Buzz

«Brimstone & Glory». Ενα ντοκιμαντέρ όχι απλό πυροτέχνημα

στα 10

Με τον Μπεν Ζάιτλιν του «τα Μυθικά Πλάσματα του Νότου» στην παραγωγή (και τη μουσική) το φιλμ του Βίκτορ Γιακοβλέσκι, δείχνει ποιητικά συναρπαστικό.

«Brimstone & Glory». Ενα ντοκιμαντέρ όχι απλό πυροτέχνημα

Πέρασαν πέντε χρονια απ΄όταν ο Μπεν Ζάιτλιν έκανε μια από τις σπουδαίες ταινίες της δεκαετίας με «τα Μυθικά Πλάσματα του Νότου», κι ακόμη κι αν περιμένουμε υπομονετικά την επόμενη δουλεία του, στα χρόνια που μεσολάβησαν ασχολήθηκε πιο ενεργά με την παραγωγή.

Brimstone & Glory 607

Πρόσφατα είδαμε το όνομά του στο «Mediterranea» και τώρα είναι ένας από τους παραγωγούς στο «Brimstone & Glory», στο οποίο μαζί με τον Νταν Ρόμερ έχουν γράψει και την μουσική, όπως είχαν κάνει και στα «Μυθικά Πλάσματα».

Δείτε ακόμη: Ο Τοντ Χέινς ετοιμάζει το πρώτο του ντοκιμαντέρ με θέμα τους The Velvet Underground

Brimstone & Glory 607

Το φιλμ του Βίκτορ Γιακοβλέσκι (ο οποίος ήταν ένας από τους παραγωγούς στο «Glory at Sea» του Ζάιτλιν, κινηματογραφεί ένα φεστιβάλ πυροτεχνημάτων στο Τούλτεπεκ του Μεξικού που κάθε χρόνο «ανάβει» την πόλη για δέκα ολόκληρες μέρες με τις πιο εντυπωσιακές φλόγες που μπορείτε να δείτε ποτέ. Και το τρέιλερ το κάνει να δείχνει σαν ένα ποίημα φτιαγμένο από σπίθες.

Brimstone & Glory

Δείτε το στο βίντεο.


Δείτε ακόμη:

Το «Human Flow» είναι μια καταγραφή της προσφυγικής κρίσης, αλλά όχι απαραίτητα «μια ταινία του Αϊ Γουέιγουεϊ»Το «The Rape of Recy Taylor» παραδίδει ένα ανησυχητικά διαχρονικό μάθημα ιστορίαςΣτο «Ex Libris: New York Public Library», ο Φρέντερικ Γουάιζμαν διαβάζει ανθρώπους