Industry

250 Βρετανοί καλλιτέχνες λένε «Μένουμε Ευρώπη»

στα 10

Ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς και ο Ντάνι Μπόιλ είναι ανάμεσα στο βαρύ πυροβολικό των καλλιτεχνών που ψηφίζουν κατά του Brexit.

250 Βρετανοί καλλιτέχνες λένε «Μένουμε Ευρώπη»

Σχεδόν ένας μήνας απομένει μέχρι το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, με το οποίο οι Βρετανοί πολίτες θα αποφασίσουν αν η χώρα τους θα παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ενωση ή όχι, και οι διοργανωτές της καμπάνιας υπέρ της παραμονής έβαλαν μπροστά τα μεγάλα μέσα, δηλαδή την αφρόκρεμα του καλλιτεχνικού κόσμου της Βρετανίας.

Με ανοιχτή επιστολή προς τους συμπολίτες τους, περισσότεροι από 250 Βρετανοί καλλιτέχνες από κάθε τομέα, σκηνοθέτες, ηθοποιοί, μουσικοί και συγγραφείς, προτρέπουν τον κόσμο να ψηφίσει υπέρ της παραμονής της Μεγάλης Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, προειδοποιώντας ότι η χώρα κινδυνεύει να βρεθεί στο περιθώριο αν ψηφίσει υπέρ του διαβόητου Brexit.

«Από τη μικρότερη γκαλερί έως το μεγαλύτερο μπλοκμπάστερ, πολλοί από εμάς έχουμε δουλέψει σε πρότζεκτ που δεν θα είχαν πραγματοποιηθεί ποτέ χωρίς τη ζωτικής σημασίας χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ενωσης ή χωρίς συνεργασίες εκτός συνόρων», υποστηρίζει το κείμενο της επιστολής. «Η Βρετανία δεν είναι απλώς ισχυρότερη εντός Ευρώπης, είναι πιο ευρηματική και πιο δημιουργική, και η καλλιτεχνική επιτυχία μας σε διεθνές επίπεδο θα αποδυναμωνόταν σε μεγάλο βαθμό με μια αποχώρηση».

Ανάμεσα στους πολυάριθμους διάσημους καλλιτέχνες που υπογράφουν την επιστολή είναι ηθοποιοί όπως ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, η Κίρα Νάιτλι, η Κριστίν Σκοτ Τόμας και η Ελενα Μπόναμ Κάρτερ, σκηνοθέτες όπως ο Ντάνι Μπόιλ και ο Στιβ ΜακΚουίν, συγγραφείς όπως ο Τζον Λε Καρέ και ο Φίλιπ Πούλμαν, και μουσικοί όπως ο Τζάρβις Κόκερ και μέλη από τα συγκρoτήματα των Editors και των Franz Ferdinand.

Η έκκληση συντονίστηκε από το «Britain Stronger in Europe», την επίσημη εκστρατεία υπέρ της παραμονής της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, η οποία υποστηρίζεται και από τον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον, με στόχο να επεκταθεί η προσπάθεια και πέρα από τους συνήθεις πολιτικο-οικονομικούς τομείς.

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την επιστολή, αλλά και την πλήρη λίστα των ονομάτων που την υπογράφουν, εδώ.

Διαβάστε επίσης