Buzz

Ο Μπρουνό Ντιμόν ετοιμάζει μιούζικαλ για την Jeanne d’Arc

στα 10

Ναι, αυτό είναι ένα από εκείνα τα νέα που δεν θα πίστευες ποτέ αν ήταν πρώτη Απριλίου.

Ο Μπρουνό Ντιμόν ετοιμάζει μιούζικαλ για την Jeanne d’Arc

Αλλά οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι ακούγεται αληθινά συναρπαστικό. Βεβαίως η λέξη μιούζικαλ ίσως να αποκτά μια εντελώς διαφορετική σημασία αν αναλογιστείς την μέχρι τώρα φιλμογραφία του Βέλγου σκηνοθέτη κάτι κάτι μας λέει ότι θα είναι πιο κοντά σε κάτι σαν το «Χορεύοντας στο Σκοτάδι» παρά στο «Τραγουδώντας στη Βροχή».

Το «Jeanette» το οποίο θα ξεκινήσει γυρίσματα σύντομα (παίρνοντας απ ότι φαίνεται την θέση του «Ma Loute» που θα ήταν η επόμενη ταινία του Ντιμόν) είναι βασισμένο στο θεατρικό έργο του Σαρλ Πεγκί «Le Mystere de la charite de Jeanne d’Arc», το οποίο αφηγείται την ζωή της Ιωάννας της Λορένης από την ηλικία των 8 έως τα 12 της όταν ξεκίνησε να αντιλαμβάνεται και να αποδέχεται την «θεϊκή της αποστολή».

Δεν γνωρίσουμε ακόμη πληροφορίες για το καστ, αλλά ξέρουμε ότι την μουσική του φιλμ που θα είναι techno και ροκ θα συνθέσει ο Γκοτιέ Σερ (ή Igorrr αν προτιμάτε) και οι χορογραφίες θα είναι του Φιλίπ Ντεκούφλ, του γάλου χορογράφου που εκτός της σημαντικής τους δουλειάς στην σκηνή έχει εκτός των άλλον χορογραφήσει πράγματα όπως το βίντεο κλιπ του «True Faith» των New Order και σκηνοθετήσει την τελετή έναρξης των χειμερινών ολυμπιακών αγώνων του 1992.

Ναι ακούγεται τέλειο!

Δείτε ακόμη: