Buzz

«Ο Μπουνιουέλ στον Λαβύρινθο με τις Χελώνες». Μια ταινία κινουμένων σχεδίων που ανυπομονούμε να δούμε

στα 10

Βασισμένη σε ένα κόμικ και με την σειρά του σε μια αληθινή ιστορία, το «Buñuel en el Laberinto de las Tortugas», αναμένεται να ικανοποιήσει τα πιο σινεφίλ ένστικτά μας.

«Ο Μπουνιουέλ στον Λαβύρινθο με τις Χελώνες». Μια ταινία κινουμένων σχεδίων που ανυπομονούμε να δούμε

Το κόμικ του Φερμίν Σολίς έχει όπως προδίδει ο τίτλος του, ως πρωταγωνιστή τον ίδιο τον Λουίς Μπουνιουέλ. Τον συναντάμε τον Δεκέμβριο του 1930 όταν έχει μόλις παρουσιάσει στο Παρίσι την «Χρυσή Εποχή» ξεσηκώνοντας ακόμη μεγαλύτερο σάλο απ ότι με τον ντεμπουτο του «Ενας Ανδαλουσιανός Σκύλος».

Η ταινία απαγορεύεται στην Γαλλία ο Μπουνιουέλ χάνει την υποστήριξη των Γάλλων χρηματοδοτών του και ο ίδιος δοκιμάζει να ξεκινήσει μια καριέρα στο Χόλιγουντ με τραγικά αποτελέσματα. Επιστρέφοντας στην Ευρώπη δέχεται μια πρόταση να σκηνοθετήσει ένα ντοκιμαντέρ στην επαρχία της Λας Ούρδας, που θα γινόταν μια από τις πιο σπουδαίες ταινίες του, το «Γη Χωρίς Ψωμί».

Bunuel en el Laberinto de las Tortugas 607

Οταν ο Μπουνιουέλ θα φτάσει στην Λας Ούρδας θα βρεθεί αντιμέτωπος με μια φρικτή κατάσταση. Τρομακτική φτώχεια, πείνα, χολέρα, δυσεντερία, αλλά νιώθει ότι οφείλει να γυρίσει αυτή την ταινία. Η περιπέτεια των γυρισμάτων και η ταινία που θα προκύψει από αυτή, θα δώσει στον Μπουνιουέλ την αναγνώριση που του αξίζει και μαζί θα αλλάξει την κοσμοθεωρία του για την ζωή.

Το κόμικ του Σολίς και η ταινία που θα σκηνοθετήσει ο Σαλβαντόρ Σίμο με παραγωγούς την ομάδα των ανθρώπων που είναι υπεύθυνοι για μια από τις καλύτερες ταινίες κινουμένων σχεδίων των τελευταίων χρόνων το «Wrinkles», φιλοδοξεί να είναι κάτι παραπάνω από μια απλή βιογραφική εξιστόρηση μιας πτυχής της ζωής του διάσημου σκηνοθέτη.

Bunuel en el Laberinto de las Tortugas 607

Η παραγωγή της ταινίας έχει ξεκινήσει και το πλάνο είναι να είναι έτοιμη για τις αίθουσες την άνοιξη του 2018. Ανυπομονούμε ήδη.

Bunuel en el Laberinto de las Tortugas 607

Δείτε ακόμη: