Φεστιβάλ / Βραβεία

Τα BAFTA αποσύρουν το όνομα του Μπράιαν Σίνγκερ από τις υποψηφιότητες

στα 10

Ο Μπράιαν Σίνγκερ ήταν υποψήφιος με το «Bohemian Rhapsody» για το βραβείο Καλύτερης Βρετανικής Ταινίας, αλλά μετά τις νέες κατηγορίες που βγήκαν στο φως της δημοσιότητας η Βρετανική Ακαδημία Κινηματογράφου αποφάσισε να αποσύρει το όνομά του.

Τα BAFTA αποσύρουν το όνομα του Μπράιαν Σίνγκερ από τις υποψηφιότητες

To «Bohemian Rhapsody», αν και δεν ήταν το αγαπητό στους κριτικούς κινηματογράφου, το κοινό το λάτρεψε και σημείωσε μια τεράστια εισπρακτική επιτυχία. Αυτή η επιτυχία είναι που έκανε την ταινία να κερδίσει αρκετές υποψηφιότητες και βραβεία, ανάμεσά τους και οι 7 υποψηφιότητες για τα βρετανικά βραβεία BAFTA. Μια από αυτές τις υποψηφιότητες ήταν και εκείνη της Καλύτερης Βρετανικής Ταινίας με το όνομα του Μπράιαν Σίνγκερ ανάμεσα στους παραγωγούς της, αλλά μετά τις αποκαλύψεις για κατά συρροή αποπλανήσεις ανηλίκων εναντίον του (τις οποίες ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά), τα BAFTA αποφάσισαν να αποσύρουν την υποψηφιότητά του.

Διαβάστε ακόμα: Ο Μπράιαν Σίνγκερ κατηγορείται για βιασμό

bohemian rhapsody 607

H Βρετανική Ακαδημία Κινηματογράφου ανακοίνωσε τα εξής: «υπό το φως των πρόσφατων σοβαρών κατηγοριών, τα BAFTA ενημέρωσαν τον Μπράιαν Σίνγκερ ότι η υποψηφιότητά του για το “Bohemian Rhapsody” έχει ανασταλεί, ξεκινώντας αμέσως. Τα BAFTA θεωρούν την φερόμενη συμπεριφορά εντελώς απαράδεκτη και ασυμβίβαστη με τις αξίες της. Αυτό οδήγησε σε αναστολή της υποψηφιότητας του κ. Σίνγκερ. Τα BAFTA σημειώνουν την άρνηση του κ. Σίνγκερ για τους ισχυρισμούς. Επομένως, η αναστολή της υποψηφιότητάς του θα παραμείνει σε ισχύ μέχρι να επιλυθεί το θέμα.»

Ακόμη και τα γυρίσματα της ταινίας δεν ήταν καθόλου ευχάριστα τόσο για τους συντελεστές όσο και για τους ίδιους τους ηθοποιούς, με τον Σίνγκερ να απολύεται λίγο πριν την ολοκλήρωσή τους και τον Ντέξτερ Φλέτσερ να αναλαμβάνει την σκηνοθεσία. Ο Ράμι Μάλεκ, ο οποίος είναι υποψήφιος για τον Α’ Ανδρικό Ρόλο στα φετινά Οσκαρ, είχε δηλώσει πως «δεν γνώριζα πολλά για τον Μπράιαν. Νομίζω πως οι κατηγορίες και όλα αυτά τα πράγματα, πιστέψτε το ή όχι, ήταν κάτι που δεν γνώριζα. Η σχέση μου με τον Μπράιαν δεν ήταν καθόλου ευχάριστη. Και αυτό θα πω μόνο για τώρα.»

Μέχρι στιγμής ο Μπράιαν Σίνγκερ δεν έχει κάνει καμία δήλωση για την απόφαση των BAFTA να αποσύρουν την υποψηφιότητά του.

Διαβάστε ακόμα: