Buzz

Ο Μπράιαν Ντε Πάλμα ετοιμάζει ταινία τρόμου βασισμένη στον Χάρβεϊ Γουάινστιν

στα 10

Ο δημιουργός του «Carrie» ετοιμάζεται να επιστρέψει στο σινεμά τρόμου και αντλεί έμπνευση από έναν αληθινό «κακό» του Χόλιγουντ.

Ο Μπράιαν Ντε Πάλμα ετοιμάζει ταινία τρόμου βασισμένη στον Χάρβεϊ Γουάινστιν

Update 6/6: Ανακοινώθηκε ο τίτλος της ταινίας, η οποία θα λέγεται… «Predator».

Μπορεί ο Χάρβεϊ Γουάινστιν να φιλοδοξεί να γυρίσει ντοκιμαντέρ για να δώσει τη δική του εκδοχή γύρω από τη θύελλα κατηγοριών εναντίον του για σεξουαλική κακοποίηση, όμως το σίγουρο είναι ότι αργά ή γρήγορα θα δούμε αρκετές ταινίες, ντοκιμαντέρ ή μη, που να καταπιάνονται με τη φρικαλέα δράση του.

Αυτό που δεν περιμέναμε, πάντως, είναι μια ταινία τρόμου βασισμένη σ’ αυτόν, αν και ομολογουμένως δεν ακούγεται τόσο παράλογο, αν αναλογιστεί κανείς ότι αυτή τη στιγμή ο Γουάινστιν κρατά τα σκήπτρα ενός αληθινού «κακού» του Χόλιγουντ.

Οπως αποκάλυψε σε συνέντευξή του στην Le Parisien, κάτι τέτοιο ετοιμάζει ο Μπράιαν Ντε Πάλμα προκειμένου να επιστρέψει στο σινεμά τρόμου, ένα είδος στο οποίο έχει διαπρέψει στο παρελθόν, με ταινίες όπως το «Κάρι, Eκρηξη Oργής».

Διαβάστε ακόμη: Ασκήθηκε επισήμως δίωξη εναντίον του Χάρβεϊ Γουάινστιν

Brian De Palma 607

«Αυτή τη στιγμή γράφω μια ταινία για αυτό το σκάνδαλο, ένα σχέδιο για το οποίο βρίσκομαι σε συζητήσεις με έναν Γάλλο παραγωγό. Ο χαρακτήρας μου δεν θα ονομάζεται Χάρβεϊ Γουάινστιν, αλλά θα είναι μια ταινία τρόμου με έναν δράστη σεξουαλικών εγκλημάτων, και θα εκτυλίσσεται στην κινηματογραφική βιομηχανία».

Δεν γνωρίζουμε ακόμα πόσο πιστή θα είναι η ταινία στα γεγονότα, και έχουμε τις αμφιβολίες μας κατά πόσο τα τραύματα είναι ακόμα αρκετά νωπά για μια μυθοπλασία βασισμένη στη διαβόητη υπόθεση, ειδικά αν λάβουμε υπόψη μας τις ηδονοβλεπτικές τάσεις για τις οποίες διακρίνεται το σινεμά του Ντε Πάλμα.

Οπως και να ‘χει, ίσως περάσει αρκετός καιρός μέχρι το σχέδιο να μπει σε εφαρμογή, καθώς ο Ντε Πάλμα αντιμετωπίζει προβλήματα με το ήδη έτοιμο «Domino», ένα αστυνομικό θρίλερ με πρωταγωνιστές τον Γκάι Πιρς και τους Νικολάι Κόστερ-Βαλντάου και Κάρις βαν Χούτεν του «Game of Thrones». Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη, η ταινία είχε θέματα με τη χρηματοδότηση, ο ίδιος εξαπατήθηκε από τον παραγωγό της και αρκετοί από τους συντελεστές έμειναν απλήρωτοι, με αποτέλεσμα να είναι αμφίβολη πλέον η κυκλοφορία της στις αίθουσες.

Διαβάστε ακόμη