους δημιουργούς και πρωταγωνιστές.

Επίσημος χορηγός του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών ξανά και φέτος, η Chopard έδωσε για 13η χρονιά το Trophée Chopard της, ξεχωρίζοντας δύο νέα παιδιά που έχουν κερδίσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον με τις επιλογές τους.

Οικοδέσποινα της βραδιάς η Πρόεδρος και Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Οίκου Chopard, Καρολίν Σοφέλ. Παρόν, όπως πάντα, και ο Διευθυντής του Φεστιβάλ Καννών Ζιλ Ζακόμπ. Special Guest και ανάδοχος της βραδιάς, ο πάντα κλασάτος Κόλιν Φερθ.

Την κριτική επιτροπή για φέτος, εκτός απο την Καρολίν Σοφέλ, αποτελούσαν ο Στιβ Γκεϊντος, Executive Editor του Variety , η Ολίβια Μαν, o παραγωγός Χάρβεϊ Γουάινσταϊν, ο σκηνοθέτης Τέιλορ Χάκφορντ και ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Τζον Γουέλς.

1Νικητές και κριτική επιτροπή επί σκηνής

Η φετινή αποδέκτης του βραβείου είναι η Μπλάνκα Σουάρεζ, πρωταγωνίστρια του Πέδρο Αλμοδόβαρ στα «Δεν Κρατιέμαι» και «Το Δέρμα που Κατοικώ». Γεννημένη το 1988 στη Μαδρίτη, το πρώην μοντέλο και νυν ηθοποιός ξεχώρισε ως η κόρη του Αντόνιο Μπαντέρας στο «Δέρμα που Κατοικώ», αποσπώντας υποψηφιότητα για τα βραβεία Γκόγια.

Ο νεαρός ηθοποιός που επίσης παρέλαβε το Trophée Chopard είναι ακόμα πιο γνωστός. Ο Τζέρεμι Ιρβιν, πρωταγωνιστής του Στίβεν Σπίλμπεργκ στο «Αλογο του Πολέμου» και πρόσφατα στις «Μεγάλες Προσδοκίες» του Μάικ Νιούελ.

2

«Να συνεχίσετε έτσι, να κερδίσετε Χρυσούς Φοίνικες και Οσκαρ» ευχήθηκε η Καρολίν Σοφέλ στους νικητές και έδωσε το σήμα να ξεκινήσει το exclusive πάρτι, στο Acajou lounge του Μαρτινέζ όπου κυκλοφορούσαν χαλαροί ανάμεσα μας οι Κριστόφ Βαλτς, Χάρβεϊ Γουάινσταϊν, η Πας Βέγκα και η Μπερενίς Μπεζό («The Artist»).

3

Φετινή έκπληξη: η Σολάνζ Νόουλς (η ανερχόμενη αδελφή της Μπιγιονσέ) που έδωσε μία πριβέ συναυλία για τους καλεσμένους.

Και του χρόνου!

colin

champain