Buzz

Το τρέιλερ του «Burning» αποκαλύπτει μια από τις καλύτερες ταινίες του φετινού Φεστιβάλ Καννών

στα 10

Βασισμένο σε ένα διήγημα του Χαρούκι Μουρακάμι, το φιλμ του Λι Τσανγκ-ντονγκ φιλοδοξεί να χαρίσει στη Νότια Κορέα την πρώτη της υποψηφιότητα για το Οσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας.

Το τρέιλερ του «Burning» αποκαλύπτει μια από τις καλύτερες ταινίες του φετινού Φεστιβάλ Καννών

Οταν τον περασμένο Μάιο ανακοινώθηκαν στις Κάννες τα βραβεία του 71ου Φεστιβάλ, η μεγαλύτερη (και πιο δυσάρεστη) έκπληξη ήταν η πλήρης απουσία του «Burning» από τις βραβεύσεις. Κι αυτό γιατί το ακαταμάχητα αινιγματικό φιλμ του Λι Τσανγκ-ντονγκ είχε ήδη κερδίσει μερικές από τις πιο ενθουσιώδεις κριτικές και την πιο καθολική αποδοχή από όλες τις υπόλοιπες ταινίες του φετινού διαγωνιστικού.

Βασισμένη στο διήγημα του Χαρούκι Μουρακάμι «Barn Burning», η ταινία του Λι Τσανγκ-ντονγκ («Secret Sunshine», «Poetry») περιστρέφεται γύρω από την ιδιόρρυθμη σχέση που αναπτύσσεται ανάμεσα σε τρία πρόσωπα. Ο εσωστρεφής Γιονγκσού είναι ένας νεαρός ντελιβεράς ο οποίος συναντά τυχαία τη Χαέμι, μια παλιά του γειτόνισσα, και αρχίζει να νιώθει έλξη για εκείνη. Ομως πριν η σχέση τους προχωρήσει, εκείνη του ανακοινώνει ότι φεύγει ταξίδι στην Αφρική και του αναθέτει να φροντίζει τη γάτα της. Οταν επιστρέψει, η Χαέμι θα του συστήσει τον Μπεν, έναν μυστηριώδη, γοητευτικό πλούσιο άνδρα, με τον οποίο την συνδέει μια απροσδιόριστη σχέση. Και το μυστήριο πυκνώνει όταν η Χαέμι εξαφανίζεται ξαφνικά.

Διαβάστε την κριτική του Flix για το «Burning» από την ανταπόκριση του Φεστιβάλ Καννών

Burning 607

Burning 607

Κάπου ανάμεσα σε μια ιστορία για ένα ερωτικό τρίγωνο και ένα υπνωτιστικό ψυχολογικό θρίλερ, το «Burning» επιλέχθηκε πρόσφατα ως επίσημη πρόταση της Νότιας Κορέας για το Οσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας. Ο Λι Τσανγκ-ντονγκ έχει βρεθεί σε αυτή τη θέση και με τις δύο προηγούμενες ταινίες του, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να βρεθεί στην τελική πεντάδα. Αν αυτό συμβεί με το «Burning», αυτή θα είναι και η πρώτη φορά στην ιστορία των Οσκαρ που η Νότια Κορέα θα βρεθεί να διεκδικεί το συγκεκριμένο αγαλματίδιο.

Δείτε παρακάτω το ατμοσφαιρικό τρέιλερ.


Διαβάστε ακόμη

Burning 607