Buzz

Ο Μπράιαν Ντε Πάλμα δηλώνει fan του «Αστακού» του Γιώργου Λάνθιμου

στα 10

Η συνέντευξη του Μπράιαν Ντε Πάλμα στο indiewire είναι γεμάτη απίθανες εκπλήξεις!

Ο Μπράιαν Ντε Πάλμα δηλώνει fan του «Αστακού» του Γιώργου Λάνθιμου

Με αφορμή το ντοκιμαντέρ «De Palma» του Νόα Μπόμπακ και του Τζέικ Πάλτροου, με θέμα, τι άλλο, τον Μπράιαν Ντε Πάλμα, ο 76χρονος θρυλικός σκηνοθέτης έδωσε μια συνέντευξη στον Ερικ Κον του Indiewire που διαβάζεται σαν απολαυστικό διήγημα. Θ' αρκούσε να χαρακτηρίσει κανείς τον Μπράιαν Ντε Πάλμα ως «τον σκηνοθέτη του "Σημαδεμένου"», αλλά μπορείς εύκολα να προσθέσεις το «Sisters», το «Carrie», τους «Αδιάφθορους», το «Body Double», το «Carlito's Way», το «Mission: Impossible» - κι έπειτα, ακόμα κι οι αποτυχίες του Μπράιαν Ντε Πάλμα έχουν έναν υπέροχο αισθησιασμό και μια πρόθεση αποθέωσης της κάμερας και της μεγάλης οθόνης.

Διαβάστε ακόμη: 30 χρόνια μετά ο «Σημαδεμένος» του Μπράιαν Ντε Πάλμα παραμένει ένα διαχρονικό classic

μπράιαν ντε πάλμα 607 Μπράιαν Ντε Πάλμα και Αλ Πατσίνο στα γυρίσματα του «Σημαδεμένου»

Στη συνέντευξή του, έχουμε λόγο να προσέξουμε πρώτα την εξής ερωταπάντηση: - Τι σάς φάνηκε εντυπωσιακό από τις ταινίες που κυκλοφόρησαν τελευταία; - Μου άρεσε ο καινούριος «Πόλεμος των Αστρων», αλλά ήταν βασικά ο παλιός «Πόλεμος των Αστρων». Καλή ιδέα, Τζορτζ - πάλι δούλεψε. Μου άρεσε το «The Lobster», ήταν πραγματικά ενδιαφέρον. Και μου άρεσε το «A Hologram for the King» του Τομ Τίκβερ. Αλλά κανείς δε μίλησε γι' αυτό. Ο Τίκβερ είναι φίλος μου είκοσι χρόνια. Τον πήρα τηλέφωνο και του είπα, είναι φανταστική αυτή η ταινία!

Διαβάστε ακόμη: Το Rock and Roll Hall of Fame, οι Kiss και «Το Φάντασμα του Παραδείσου» του Μπράιαν Ντε Πάλμα

μπράιαν ντε πάλμα 607

Φυσικά ο Μπράιαν Ντε Πάλμα μιλά με την ίδια καθαρότητα για όλους και για όλα: για τη διαβρωτική επίδραση των στούντιο στο σινεμά και για το πώς το σημερινό τηλεοπτικό τοπίο θυμίζει το παλιό στουντιακό, για τον Σκορσέζε, για τον Σπίλμπεργκ, για το πόσο σινεμά έβλεπε και βλέπει, για τον Ταραντίνο και τον Γουες Αντερσον, τις ακριβές και τις ανεξάρτητες, μικρές ταινίες, για τον πολιτικό κινηματογράφο και για το πώς ο ιδανικός αντίπαλος του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές θα ήταν ο... Τζορτζ Κλούνεϊ. Και, βέβαια, εξηγεί πώς παραμένει ένας δημιουργικός και ευδιάθετος δημιουργός: «Στην ηλικία μου, δε με νοιάζει τίποτα. Απολαμβάνω την κάθε μέρα. Είμαι 75 χρόνων κι είναι ωραίο να είσαι ζωντανός!» Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Μπράιαν Ντε Πάλμα στο Indiewire εδώ.

Διαβάστε ακόμη: Ο Φράνσις Φορντ Κόπολα διαβεβαιώνει: «Η επόμενη ταινία μου θα τεστάρει τα όρια του κινηματογράφου»