Buzz

Οι 5 ταινίες του Μπάρτ Ρέινολντς που διαμόρφωσαν την καριέρα του

στα 10

Από το «Οταν Ξέσπασε η Βία» μέχρι το «Ξέφρενες Νύχτες», αυτοί είναι οι πιο αξέχαστοι ρόλοι στην καριέρα του Μπαρτ Ρέινολντς.

Οι 5 ταινίες του Μπάρτ Ρέινολντς που διαμόρφωσαν την καριέρα του

Ο Μπαρτ Ρέινολντς είχε δηλώσει σε μια συνέντευξή του πως «έχω κάνει περισσότερες από 100 ταινίες. Είμαι περήφανος για περίπου πέντε από αυτές.» Ναι, ο Μπαρτ Ρέινολντς ήταν από τους λίγους Σταρς, με σίγμα κεφαλαίο, που ποτέ δεν συμβιβάστηκε και πάντα έβρισκε τρόπους να περνάει καλά και να διασκεδάζει χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν.

Μέσα σε όλη αυτή την πολυτάραχη ζωή του, πρωταγωνίστησε σε σχεδόν 200 ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, ενώ ήταν και το απόλυτο σύμβολο του σεξ την δεκαετία του ’70 και του ’80. Εμείς ξεχωρίσαμε πέντε από τις πιο αξέχαστες ερμηνείες του, που διαμόρφωσαν την καριέρα του.

Διαβάστε ακόμα:

«Οταν Ξέσπασε η Βία» (Deliverance) του Τζον Μπούρμαν (1972)

Είναι μια από τις πιο κλασσικές, και θρυλικές, πλέον ταινίες, που κατάφερε να κάνει πραγματικό σταρ τον Ρέινολντς και να το φέρει στο προσκήνιο. Αν και θεωρείτε μια από τις πιο βίαιες ταινίες, για την εποχή της, κατάφερε να αποσπάσει 3 υποψηφιότητες για Οσκαρ, ανάμεσά τους και για Καλύτερη Ταινία, και 5 υποψηφιότητες για Χρυσή Σφαίρα.


«The Longest Yard» του Ρόμπερτ Ολντριτς (1974)

Οχι, δεν μιλάμε για το κακό ρεμέικ του Πίτερ Σιγκάλ, το 2005, με πρωταγωνιστή τον Ανταμ Σάντλερ, αλλά το αυθεντικό που έδωσε στον Ρέινολντς την πρώτη του υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα, για τον ρόλο του Πολ Κρού, ένος πρώην επαγγελματία παίχτη αμερικάνικου ποδοσφαίρου, που πάει φυλακή επειδή έκλεψε το αυτοκίνητο της κοπέλας του.


«Ο Ατσίδας και το Λαγωνικό» (Smokey and the Bandit) του Χαλ Νίντχαμ (1977)

Ηταν η εποχή που η καριέρα του Ρέινολντς βρισκόταν στα ύψη της. Και η ταινία του Χαλ Νίντχαμ θεωρείτε μια από τις πιο εικονικές στιγμές της καριέρας του, δημιουργώντας μάλιστα και δυο ακόμα συνέχειες, με τον ίδιο να φοράει το κλασσικό, πλέον, κόκκινο πουκάμισο και το καπέλο, οδηγώντας το Trans Am αυτοκίνητό του, που έκανε τις πωλήσεις του συγκεκριμένου μοντέλου να εκτοξευθούν στην Αμερική μετά την ταινία. Αλλά πάνω από όλα αυτά όμως, γιατί στα γυρίσματα της ταινίας γνώρισε κι έναν από τους πιο μεγάλους έρωτες της ζωής του, την Σάλι Φιλντ, όπου έμειναν μαζί μέχρι το 1982.


«The Best Little Whorehouse in Texas» του Κόλιν Χίγκινς (1982)

Ποιος θα περίμενε να δει τον Μπαρτ Ρέινολντς να τραγουδάει, και μάλιστα δίπλα στην Ντόλι Πάρτον; Βασισμένο στο ομώνυμο μιούζικαλ του Μπρόντγουεϊ, ο Ρέινολντς πρωταγωνιστεί εδώ στον ρόλο του Σερίφη Ντοντ, σε έναν ρόλο τελείως διαφορετικό από ότι μας είχε συνηθίσει ως τότε. Στην ταινία ακούγεται για πρώτη φορά και το «I Will Always Love You» σε εκτέλεση της Ντόλι Πάρτον.


«Ξέφρενες Νύχτες» (Boogie Nights) του Πολ Τόμας Αντερσον (1997)

Πρόκειται για την ταινία που αποτελεί και την καλύτερη στιγμή στην καριέρα του Ρέινολντς, με τον ίδιο να πρωταγωνιστεί ως ένας παραγωγός ταινιών πορνό. Η ταινία έδωσε στον Ρέινολντς την αναγνώριση που πάντα περίμενε, κερδίζοντας την πρώτη του Χρυσή Σφαίρα, ενώ πήρε και την πρώτη του υποψηφιότητα για Οσκαρ, για Β’ Ανδρικό Ρόλο.