Buzz

Bristol 405: Το αυτοκίνητο που αγάπησε το σινεμά

στα 10

Το χρώμα και η γραμμή του είναι τόσο σαγηνευτικά, που δεν μπορείς να το ξεχάσεις εύκολα. Και το σινεμά φροντίζει να σου το θυμίζει.

Bristol 405: Το αυτοκίνητο που αγάπησε το σινεμά

Η Bristol 405 (και το δίπορτο μοντέλο της, η 404), είναι πια 63 χρόνων, αλλά σέξι όσο ποτέ. Το κομψό βρετανικό αυτοκίνητο πολυτελείας κατασκευάστηκε από το 1953 ως το 1958, από την Αεροπορική Εταιρία του Μπρίστολ - κι ήταν, μάλιστα, το πρώτο που έβαλε δισκόφρενα, ό,τι έπρεπε για στιλάτους οδηγούς που αγαπούσαν την ταχύτητα. Η Bristol 405, ειδικά στο χαρακτηριστικό της βυσσινί χρώμα, δεν είναι ένα αυτοκίνητο που ξεχνιέται εύκολα, γι' αυτό και οι εμφανίσεις της στη μεγάλη οθόνη χαράσσονται στη μνήμη και προσφέρονται για παιχνίδι trivia! Καμαρώστε το πανέμορφο αυτοκίνητο στις παρακάτω σκηνές:

Δείτε ακόμη: «Crooked House» | H Γκλεν Κλόουζ, η Κριστίνα Χέντρικς και η Τζίλιαν Αντερσον, συναντούν την Αγκάθα Κρίστι

an education 607

Στο «An Education» της Λόνε Σέρφιγκ (2009), η Bristol 405 είναι το αυτοκίνητο μέσα στο οποίο ξεκινά, αναπτύσσεται και τελειώνει ολόκληρη η ερωτική σχέση της Τζένι (Κάρεϊ Μάλιγκαν) με τον μεγαλύτερό της Ντέιβιντ (Πίτερ Σάρσγκαρντ).

phantom thread 607

Στο «Αόρατη Κλωστή» του Πολ Τόμας Αντερσον (2017), η Bristol 405 είναι το αυτοκίνητο του Ρέινολντς Γούντκοκ (Ντάνιελ Ντέι-Λούις), με το οποίο καταφτάνει (φορώντας ασορτί κάλτσες!) στο καφέ όπου θα πρωτογνωρίσει τη σερβιτόρα Αλμα (Βίκι Κριπς) και μ' αυτό θα κάνουν τις πρώτες βόλτες τους, με ταχύτητα και ερωτική ενέργεια που θα της κόψει την ανάσα.

crooked house 607

Στο «Crooked House» του Ζιλ Πακέ-Μπρενέρ (σε σενάριο του Τζούλιαν Φέλοουζ, στην Ελλάδα το καλοκαίρι από τη Seven Films), η Bristol 405 είναι το αυτοκίνητο του πρώην διπλωμάτη και νυν ντετέκτιβ Τσαρλς (Μαξ Αϊρονς): όταν πάθει μια «απρόσμενη βλάβη», ο Τσαρλς θα «αναγκαστεί» να περάσει το βράδυ στο σπίτι των Λεωνίδης / Ντε Χάβιλαντ και να διερευνήσει με την άνεσή του τους ύποπτους για φόνο, σ' αυτή την πρόσφατη διασκευή του μυθιστορήματος της Αγκαθα Κρίστι.

Δείτε ακόμη: Οταν ο Ντάνιελ Ντέι-Λούις έπαιξε τουρτοπόλεμο στο «Phantom Thread»! Δείτε την κομμένη σκηνή