Buzz

O Μπράιαν Σίνγκερ κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου

στα 10

Ενα μόλις μήνα πριν την έξοδο του «X-Men: Days of Future Past», ο Μπράιαν Σίνγκερ κατηγορείται για κακοποίηση ανηλίκου σε μια υπόθεση που έχει συγκλονίσει το Χόλιγουντ.

O Μπράιαν Σίνγκερ κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου

UPDATE 25/04/2014

Με την υπόθεση της αγωγής για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου κατά του Μπράιαν Σίνγκερ να έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις σε ένα Χόλιγουντ που ψοφάει για σκάνδαλα και μια Fox που βλέπει τη δημοτικότητα του έτοιμου να βγει στις αίθουσες το Μάιο «X-Men: Days of Future Past» να πέφτει λόγω της αρνητικής δημοσιότητας, ο ίδιος ο σκηνοθέτης αποφάσισε με δημόσια δήλωσή του πως δεν θα συμμετάσχει σε οποιαδήποτε προωθητική ενέργεια για την ταινία.

Η πλήρης δήλωσή του είναι η ακόλουθη:

«Οι κατηγορίες εναντιόν μου είναι εξωφρενικές, κακόβουλες και ολότελα ψευδείς. Δεν θέλω αυτοί οι φανταστικοί ισχυρισμοί να τραβήξουν την προσοχή από το "X-Men: Days of Future Past". Αυτή η φανταστική ταινία είναι αποτέλεσμα αγάπης και μια από τις πιο σπουδαίες εμπειρίες που έχω ζήσει ποτέ. Οπότε, από σεβασμό σε όλους τους υπέροχους συνεργάτες, από τους απίστευτα ταλαντούχους ηθοποιούς μέχρι το συνεργείο, αποφάσισα να μην συμμετέχω σε οποιεσδήποτε δημόσιες εμφανίσεις που αφορούν την ταινία. Υπόσχομαι, όταν η κατάσταση θα έχει λάβει τέλος, τα γεγονότα να δείξουν πως όλο αυτό ήταν ένα αρρωστημένο πράγμα. Θέλω να ευχαριστήσω τους θαυμαστές, τους φίλους και την οικογένειά μου για την απίστευτη υποστήριξή τους.»

Διαβάστε παρακάτω όλο το χρονικό της αγωγής κατά του Μπράιαν Σίνγκερ για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου.


Με αγωγή στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Χαβάης, ο Μάικλ Εγκαν, κατηγορεί τον Μπράιαν Σίνγκερ ότι τον κακοποίησε σεξουαλικά το 1999, όταν ήταν 17 ετών, προσθέτοντας ότι ο τότε 33χρονος σκηνοθέτης του έδωσε ναρκωτικά και αλκοόλ για να ταξιδέψει μαζί του περισσότερες από μια φορά στη Χαβάη όπου και τον βίασε.

Ο δικηγόρος του Μπράιαν Σίνγκερ αποκάλεσε τις κατηγορίες «αβάσιμες και δυσφημιστικές», δηλώνοντας πως «Είναι φανερό πως η αγωγή έγινε σε μια προσπάθεια να πάρει δημοσιότητα σε μια εποχή όπου η νέα ταινία του Μπράιαν είναι έτοιμη για να ανοίξει στις αίθουσες σε λίγες εβδομάδες. Είμαστε σίγουροι πως ο Μπράιαν θα δικαιωθεί».

Στην αγωγή αναφέρεται και το όνομα του Μαρκ Κόλινς-Ρέκτορ, πρώην προέδρου του Digital Entertainment Network, ο οποίος κατηγορείται ότι οργάνωσε τη σεξουαλική εκμετάλλευση του Εγκαν από τον Σίνγκερ και ο οποίος έχει καταδικαστεί το 2004 με την κατηγορία ότι παρέσυρε ανήλικους νεαρούς σε μια έπαυλη στο Εντσίνο της Καλιφόρνια σε διάσημα στους κύκλους του Χόλιγουντ πάρτι με ανήλικα αγόρια.

Ο Εγκαν, μοντέλο και ηθοποιός στα πρώτα του βήματα τότε, υποστηρίζει ότι σε ένα ταξίδι του στη Χαβάη του ζητήθηκε να περάσει δύο μέρες με τον Μπράιαν Σίνγκερ, ο οποίος του έδωσε ναρκωτικά, ανάμεσα στα οποία και κοκαίνη αλλά και ένα χάπι γνωστό ως «green triangle» μαζί με αλκοόλ και τον ανάγκασε να κάνουν σεξ.

O συνήγορος του Εγκαν, Τζεφ Χέρμαν, ειδικευμένος στη σεξουαλική κακοποίηση δήλωσε: «Το Χόλιγουντ έχει πρόβλημα με την σεξουαλική εκμετάλλευση των παιδιών. Αυτή είναι η πρώτη από πολλές υποθέσεις που θα δώσει στα θύματα φωνή και θα φέρει το θέμα στην επιφάνεια.

Προφανώς αναμένονται εξελίξεις πάνω στην υπόθεση, αλλά και ενδιαφέρον κατά πόσο η Fox θα προσπαθήσει να παρακάμψει την αρνητική δημοσιότητα εν όψει της εξόδου του «X-Men: Days of Future Past» στις 23 Μαΐου.

Διαβάστε ακόμη: