Φεστιβάλ / Βραβεία

Το Cahiers du Cinéma ψηφίζει τις 10 καλύτερες ταινίες του 2017 (με πρώτη... το «Twin Peaks: The Return»)

στα 10

Το πιο εστέτ περιοδικό του κινηματογράφου βάζει στην πρώτη θέση των κινηματογραφικών του προτιμήσεων της χρονιάς την επιστροφή του «Twin Peaks».

Το Cahiers du Cinéma ψηφίζει τις 10 καλύτερες ταινίες του 2017 (με πρώτη... το «Twin Peaks: The Return»)

Ενας γενναίος νέος κόσμος! Το Cahiers du Cinéma, που ανέκαθεν έβρισκε τη χρυσή τομή μεταξύ των auteurs και της εμπορικότητας του σινεμά, δημοσίευσε τη λίστα με τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς, βάζοντας στην πρώτη θέση το «Twin Peaks: The Return» του Ντέιβιντ Λιντς - ο οποίος, άλλωστε, μόνος του έχει δηλώσει ότι αντιμετώπισε τη νέα σεζόν της σειράς, ως μια οκτάωρη ταινία.

Διαβάστε ακόμη: Το Sight & Sound ψηφίζει τις 20 καλύτερες ταινίες του 2017

Ωστόσο και η δεύτερη θέση της λίστα των Cahiers έχει τηλεοπτικό χαρακτήρα, μια και το αποθεωτικό (πραγματικά) μιούζικαλ του Μπρινό Ντιμόν, «Jeanette», γυρίστηκε για τη μικρή κι όχι τη μεγάλη οθόνη. Στην υπόλοιπη λίστα συναντάμε το «Get Out» που βλέπει τις αποτιμήσεις του 2017 να του αποδίδουν τις τιμές που ανταποκρίνονται στη δημοτικότητά του, το «L' amant d' un Jour» του Φιλίπ Γκαρέλ (να παινέψεις και το σπίτι του) που έκανε πρεμιέρα φέτος στο Δεκαπενθήμερο Σκηνοθετών στις Κάννες, τα «Split» και «Jackie» που, και τα δύο, επαινέθηκαν φέτος ιδιαίτερα από τη γαλλική κριτική και, ιδιοσυγκρασιακά, το «Billy Lynn» του Ανγκ Λι που μάλλον μόνο τα Cahiers αγάπησαν τόσο.

Δείτε παρακάτω αναλυτικά τη λίστα με τις καλύτερες ταινίες του 2017 για το Cahiers du Cinéma.

Jeannette, l'enfance de Jeanne d'Arc 607


1. Twin Peaks: The Return
2. Jeannette, l'enfance de Jeanne d'Arc
3. Certain Women
4. Get Out
5. The Day After
6. L' amant d' un Jour
7. Good Time
8. Split
9. Jackie
10. Billy Lynn's Halftime Walk

Διαβάστε ακόμη: