Buzz

Ποια είναι η Μπρι Λάρσον και γιατί όλη η Αμερική μιλάει μόνο γι' αυτήν;

στα 10

Φαβορί για μια θέση στην πεντάδα του Α' Γυναικείου Ρόλου στα φετινά Οσκαρ, η Μπρι Λάρσον δεν έρχεται από το πουθενά, αλλά οδεύει πολύ πολύ μακριά...

Ποια είναι η Μπρι Λάρσον και γιατί όλη η Αμερική μιλάει μόνο γι' αυτήν;

Απ' όταν γράφτηκε αυτό το κείμενο μέχρι σήμερα, Φεβρουάριο 2016, η Μπρι Λάρσον για την ερμηνεία της στο «Room» κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα, το βραβείο α' γυναικείου ρόλου στα SAG Awards του Σωματείου Αμερικανών Ηθοποιών και είναι υποψήφια για Οσκαρ.

Οσοι γνωρίζετε την Μπρι Λάρσον, είστε από αυτούς που απολαμβάνετε το φετινό της θρίαμβο με το «Room» που την οδηγεί μαθηματικά σε μια υποψηφιότητα για Οσκαρ και ταυτόχρονα στην ανακηρυξή της ως το it thing του νέου Χόλιγουντ. Αλλωστε οι περισσότεροι από εσάς την είχατε ήδη ξεχωρίσει αν όχι σε μικρούς ρόλους στο «Scott Pilgrim vs. the World» ή το «Greenberg» του Νόα Μπόμπακ ή το «Don Jon» του Τζόζεφ Γκόρντον Λέβιτ, τουλάχιστον στον πρώτο της πραγματικά πρωταγωνιστικό ρόλο στο «Short Term 12» ή φυσικά στο τηλεοπτικό «United States of Tara».

Short Term 12 Short Term 12

Οσοι δεν γνωρίζετε την Μπρι Λάρσον, δεν χρειάζεται παρά να την δείτε στο «Room» του Λένι Αμπραμσον, σε μια από αυτές τις θαρραλέες ερμηνείες που είναι αδύνατον να περάσουν απαρατήρητες - στο ρόλο μιας μητέρας που ζει με τον πεντάχρονο γιο της σε ένα δωμάτιο χωρίς ποτέ να έχει γνωρίσει τι κρύβεται έξω από αυτό. Το φιλμ που έκανε την πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ του Τελιουράιντ, συνέχισε με προβολές στο Τορόντο και το Φεστιβάλ του Λονδίνου πριν βγει σε μικρή διανομή τον Οκτώβριο στην Αμερική, έβαλε ήδη από την πρώτη του προβολή την Μπρι Λάρσον στη φετινή οσκαρική κούρσα με αξιώσεις... αουτσάιντερ, στέλνοντάς την ήδη στις Χρυσές Σφαίρες και σχεδόν σίγουρα σε μια θέση από τις πέντε των υποψήφιων γυναικών για το Οσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου.

Διαβάστε και δείτε ακόμη: «Room»: Οταν όλος ο κόσμος σου είναι ένα δωμάτιο

Room 607 Room

Γεννημένη το 1989 στο Σακραμέντο της Καλιφόρνια, η Μπρι Λάρσον ξεκίνησε την καριέρα της συμμετέχοντας σε τηλεοπτικά σκετς στο The Tonight Show του Τζέι Λένο και μετά από αρκετές αποτυχημένες προσπάθειες να ξεκινήσει μια καριέρα στην τηλεόραση, κέρδισε μικρούς ρόλους σε ασήμαντες ταινίες πριν η Ντίαμπλο Κόντι την επιλέξει για έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στο «United States of Tara» που έζησε μέχρι το δεύτερο κύκλο του το 2011. Συμμετείχε στο «Scott Pilgrim vs. the World», το «Greenberg» του Νόα Μπόμπακ, το «Don Jon» του Τζόζεφ Γκόρντον Λέβιτ, το reboot του «21 Jump Street» - συν σε τρία επεισόδια του «Community» - και τίποτα δεν θα άλλαζε στην καριέρα της αν ο Ντέστιν Ντάνιελ Κρέτον δεν της έδινε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο «Short Term 12» του 2013 που της χάρισε το βραβείο ερμηνείας στο Λοκάρνο και σειρά διακρίσεων στην Αμερική από κριτικές ενώσεις.

Ταυτόχρονα με την καριέρα της ως ηθοποιός, δεν έγκατέλειψε ποτέ το παιδικό της όνειρο που ήταν να γίνει τραγουδίστρια. Το 2005 κυκλοφόρησε το μοναδικό της δίσκο μέχρι και σήμερα με τίτλο «Finally Out of P.E.», αφού πριν προωθούσε τα τραγούδια της μέσω του YouTube, συνεχίζοντας ακόμη και μέχρι σήμερα να κάνει ζωντανές εμφανίσεις και να ηχογραφεί τραγούδια.

Trainwreck 607 Trainwreck

Μέσα στο 2015 έπαιξε στο «Digging for Fire» του Τζο Σουάνμπεργκ, στο «Trainwreck» του Τζαντ Απατόου και στο «Room» του Λένι Αμπραμσον και ετοιμάζει το έδαφος για την έξοδο του «Free Fire» του Μπεν Γουίτλι και του «Wiener Dog» του Τοντ Σόλονζ που βρίσκονται σε στάδιο post-production ενώ γυρίζει ήδη το πρώτο της blockbuster, το «Kong: Skull Island» στο πλευρό του Τομ Χίντλστον.

«Δεν βλέπω τίποτα ως ένα στόχο. Το βλέπω σαν ένα ορίζοντα. Υπάρχουν εκατομμύρια ενδιαφέρουσες ιστορίες που πρέπει να ειπωθούν και ελπίζω να μπορώ να τις αφηγηθώ», δηλώνει, σίγουρη πως κανείς ποτέ ξανά δεν θα αναρωτηθεί ποια είναι η Μπρι Λάρσον.

Απ' όταν γράφτηκε αυτό το κείμενο μέχρι σήμερα, Φεβρουάριο 2016, η Μπρι Λάρσον για την ερμηνεία της στο «Room» κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα, το βραβείο α' γυναικείου ρόλου στα SAG Awards του Σωματείου Αμερικανών Ηθοποιών και είναι υποψήφια για Οσκαρ.

Brie Larson 607

Διαβάστε και δείτε ακόμη: