Buzz

«Blinded by the Light»: Ο Μπρους Σπρίνγκστιν παρουσιάζει την πρεμιέρα στο Νιου Τζέρσεϊ (και παίζει secret gig!)

στα 10

Το Αφεντικό έκανε την εμφάνιση έκπληξη στην πρεμιέρα του «Blinded By The Light» στο Ασμπουρι Παρκ, αποδεικνύοντας τις φήμες που τον θέλουν να στηρίζει 100% την ταινία της Γκούριντερ Τσάντα.

«Blinded by the Light»: Ο Μπρους Σπρίνγκστιν παρουσιάζει την πρεμιέρα στο Νιου Τζέρσεϊ (και παίζει secret gig!)

To «Blinded By The Light» είναι ένα τραγούδι από το πρώτο άλμπουμ του Μπρους Σπρίνγκστιν - γραμμένο όταν ο 20χρονος εαυτός του ονειρευόταν τη rock-star δόξα, παίζοντας με την E Street μπάντα του στα παραλιακά μπαράκια της ξύλινας αποβάθρας του Ασμπουρι Παρκ του Νιου Τζέρσεϊ. Το όνομα του άλμπουμ ήταν «Greetings From Asbury Park, NJ» - με εξώφυλλο αυτό το καλωσόρισμα στην πινακίδα που σε υποδέχεται όταν μπαίνεις στην μικρή πόλη που χτίστηκε πάνω στην ροκ κουλτούρα των κλαμπ της.

Blinded By the Light premiere 607 01

Καθόλου τυχαία λοιπόν, η πρεμιέρα του «Blinded By The Light» της Γκούριντερ Τσάντα έγινε χθες βράδυ στο Ασμπουρι Παρκ. Και σ' ένα τρελό γύρισμα της τύχης (γιατί δεν το συνηθίζει), ο Σπρίνγκστιν παραβρέθηκε στην πρεμιέρα και παρουσίασε την ταινία. Ο Σπρίνγκστιν που είναι διαβόητα δύσκολος να δώσει τα δικαιώματα των τραγουδιών του σε ταινίες, φημολογείται ότι αγάπησε τόσο πολύ το σενάριο της Τσάντα που έδωσε το 100% της στήριξής του. Και η παρουσία του στην πρεμιέρα το επιβεβαιώνει.

Κι όχι μόνο αυτό: ο Σπρίνγκστιν έπαιξε κι ένα secret-gig στο πάρτι της ταινίας μετά.

Διαβάστε κι αυτό: «Blinded by the Light» ή πώς ο Μπρους Σπρίνγκστιν μπορεί να σου καθορίσει τη ζωή

Blinded By the Light premiere 607 1

Blinded By the Light premiere 607 2

To «Blinded by the Light» της Γκούριντερ Τσάντα («Bend it Like Beckham») ήταν η feel-good ταινία του Sundance πέρσι τον Ιανουάριο. Ολοι οι κριτικοί έγραφαν για αυτή την 80ς ιστορία ενηλικίωσης ενός καταπιεσμένου έφηβου, γιου πακιστανών μεταναστών στο Λούτον, ο οποίος προσπαθεί να σπάσει τα αυστηρά δεσμά της κουλτούρας του και να «οδηγήσει ένα αυτοκίνητο, να φιλήσει ένα κορίτσι και να δραπετεύσει από αυτό το βρωμότοπο». Αχ, αν κάποιος είχε γράψει τραγούδια για όλα αυτά.

Κάποιος ρόκερ από το Τζέρσεϊ που όλη του η μυθολογία στηρίζεται σε ένα κορίτσι, σ' ένα αυτοκίνητο και στο σύμβολο του δρόμου που θα σε οδηγήσει στα όνειρά σου - αν τολμήσεις να πατήσεις γκάζι.

Διαβάστε κι αυτό: «Thunder Road»: Αυτή είναι η ταινία που θριάμβευσε στο SXSW -και η μικρού μήκους που την ενέπνευσε

Blinded By the Light premiere 607 1

Blinded By the Light premiere 607 5

Για αυτό και το «Blinded by the Light» (οι κριτικοί την περιγράφουν σαν κάτι ανάμεσα σε «Sing Street», «Slummdog Millionaire» και, φυσικά, «Bend it Like Beckham») στηρίζει την εφηβική επανάσταση του ήρωά της με τα επικά τραγούδια του Αφεντικού, που έχουν σώσει από την κατάθλιψη και έχουν δώσει ελπίδα σε πολύ (κι αταίριαστο φαινομενικά) κόσμο ανά τον πλανήτη.

Βασισμένη ελεύθερα στην αυτοβιογραφία του πακιστανικής καταγωγή Αγγλου μετανάστη Σαφράζ Μανζούρ (ο οποίος έχει δει τον Σπρίγνκστιν live πάνω από 150 φορές), η ταινία ακολουθεί τη ζωή του ευαίσθητου Τζάβεντ την εποχή που οι ορμόνες τρέχουν πιο γρήγορα κι από τη μπότα των ντραμς του Μαξ Γουάινμπεργκ.

Blinded By the Light premiere 607 3

Blinded By the Light premiere 607 4


Διαβάστε περισσότερα: